ΔΕΛΤΙΑ ΤΥΠΟΥ

CNP ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΗ: Εβδομάδα Οδικής Ασφάλειας 2024

CNP ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΗ: Εβδομάδα Οδικής Ασφάλειας 2024

H CNP ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΗ, η μεγαλύτερη ασφαλιστική εταιρεία γενικού κλάδου του τόπου, σε συνεργασία με την Αστυνομία Κύπρου Τμήμα Τροχαίας Αρχηγείου, για 25η συνεχόμενη χρονιά συνδιοργανώνουν την Εβδομάδα Οδικής Ασφάλειας, από τις 21 μέχρι τις 27 Οκτωβρίου 2024. Η Εβδομάδα Οδικής Ασφάλειας αποτελεί την κορύφωση διαφόρων ενεργειών που πραγματοποιούνται όλο το έτος. Η προσπάθεια αυτή αποσκοπεί στην καλλιέργεια οδικής συνείδησης και κουλτούρας, από οδηγούς, επιβάτες, ποδηλάτες και πεζούς, με σκοπό την μείωση τροχαίων συγκρούσεων και την ασφάλεια των χρηστών του οδικού δικτύου.

Την έναρξη της Εβδομάδας Οδικής Ασφάλειας κήρυξε σε Δημοσιογραφική Διάσκεψη, στις 18 Οκτωβρίου, ο Έντιμος Υπουργός Δικαιοσύνης και Δημόσιας Τάξης κ. Μάριος Χαρτσιώτης. Χαιρετισμούς απηύθυναν ο Έντιμος Υπουργός Μεταφορών, Επικοινωνιών και Έργων κ. Αλέξης Βαφεάδης, ο Αρχηγός Αστυνομίας, κ. Θεμιστός Αρναούτης, ο Διευθυντής Τροχαίας, κ. Ιωάννης Μαυρόχαννας, ο Πρώτος Εκτελεστικός Διευθυντής του Ομίλου CNP CYPRUS, κ. Τάκης Φειδία και ο Γενικός Διευθυντής της CNP ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΗ, κ. Ανδρέας Κ. Στυλιανού.

Για να μην αφήσουμε τα όνειρά μας να γίνουν συντρίμμια!

Με οδηγό το μήνυμα αυτό, η φετινή Εβδομάδα Οδικής Ασφάλειας περιλαμβάνει δράσεις ανάδειξης της σημασίας της οδικής ασφάλειας για όλους. Ξεκινώντας από σήμερα, 18 Οκτωβρίου, οι χρήστες της δημοφιλούς πλατφόρμας Tik Tok μπορούν να λάβουν μέρος στον διαγωνισμό #... και να μεταφέρουν στο κοινό το δικό τους μήνυμα για την οδική ασφάλεια και την σημασία της προστασίας της ανθρώπινης ζωής. Ο διαγωνισμός θα ολοκληρωθεί στις 4 Νοεμβρίου 2024 και ο νικητής, που θα ανακοινωθεί στις 11 Νοεμβρίου 2024, θα βραβευτεί με ένα iPhone 16 Plus από την Εταιρεία.

Το Σάββατο, 26 Οκτωβρίου, θα πραγματοποιηθεί στην Λάρνακα, σε συνεργασία με οργανωμένα σύνολα, ποδηλατική διαδρομή  ευαισθητοποίησης στη μνήμη των θυμάτων οδικών συγκρούσεων και θα ακολουθήσει εκδήλωση ανοικτή για το κοινό στο Metropolis Mall Λάρνακας, από τις 10:00πμ μέχρι τις 14:00μμ.

Οι παρευρισκόμενοι θα έχουν την ευκαιρία να ενημερωθούν από στελέχη της CNP ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΗ και της Αστυνομίας Κύπρου για θέματα Οδικής Ασφάλειας και να λάβουν συμβολικά δώρα. Στον χώρο, θα βρίσκονται οχήματα που είχαν εμπλακεί σε τροχαίες συγκρούσεις και μέλη από λέσχες μοτοσυκλέτας και ποδηλάτου, για την ενημέρωση του κοινού σχετικά με τον εξοπλισμό προστασίας και την ορθή χρήση του. Επίσης, θα γίνουν επιδείξεις με τη χρήση των γυαλιών προσομοίωσης μέθης, ουσιών και κόπωσης και χρήση εκπαιδευτικού χαλιού. Την εκδήλωση θα συνοδεύσει ζωντανή ραδιοφωνική κάλυψη και ξυλοπόδαρος.

Καθ’ όλη τη διάρκεια της Εβδομάδας, θα γίνεται διανομή φωσφορούχων γιλέκων ασφαλείας σε αυτοκινητόδρομους και προώθηση μηνυμάτων και συμβουλών για την οδική ασφάλεια, μέσα από ραδιοφωνικούς σταθμούς και μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

Η Εβδομάδα Οδικής Ασφάλειας τελεί υπό την Αιγίδα του Έντιμου Υπουργού Δικαιοσύνης και Δημόσιας Τάξης, κ. Μάριου Χαρτσιώτη.

 

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ:

• Σοβαρός τραυματισμός σε σχολείο: Ποια διαδικασία ακολουθείται και ποιες οι οδηγίες ΥΠΑΝ

• «Αναγκαιότητα» τα νέα φώτα στο Τσέρι: Ο λόγος που τοποθετήθηκαν – Πώς θα διορθωθεί η πυκνή τροχαία κίνηση

• Κεντρική Τράπεζα Κύπρου: Προειδοποιεί το κοινό για κυκλοφορία πλαστών χαρτονομισμάτων 100 δολαρίων

• Θανατηφόρα τροχαία: 37 νεκροί στην άσφαλτο σε ούτε 10 μήνες – Θλίψη για την άτυχη 19χρονη Στυλιανή

• Ανείπωτη θλίψη στη Λακατάμια - Έφυγε από την ζωή η 49χρονη Ελένη Πολυκάρπου

• Αυτή είναι η επιτροπή εμπειρογνωμόνων για μεταρρύθμιση Νομικής και Ελεγκτικής Υπηρεσίας - Η απόφαση του Γ.Εισαγγελέα



Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top