Ανεξέλεγκτη η φωτιά στην Πάφο - Επεκτάθηκε λόγω των σφοδρών ανέμων -Δείτε βίντεο

Ανεξέλεγκτη η φωτιά στην Πάφο - Επεκτάθηκε λόγω των σφοδρών ανέμων -Δείτε βίντεο

Επεκτάθηκε η πυρκαγιά που εκδηλώθηκε στις περιοχές Δρούσειας και Πιττοκόπου και στην κοινότητα Ίνειας όπου βρίσκεται το στρατόπεδο, όπως αναφέρει σε ανακοίνωσή του το Τμήμα Δασών, που σημειώνει ότι η φωτιά ξέσπασε στις 13:15 σε περιοχή της κοινότητας Δρούσιας.

Για την κατάσβεση της πυρκαγιάς, η οποία βρίσκεται σε εξέλιξη, και σύμφωνα με τον κοινοτάρχη Ινειας μαίνεται ανεξέλεγκτη, κινητοποιήθηκαν ισχυρές δυνάμεις πυρόσβεσης από το Τμήμα Δασών και την Πυροσβεστική Υπηρεσία, οι οποίες ενισχύονται.

Επίσης, ενεργοποιήθηκε το Σχέδιο Ίκαρος ΙΙ με 9 πτητικά μέσα και ένα συντονιστικό πτητικό της ΕΦ.

Η Πυροσβεστική Υπηρεσία και το Τμήμα Δασών δίνουν μάχη για την κατάσβεση φωτιάς, που εκδηλώθηκε ανατολικά της κοινότητας Πιττοκόπου, στην περιοχή της κοινότητας Δρούσειας, η οποία προσέγγισε το στρατόπεδο που βρίσκεται στην περιοχή της Ίνειας, σύμφωνα με τον Πρόεδρο του Κοινοτικού Συμβουλίου Ίνειας Γιάγκο Τσίβικο.

Σε δηλώσεις του στο ΚΥΠΕ ο κ. Τσίβικος ανέφερε πως η πυρκαγιά είναι ανεξέλεγκτη, καθώς λόγω των σφοδρών ανέμων επεκτάθηκε σε σύντομο χρονικό διάστημα και στην περιοχή που βρίσκεται το στρατόπεδο πλησίον της κοινότητας Ίνειας.

Ήδη, είπε ο κ. Τσίβικος, εκκενώθηκε το στρατόπεδο, ενώ ζημιές έχουν υποστεί κάποια κιόσκια. Σημείωσε πως όλες οι δυνάμεις έχουν επιστρατευθεί για την κατάσβεση της φωτιάς τόσο τα εναέρια μέσα όσο και οι επίγειες δυνάμεις πυρόσβεσης, προσθέτοντας πως το στρατόπεδο βρίσκεται στα διοικητικά όρια της Ίνειας.

Δείτε βίντεο από Atlas Fireteam 

 

ΠΗΓΗ: ΚΥΠΕ

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

Νέα Υόρκη: Η ώρα των απαντήσεων για το Κυπριακό - Χριστοδουλίδης, Γκουτέρες και Ολγκίν στο επίκεντρο των κρίσιμων επαφών

Νέα Υόρκη: Η ώρα των απαντήσεων για το Κυπριακό - Χριστοδουλίδης, Γκουτέρες και Ολγκίν στο επίκεντρο των κρίσιμων επαφών

Στη Νέα Υόρκη μεταφέρεται τις επόμενες ημέρες ένα σημαντικό μέρος της διπλωματικής προσπάθειας για το Κυπριακό, με τις επαφές γύρω από τη Γενική Συνέλευση των Ηνωμένων Εθνών να δημιουργούν ένα νέο σκηνικό διαβουλεύσεων. Στο επίκεντρο, βρίσκονται οι συναντήσεις του Προέδρου της Δημοκρατίας Νίκου Χριστοδουλίδη, με τον Γενικό Γραμματέα του ΟΗΕ και την προσωπική απεσταλμένη του για το Κυπριακό, Μαρία Άνχελα Ολγκίν.

BEST OF TOTHEMAONLINE