ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Οκτάχρονο αγοράκι «χαροπάλευε» αιμόφυρτο σε Δημοτικό στη Λάρνακα: «Του έκαναν bullying - Δεν υπήρχε παιδονόμος» - Σε σοκ οι συμμαθητές του

Οκτάχρονο αγοράκι «χαροπάλευε» αιμόφυρτο σε Δημοτικό στη Λάρνακα: «Του έκαναν bullying - Δεν υπήρχε παιδονόμος» - Σε σοκ οι συμμαθητές του

Σοκαρισμένοι γονείς, μαθητές και το Παγκύπριο με το περιστατικό που σημειώθηκε σε Δημοτικό στη Λάρνακα, με αποτέλεσμα ένα 8χρονο αγοράκι να χαροπαλεύει.

Ένα οκτάχρονο αγοράκι έχανε τη ζωή του αιμόφυρτο μέσα στο δημοτικό σχολείο, όπως αναφέρει γονέας σε ανάρτηση στα μέσα Κοινωνικής Δικτύωσης, μετά από περιστατικό bullying που δέχθηκε. Το περιστατικό επιβεβαιώνει το ΥΠΑΝ.

«Το επανέφεραν οι γιατροί του νοσοκομείου, μετά από ατύχημα και απαράδεκτο bullying στην ζούγκλα του Δημοτικού. Του έκαναν bullying μέσα στα αποχωρητήρια και το παιδάκι έσπρωξε την πόρτα για να την κλείσει και αφού έσπασαν τα γυαλιά, τον τραυμάτισαν σοβαρά στα χέρια, κόβοντας του τις αρτηρίες, τις φλέβες και τους τένοντες και των δύο χεριών, χάνοντας έτσι απίστευτο αίμα μέχρι να έρθει το ασθενοφόρο. Το παιδάκι αβοήθητο μέσα στα αίματα, το παρακολούθησαν έντρομοι οι συμμαθητές του, κλαίγοντας ασταμάτητα από το σοκ. Ο δάσκαλος-παιδονόμος άφαντος δεν υπάρχει για να προσέχει τα παιδιά εκεί».

Όπως εξηγεί στην συνέχεια της ανάρτησης ο γονέας «Το 8χρονο μεταφέρθηκε σε νοσοκομείο της Λευκωσίας λόγω της σοβαρότητας του, όπου υπόκειται σε πολλαπλά χειρουργεία μέχρι τα ξημερώματα χαροπαλεύοντας. Οι γιατροί παλεύουν για να του σώσουν την ζωή, εφόσον σταματούσε η καρδούλα του από το πολύ αίμα που έχασε»

Σύμφωνα με πληροφορίες του ThemaOnline όσον αφορά νεότερες εξελίξεις για την κατάσταση υγείας του 8χρονου, το παιδάκι σώθηκε από τους γιατρούς και έλαβε εξιτήριο λίγες μέρες αργότερα.

Φοβούνται τα παιδιά να πάνε τουαλέτα

Σύμφωνα με τη μαρτυρία του γονέα, τα παιδιά φοβούνται να πάνε τουαλέτα, καθώς είναι το σημείο όπου παρευρίσκονται παραβατικά παιδιά, προκαλώντας επεισόδια και τρομοκρατώντας συμμαθητές τους.

«Η κατάσταση στο σχολείο τραγική αφού από πέρσι επικρατεί ένα χάος στις τουαλέτες όπου άτακτα παιδάκια τρομοκρατούν συμμαθητές τους ανοίγοντας τους τις πόρτες της τουαλέτας, κατεβάζοντας τα παντελόνια σε αγόρια και κορίτσια και πολλές άλλες μορφές κοροϊδίας και bullying κάθε μέρα! Κανένα παιδί δεν θέλει να πάει τουαλέτα μέχρι να σχολάσει!»

Ενήμερο το ΥΠΑΝ

Το ThemaOnline επικοινώνησε με το Υπουργείο Παιδείας , όπου αρμόδια πηγή, επιβεβαίωσε το περιστατικό, αναφέροντας ότι το Υπουργείο είναι ενήμερο και ότι η εν λόγω περίπτωση διερευνάται.

Διερευνά και η Αστυνομία μετά την καταγγελία πατέρα

Σε καταγγελία στην Αστυνομία προέβη ο πατέρας του 8χρονου στις 19 Οκτωβρίου, για το εν λόγω περιστατικό που σημειώθηκε στις 16 Οκτωβρίου σε Δημοτικό στη Λάρνακα.

Σύμφωνα με την Αστυνομία το περιστατικό διερευνάται και από τις Αρχές

Παρέμβαση Βουλευτή

Άμεση ήταν η κινητοποίηση του Βουλευτή του ΑΚΕΛ, Ανδρέα Πασιουρτίδης, ο οποίος μόλις ενημερώθηκε για το περιστατικό άμεσα επιχείρησε να προβεί στις απαραίτητες ενέργειες.

Ανάμεσα σε αυτές και η επίσημη επιστολή του προς την γενική Διευθύντρια της Βουλής, υποβάλλοντας σχετική κοινοβουλευτική ερώτηση προς το Υπ.Παιδείας και θέτοντας κρίσιμα ερωτήματα για υλικά που υπάρχουν ακόμα σε κάποιες σχολικές μονάδες και δεν έχουν αντικατασταθεί, όπως συμβατικοί κλασικοί υαλοπίνακες και γυαλιά, τα οποία μπορούν να αποβούν μοιραία για την ζωή των παιδιών, όπως στην περίπτωση του 8χρονου παιδιού που τραυματίστηκε στην προσπάθεια του να αποφύγει το bullying.

Όπως αναφέρει ο κ.Πασιουρτίδης: «Με αφορμή πρόσφατο περιστατικό σε Δημοτικό Σχολείο της Επαρχίας Λάρνακας, το οποίο είχε ως συνέπεια τον σοβαρό τραυματισμό μαθητή από σπάσιμο γυαλιού, έχει διαπιστωθεί ότι σε αριθμό σχολείων παγκύπρια δεν έχουν ακόμα εγκατασταθεί γυαλιά ασφαλείας ή ειδικές μεμβράνες ασφαλείας, ούτως ώστε να μην υπάρχει κίνδυνος τραυματισμού του οποιουδήποτε σε περίπτωση σπασίματός τους.

Για το λόγο αυτό έχω υποβάλει σχετική κοινοβουλευτική ερώτηση προς το Υπουργείο Παιδείας με συγκεκριμένα ερωτήματα για το θέμα.
 

Η ασφάλεια και υγεία των παιδιών μας είναι αδιαπραγμάτευτη και θα πρέπει, με οποιοδήποτε οικονομικό κόστος, οι συνθήκες στις σχολικές μονάδες να παρέχουν την μέγιστη δυνατή ασφάλεια».

Ζητούν παρέμβαση Υπουργού οι γονείς - «Τα παιδιά μας ζούνε σε μια πολύ επικίνδυνη κατάσταση»

Την άμεση Παρέμβαση του Υπουργείο Παιδείας, Αθλητισμού και Νεολαίας και της νέας Διεύθυνσης του σχολείου, των δάσκαλων και αρμοδίων ζητούν οι γονείς, ώστε να διορθωθεί η κατάσταση που επικρατεί τα τελευταία χρόνια στο εν λόγω σχολείο

«Ζητούμε άμεσα την παρέμβαση του Υπουργείο Παιδείας, Αθλητισμού και Νεολαίας, της νέας Διεύθυνσης  δασκάλων και όλων των αρμοδίων για να διορθωθεί η κατάσταση.
Το 2024 τα παιδιά μας ζούνε σε μια πολύ επικίνδυνη κατάσταση μέσα στο ίδιο το σχολείο που οφείλει να τους προστατέψει και απέτυχε πλήρως»

 

 

 

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ:

• Ταλαιπωρία για γιατρούς και ασθενείς: Εκτός λειτουργίας το σύστημα του ΓεΣΥ - Τι συνέβη

• Θλίψη για την άτυχη 19χρονη Στυλιανή - Σήμερα το τελευταίο «αντίο»

• Ψάχνουν για νέο Διευθυντή στον ΟΑΥ – Τα απαιτούμενα προσόντα, ο μισθός και τα επιδόματα – Δείτε την προκήρυξη της θέσης

• Ψάχνει λύσεις για τα παράπονα των καταναλωτών η Βουλή - Ο μήνας που εκτοξεύθηκαν και τι αφορούν

• Οργανωμένοι μαθητές: Δεν θα παρευρεθούν στη διαδήλωση Φειδία για τα κινητά στα σχολεία    

• Χαμός στο Survivor με τις αποκαλύψεις παίκτριας: «Κατέβασε το εσώρουχο του και μου έδειξε τον... » - Δείτε βίντεο



Καταγγελία πατέρα 8χρονου αγοριού: Η διεύθυνση του σχολείου δεν χειρίστηκε όπως έπρεπε το περιστατικό

Καταγγελία πατέρα 8χρονου αγοριού: Η διεύθυνση του σχολείου δεν χειρίστηκε όπως έπρεπε το περιστατικό

Πατέρας κατήγγειλε την περασμένη εβδομάδα στην Αστυνομία ότι ο γιος του, ο οποίος φοιτά σε δημοτικό σχολείο της επαρχίας Λάρνακας, τραυματίστηκε στα χέρια από γυαλιά, ενώ το περιστατικό τυγχάνει διερεύνησης και από το Υπουργείο Παιδείας, Αθλητισμού και Νεολαίας.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top