ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Αννίτα μετά τη συνάντηση με ΠτΔ - «Οι θεσμοί οφείλουν να συναντιούνται και να ανταλλάζουν απόψεις»

Αννίτα μετά τη συνάντηση με ΠτΔ - «Οι θεσμοί οφείλουν να συναντιούνται και να ανταλλάζουν απόψεις»

Οι θεσμοί οφείλουν και να συναντιούνται και να ανταλλάζουν απόψεις, δήλωσε τη Δευτέρα η Πρόεδρος της Βουλής, Αννίτα Δημητρίου, μετά από συνάντηση με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, Νίκο Χριστοδουλίδη, στο Προεδρικό Μέγαρο, κατά την οποία, όπως ανέφερε, συζήτησαν εφ’ όλης της ύλης. 

Σε δηλώσεις της μετά τη συνάντησή της με τον Πρόεδρο Χριστοδουλίδη, η κ. Δημητρίου, ανέφερε ότι συζήτησαν εφ’ όλης της ύλης. «Συζήτησα με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας και για εσωτερικά ζητήματα που βρίσκονται και στη Βουλή των Αντιπροσώπων, αλλά βεβαίως και για το Κυπριακό, που είναι το μείζον και μετά από όλες αυτές τις εξελίξεις και ενόψει της σύσκεψης του Εθνικού Συμβουλίου αύριο», ανέφερε η κ. Δημητρίου.

Είπε ότι είχε ενημέρωση από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, ενώ η ίδια ενημέρωσε και για τις αποστολές μέσω της κοινοβουλευτικής διπλωματίας.

«Οι θεσμοί, και αυτό θέλω να πω σήμερα, οφείλουν και να συναντιούνται και να ανταλλάζουν απόψεις και βεβαίως να θέτουν επί τάπητος τη στρατηγική που χρειάζεται για να μπορέσουμε ακριβώς να προασπίσουμε τα συμφέροντα της πατρίδας μας, αλλά και όλα αυτά τα ζητήματα, τα οποία έχουμε ενώπιον μας. Ο εθνικός στόχος είναι μπροστά μας και έτσι θα συνεχίσουμε», πρόσθεσε.

Ανέφερε ακόμη ότι ενημέρωσε για το αποτέλεσμα των επαφών της αποστολής της οποίας ηγήθηκε η ίδια στην Κίνα, για την αποστολή που θα έχει την Τρίτη για τη Σύνοδο της Κριμαίας, αλλά και συζήτησαν «όλα τα ζητήματα τα οποία απασχολούν τη Βουλή των Αντιπροσώπων και βεβαίως θέματα ή θεματικές, αν θέλετε, που ο ίδιος ο Πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας μέσω της Κυβέρνησής του θα θέσει και ενώπιον της Βουλής».

Αναφέρθηκε και στον προϋπολογισμό, σημειώνοντας ότι ο Υπουργός Οικονομικών ξεκίνησε τη συζήτηση μαζί με τα μέλη της Επιτροπής Οικονομικών «και πορευόμαστε ακριβώς για να δούμε πώς αντιμετωπίζουμε τα ζητήματα που έχουμε ενώπιον μας», πρόσθεσε.

Η Πρόεδρος της Βουλής ανέφερε ότι «τα θέματα δεν είναι προσωπικά, είναι πολιτικά και αυτό που αναμένουν από εμάς οι πολίτες είναι και συνεννόηση να υπάρχει, που υπήρχε και συνεχίζει να υπάρχει και θα υπάρχει για το καλό της πατρίδας μας και όλων αυτών των προκλήσεων που έχουμε να διαχειριστούμε και πρέπει να τις αντιμετωπίσουμε αποτελεσματικά».

Ερωτηθείσα αν συζητήθηκε και το ζήτημα που αφορά τα μέτρα καταπολέμησης της ακρίβειας ενόψει της σύσκεψης για τα μέτρα υπό τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, που ακολούθησε της συνάντησής τους, η κ. Δημητρίου ανέφερε ότι δεν είχαν τον χρόνο γι’ αυτό, αλλά ως Δημοκρατικός Συναγερμός, έχουν συγκεκριμένες εισηγήσεις που τις κατέθεσαν, «θα ακούσουμε, θα δούμε και βεβαίως θα σχολιάσουμε και θα προβούμε στις δικές μας εισηγήσεις στη συνέχεια και εκτιμήσεις».

Κατά την έναρξη της συνάντησης επαναβεβαιώθηκε ότι υπάρχει επικοινωνία μεταξύ Προέδρου της Βουλής και Προέδρου της Δημοκρατίας, όπως είπε η ΠτΒ, για να συμπληρώσει ο Πρόεδρος Χριστοδουλίδης, ασχέτως του τι γράφεται και τι λέγεται.

ΠΗΓΗ: ΚΥΠΕ

 

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ:

• Σοβαρός τραυματισμός σε σχολείο: Ποια διαδικασία ακολουθείται και ποιες οι οδηγίες ΥΠΑΝ

• «Αναγκαιότητα» τα νέα φώτα στο Τσέρι: Ο λόγος που τοποθετήθηκαν – Πώς θα διορθωθεί η πυκνή τροχαία κίνηση

• Κεντρική Τράπεζα Κύπρου: Προειδοποιεί το κοινό για κυκλοφορία πλαστών χαρτονομισμάτων 100 δολαρίων

• Θανατηφόρα τροχαία: 37 νεκροί στην άσφαλτο σε ούτε 10 μήνες – Θλίψη για την άτυχη 19χρονη Στυλιανή

• Ανείπωτη θλίψη στη Λακατάμια - Έφυγε από την ζωή η 49χρονη Ελένη Πολυκάρπου

• Αυτή είναι η επιτροπή εμπειρογνωμόνων για μεταρρύθμιση Νομικής και Ελεγκτικής Υπηρεσίας - Η απόφαση του Γ.Εισαγγελέα



Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top