ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Λετυμπιώτης: «Σκόπιμη αναφορά σε Ταμείο της συζύγου του Προέδρου - Είναι προσβλητική»

Λετυμπιώτης: «Σκόπιμη αναφορά σε Ταμείο της συζύγου του Προέδρου - Είναι προσβλητική»

Άμεση ήταν η απάντηση της κυβέρνηση στις βολές που δέχθηκε για τον Ανεξάρτητο Φορέα Κοινωνικής Στήριξης.

Συγκεκριμένα σε γραπτή δήλωση εξέδωσε ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος, Κωνσταντίνος Λετυμπιώτης αναφέρει ότι «Ως ο θεματοφύλακας του Συντάγματος ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, ανέφερε στο Ανώτατο Συνταγματικό Δικαστήριο τον τροποποιητικό Νόμο του Ανεξάρτητου Φορέα Κοινωνικής Στήριξης, κατόπιν σύστασης της Νομικής Υπηρεσίας περί ενδεχόμενων αντισυνταγματικών διατάξεων.

Η απόφαση του Προέδρου της Δημοκρατίας για αναφορά του Νόμου, εδράζεται στην υποχρέωση και την ευθύνη που απορρέουν εκ του αξιώματός του, σε περιπτώσεις κατά τις οποίες περιέχονται πρόνοιες που άπτονται συμβατότητας με το Σύνταγμα, το οποίο είναι ο υπέρτατος νόμος της Δημοκρατίας και ουδείς νόμος δύναται καθ’ οιονδήποτε τρόπο να είναι αντίθετος ή ασύμφωνος προς οποιαδήποτε διάταξή του ή προς οποιαδήποτε υποχρέωση επιβάλλεται στη Δημοκρατία.

Το Ανώτατο Συνταγματικό Δικαστήριο θα αποφανθεί και η απόφασή του θα είναι απόλυτα σεβαστή.

Η προσπάθεια πολιτικοποίησης ενός ζητήματος που άπτεται του Συντάγματος προκαλεί ιδιαίτερα αρνητική εντύπωση, ειδικά όταν γίνεται κατ’ επίκληση της διαφάνειας και της λογοδοσίας, που ούτως ή άλλως διασφαλίζονται, αφού ο κατάλογος των δωρητών κοινοποιείται τόσο στην Ελεγκτική Υπηρεσία όσο και στη Βουλή των Αντιπροσώπων.

Η δε σκόπιμη αναφορά σε «Ταμείο της συζύγου του Προέδρου» είναι προσβλητική. Το Ταμείο τυγχάνει διαχείρισης από τον Γενικό Λογιστή της Δημοκρατίας και όλοι οι λογαριασμοί κατατίθενται στον Γενικό Ελεγκτή και στη Βουλή με πλήρη διαφάνεια.

Η σύζυγος του εκάστοτε Προέδρου της Δημοκρατίας προεδρεύει του Φορέα, ο οποίος συστάθηκε το 2014, όπως και άλλων φιλανθρωπικών οργανισμών, στο πλαίσιο της κοινωνικής δράσης που αναπτύσσει. Προκαλεί τουλάχιστον εντύπωση η επιχείρηση διαστρέβλωσης των πραγματικών γεγονότων, αλλά και η αντίδραση στην αναφορά ενδεχόμενων αντισυνταγματικών προνοιών, παρά του ότι πλείστα έχουν ήδη τεθεί κατά τη διάρκεια της συζήτησης στην αρμόδια επιτροπή της Βουλής των Αντιπροσώπων».

 

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ:

• Ταλαιπωρία για γιατρούς και ασθενείς: Εκτός λειτουργίας το σύστημα του ΓεΣΥ - Τι συνέβη

• Θλίψη για την άτυχη 19χρονη Στυλιανή - Σήμερα το τελευταίο «αντίο»

• Ψάχνουν για νέο Διευθυντή στον ΟΑΥ – Τα απαιτούμενα προσόντα, ο μισθός και τα επιδόματα – Δείτε την προκήρυξη της θέσης

• Ψάχνει λύσεις για τα παράπονα των καταναλωτών η Βουλή - Ο μήνας που εκτοξεύθηκαν και τι αφορούν

• Οργανωμένοι μαθητές: Δεν θα παρευρεθούν στη διαδήλωση Φειδία για τα κινητά στα σχολεία    

• Χαμός στο Survivor με τις αποκαλύψεις παίκτριας: «Κατέβασε το εσώρουχο του και μου έδειξε τον... » - Δείτε βίντεο

• Οκτάχρονο αγοράκι «χαροπάλευε» αιμόφυρτο σε Δημοτικό στη Λάρνακα: «Του έκαναν bullying - Δεν υπήρχε παιδονόμος» - Σε σοκ οι συμμαθητές του



LIVE: 25 μαθητές στην Πλατεία Ελευθερίας - Μεταφέρθηκε για τις 14:00 η διαμαρτυρία - Βίντεο και φωτογραφίες

LIVE: 25 μαθητές στην Πλατεία Ελευθερίας - Μεταφέρθηκε για τις 14:00 η διαμαρτυρία - Βίντεο και φωτογραφίες

Σήμερα θα πραγματοποιηθεί η διαμαρτυρία για την απαγόρευση των κινητών τηλεφώνων στα σχολεία, με μπροστάρη τον Ευρωβουλευτή, Φειδία Παναγιώτου. 

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top