ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ενημερώνει το Εθνικό Συμβούλιο ο ΠτΔ - Τα αποτελέσματα της άτυπης συνάντησης της ΝΥ και τα επόμενα βήματα

Ενημερώνει το Εθνικό Συμβούλιο ο ΠτΔ - Τα αποτελέσματα της άτυπης συνάντησης της ΝΥ και τα επόμενα βήματα

Τον λόφο του προεδρικού θα ανέβουν στις 10.30 τα μέλη του Εθνικού Συμβουλίου το οποίο συγκάλεσε ο Πρόεδρος Χριστοδουλίδης, λίγες ημέρες μετά την άτυπη τριμερή της Νέας Υόρκης.

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας αφού ενημερώσει το σώμα για το αποτέλεσμα του άτυπου δείπνου, στη συνέχεια αναμένεται να γίνει συζήτηση για τα επόμενα βήματα. Η Λευκωσία αναμένει επίσημη ενημέρωση για την κάθοδο της Ρόζμαρι Ντι Κάρλο την οποία τοποθέτησε ο ΓΓ των ΗΕ στη θέση της Μαρία Άνχελα Ολγκίν και η οποία θα δρομολογήσει τις διαδικασίες για την πραγματοποίηση της διευρυμένης άτυπης συνάντησης, που θα συγκαλέσει ο Αντόνιο Γκουτέρες.

Το αποτέλεσμα της άτυπης τριμερούς συνάντησης της Νέας Υόρκης δεν αφήνουν περιθώρια αισιοδοξίας, λόγω των θέσεων που εξακολουθεί να προβάλλει ο Ερσίν Τατάρ, για λύση δύο κρατών. Ωστόσο, όπως δήλωσε ο Πρόεδρος Χριστοδουλίδης σε συνέντευξη που παραχώρησε στο τηλεοπτικό δίκτυο Euronews, το αποτέλεσμα θα ήταν να πετύχουμε να ανακοινώσουμε την επανέναρξη των συνομιλιών, κάτι που όπως σημείωσε δεν κατέστη εφικτό, προσθέτοντας ωστόσο πως η συνάντηση αποτελεί ένα θετικό βήμα.

Νέα σελίδα στις σχέσεις Αννίτας- Χριστοδουλίδη;

Μια συνάντηση που δεν ήταν προκαθορισμένη και που δημιούργησε αρκετά ερωτηματικά, ήταν η συνάντηση μεταξύ της Προέδρου του ΔΗΣΥ και Προέδρου της Βουλής Αννίτας Δημητρίου με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας. Η Αννίτα Δημητρίου  δήλωσε αμέσως μετά τη συνάντηση στο προεδρικό, ότι «Οι θεσμοί, και αυτό θέλω να πω σήμερα, οφείλουν και να συναντιούνται και να ανταλλάζουν απόψεις και βεβαίως να θέτουν επί τάπητος τη στρατηγική που χρειάζεται για να μπορέσουμε ακριβώς να προασπίσουμε τα συμφέροντα της πατρίδας μας, αλλά και όλα αυτά τα ζητήματα, τα οποία έχουμε ενώπιον μας. Ο εθνικός στόχος είναι μπροστά μας και έτσι θα συνεχίσουμε», πρόσθεσε.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο Πρόεδρος Χριστοδουλίδης ενημέρωσε την Πρόεδρο του ΔΗΣΥ για τη συνάντηση της Νέας Υόρκης και για τις επαφές που είχε στις Βρυξέλλες με αντικείμενο το κυπριακό.

Από πλευράς της η Αννίτα Δημητρίου ενημέρωσε τον Πρόεδρο Χριστοδουλίδη για την επίσκεψη της αντιπροσωπείας της Βουλής στην Κίνα.

Νίκος Χριστοδουλίδης και Αννίτα Δημητρίου συζήτησαν εκτός από το κυπριακό, θέματα εσωτερικής πολιτικής καθώς και τη συνεργασία κυβέρνησης και Βουλής ενόψει της συζήτησης των προϋπολογισμών.

Πριν τη συνάντηση με τον Πρόεδρο Χριστοδουλίδη,  η Αννίτα Δημητρίου  προήδρευσε σύσκεψης της Ομάδας Κυπριακού η οποία συζήτησε τις τελευταίες εξελίξεις.

Σε ανακοίνωσή του ο ΔΗΣΥ αναφέρει πως η συμβουλευτική ομάδα συνεδρίασε προκειμένου να συζητήσει και να αξιολογήσει τα αποτελέσματα της άτυπης τριμερούς της Νέας Υόρκης αλλά και να ανταλλάξει απόψεις ενόψει της συνεδρίασης του Εθνικού Συμβουλίου.

Περαιτέρω στην ανακοίνωση του ΔΗΣΥ αναφέρεται: «Αποτελεί κοινή διαπίστωση των μελών της Ομάδας Κυπριακού του ΔΗΣΥ ότι το αποτέλεσμα της Άτυπης Τριμερούς αποτελεί ένα θετικό βήμα και ανοίγει ένα παράθυρο ευκαιρίας στην προσπάθεια επανέναρξης ουσιαστικών διαπραγματεύσεων για επίλυση του Κυπριακού στη βάση των αποφάσεων και των ψηφισμάτων του ΣΑ του ΟΗΕ. Ένα παράθυρο ευκαιρίας, το οποίο η δική μας πλευρά θα πρέπει να αξιοποιήσει με την μέγιστη δυνατή ετοιμότητα και αποφασιστικότητα».

Τέλος σημειώνεται πως ο ΔΗΣΥ  θα «συνεχίσει να στηρίζει κάθε προσπάθεια για επανέναρξη ουσιαστικών διαπραγματεύσεων, με ουσιαστικές εισηγήσεις, οι οποίες εκτιμούμε ότι ενισχύουν σημαντικά την αξιοπιστία της δικής μας πλευράς και συμβάλλουν στην πρωτοβουλία και την αποφασιστικότητα που επιδεικνύει σήμερα ο ΓΓ του ΟΗΕ».

 

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ:

• Ταλαιπωρία για γιατρούς και ασθενείς: Εκτός λειτουργίας το σύστημα του ΓεΣΥ - Τι συνέβη

• Θλίψη για την άτυχη 19χρονη Στυλιανή - Σήμερα το τελευταίο «αντίο»

• Ψάχνουν για νέο Διευθυντή στον ΟΑΥ – Τα απαιτούμενα προσόντα, ο μισθός και τα επιδόματα – Δείτε την προκήρυξη της θέσης

• Ψάχνει λύσεις για τα παράπονα των καταναλωτών η Βουλή - Ο μήνας που εκτοξεύθηκαν και τι αφορούν

• Οργανωμένοι μαθητές: Δεν θα παρευρεθούν στη διαδήλωση Φειδία για τα κινητά στα σχολεία    

• Χαμός στο Survivor με τις αποκαλύψεις παίκτριας: «Κατέβασε το εσώρουχο του και μου έδειξε τον... » - Δείτε βίντεο

• Οκτάχρονο αγοράκι «χαροπάλευε» αιμόφυρτο σε Δημοτικό στη Λάρνακα: «Του έκαναν bullying - Δεν υπήρχε παιδονόμος» - Σε σοκ οι συμμαθητές του



Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top