ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Πρωτοσέλιδα εφημερίδων: Τι γράφουν σήμερα Τρίτη 22 Οκτωβρίου

Πρωτοσέλιδα εφημερίδων: Τι γράφουν σήμερα Τρίτη 22 Οκτωβρίου

Η χθεσινή σύσκεψη στο Προεδρικό για τα μέτρα κατά της ακρίβειας, η αναπομπή από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας στο Ανώτατο Συνταγματικό Δικαστήριο του νόμου για τη χρηματοδότηση του Φορέα Κοινωνικής Στήριξης που χειρίζεται η Πρώτη Κυρία, η παρουσίαση του κρατικού προϋπολογισμού στην Επιτροπή Οικονομικών της Βουλής από τον Υπουργό Οικονομικών και η κριτική που ασκήθηκε καθώς και οι κυβερνοεπιθέσεις που δέχτηκε η Κυβέρνηση και ιδιωτικές εταιρείες, είναι τα κύρια θέματα που προβάλλονται στα πρωτοσέλιδα του κυπριακού Τύπου της Τρίτης.

Η «Αλήθεια» στο κύριο της θέμα με τίτλο «Πήγαν για μέτρα και έφυγαν με ‘θα’», αναφέρεται στο «τι δεν έγινε» στη χθεσινή σύσκεψη στο Προεδρικό για την ακρίβεια. Σε άλλο θέμα η εφημερίδα γράφει ότι είναι πρόωρες οι θριαμβολογίες για την αντιμετώπιση των χάκερ σύμφωνα με ειδικό για την κυβερνοασφάλεια. Αλλού γράφει ότι δεν άρεσε στον Πρόεδρο ο νόμος για τους χρηματοδότες της Πρώτης Κυρίας και τον ανέπεμψε στο Ανώτατο.

Ο «Πολίτης» στο κύριο του θέμα με τίτλο «Ο Πρόεδρος μιλά για διαφάνεια, αλλά διαφάνεια δεν θέλει», γράφει στο κύριο του θέμα ότι ο Πρόεδρος προσέφυγε στο Συνταγματικό Δικαστήριο για να μην αποκαλύπτονται οι Χορηγοί του Ταμείου της Πρώτης Κυρίας. Αλλού αναφέρεται στο Κυπριακό και γράφει ότι τέλος του χρόνου αναμένονται οι επόμενες κινήσεις και ότι ο ΠτΔ αποδέχθηκε το πλαίσιο του ΓΓ. Σε άλλο θέμα γράφει ότι στο όριο της φτώχιας ζει το 16,7% του πληθυσμού.

Ο «Φιλελεύθερος» στο κύριο  του θέμα με τίτλο «Υποσχέθηκε μελέτη αντί νέων παροχών» γράφει ότι η σύσκεψη στο Προεδρικό αναλώθηκε κυρίως στα μέτρα που ήδη λήφθηκαν και ο Πρόεδρος αναφέρθηκε σε ανακοινώσεις προσεχώς για το στεγαστικό και το δημογραφικό. Αλλού γράφει ότι τοπικός ανεμοστρόβιλος «καλού καιρού» ισοπέδωσε θερμοκήπιο στη Μονή Λεμεσού μέσα σε λίγα λεπτά. Σε άλλο θέμα αναφέρει ότι ξύπνησε πύρινος εφιάλτης σε Λεμεσό και Πάφο.

H «Χαραυγή» στο κύριο της θέμα με τίτλο «Ευημερούν οι δείκτες της οικονομίας στις πλάτες των φορολογούμενων», γράφει ότι η Κυβέρνηση κάνει λόγο για αναπτυξιακό προϋπολογισμό, ενώ το ΑΚΕΛ απαντά ότι είναι διαχειριστικός. Σε άλλο θέμα η εφημερίδα γράφει ότι καθολική είναι η απαίτηση της κοινωνίας για λήψη μέτρων που θα ανακουφίζουν εργαζόμενους και ευάλωτες ομάδες. Αλλού αναφέρει ότι παρατείνεται εκ νέου η αγωνία στη ξενοδοχειακή βιομηχανία.

Η αγγλογλωσση “Cyprus Mail” στο κύριο της θέμα με τίτλο «Επανήλθε η ηρεμία μετά την αποτροπή των κυβερνοεπιθέσεων», γράφει ότι η Κύπρος αντιμετώπισε έξι κυβερνοεπιθέσεις με στόχο την Κυβέρνηση και ιδιωτικές εταιρείες. Σε άλλο θέμα γράφει για προειδοποιήσεις για εσωτερικούς και εξωτερικούς κινδύνους από τον Υπουργό Οικονομικών στη χθεσινή παρουσίαση του προϋπολογισμού. Αλλού αναφέρει ότι οι νέες πωλήσεις ακινήτων στην Κύπρο είναι αυξημένες κατά 25% σε σχέση με πέρυσι.

ΠΗΓΗ: ΚΥΠΕ

 

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ:

• Ταλαιπωρία για γιατρούς και ασθενείς: Εκτός λειτουργίας το σύστημα του ΓεΣΥ - Τι συνέβη

• Θλίψη για την άτυχη 19χρονη Στυλιανή - Σήμερα το τελευταίο «αντίο»

• Ψάχνουν για νέο Διευθυντή στον ΟΑΥ – Τα απαιτούμενα προσόντα, ο μισθός και τα επιδόματα – Δείτε την προκήρυξη της θέσης

• Ψάχνει λύσεις για τα παράπονα των καταναλωτών η Βουλή - Ο μήνας που εκτοξεύθηκαν και τι αφορούν

• Οργανωμένοι μαθητές: Δεν θα παρευρεθούν στη διαδήλωση Φειδία για τα κινητά στα σχολεία    

• Χαμός στο Survivor με τις αποκαλύψεις παίκτριας: «Κατέβασε το εσώρουχο του και μου έδειξε τον... » - Δείτε βίντεο

• Οκτάχρονο αγοράκι «χαροπάλευε» αιμόφυρτο σε Δημοτικό στη Λάρνακα: «Του έκαναν bullying - Δεν υπήρχε παιδονόμος» - Σε σοκ οι συμμαθητές του



Ενημερώνει το Εθνικό Συμβούλιο ο ΠτΔ - Τα αποτελέσματα της άτυπης συνάντησης της ΝΥ και τα επόμενα βήματα

Ενημερώνει το Εθνικό Συμβούλιο ο ΠτΔ - Τα αποτελέσματα της άτυπης συνάντησης της ΝΥ και τα επόμενα βήματα

Τον λόφο του προεδρικού θα ανέβουν στις 10.30 τα μέλη του Εθνικού Συμβουλίου το οποίο συγκάλεσε ο Πρόεδρος Χριστοδουλίδης, λίγες ημέρες μετά την άτυπη τριμερή της Νέας Υόρκης.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top