ΔΙΕΘΝΗ

Νέα Ζηλανδία: Όριο τριών λεπτών για αποχαιρετισμούς θέσπισε διεθνές αεροδρόμιο

Νέα Ζηλανδία: Όριο τριών λεπτών για αποχαιρετισμούς θέσπισε διεθνές αεροδρόμιο

Χρονικό περιορισμό τριών λεπτών για τις αγκαλιές και τους αποχαιρετισμούς μεταξύ των επιβατών και των αγαπημένων τους προσώπων, θέσπισε ένα διεθνές αεροδρόμιο στη Νέα Ζηλανδία, στο πλαίσιο μιας ευρύτερης προσπάθειας για τη βελτίωση της ασφάλειας και τη διατήρηση της κυκλοφορίας στη ζώνη αναχωρήσεων.

Συγκεκριμένα, πινακίδα που έχει τοποθετηθεί στη ζώνη αναχωρήσεων του αεροδρομίου στο Ντάνεντιν, μια πόλη στο Νότιο Νησί, προειδοποιεί: «Μέγιστος χρόνος αγκαλιάς 3 λεπτά. Για πιο έντονες αποχαιρετισμούς παρακαλούμε χρησιμοποιήστε το χώρο στάθμευσης».

Ο διευθύνων σύμβουλος του αεροδρομίου, Νταν Ντε Μπόνο δήλωσε στον εθνικό ραδιοτηλεοπτικό φορέα Radio New Zealand (RNZ) ότι τα προειδοποιητικά μηνύματα στις ζώνες αναχώρησης του αεροδρομίου μπορεί να είναι «αρκετά έντονα» και να περιλαμβάνουν ακόμα και επιβολή προστίμων - κάτι που το αεροδρόμιο ήθελε να αποφύγει.

«Προσπαθούμε να το διασκεδάσουμε. Πρόκειται για ένα αεροδρόμιο και αυτές οι θέσεις στις αναχωρήσεις, είναι συνήθεις θέσεις για αποχαιρετισμούς» δήλωσε ο Ντε Μπόνο στο RNZ, προσθέτοντας ότι πάρα πολλοί άνθρωποι αργούσαν πολύ στη ζώνη αποβίβασης.

«Δεν έμενε, έτσι, χώρος για τους άλλους. Το θέμα είναι να δώσουμε τη δυνατότητα και σε άλλους να κάνουν αγκαλιές» εξήγησε.

Μερικές φορές, οι ταξιδιώτες χρησιμοποιούσαν τη ζώνη αναχωρήσεων για να επιδίδονται... και σε ερωτικές πράξεις της τελευταίας στιγμής, δήλωσε ο Ντε Μπόνο. «Τα αεροδρόμια είναι εστίες συναισθημάτων. Το προσωπικό μας έχει δει μερικά ενδιαφέροντα πράγματα όλα αυτά τα χρόνια».

Ο διευθυντής του αεροδρομίου σημείωσε ότι η νέα σήμανση «προκάλεσε μεγάλη αναστάτωση». Επικριτές αναφέρουν σε αναρτήσεις στο Facebook ότι δεν μπορούν να τους υπαγορεύουν πόσο χρόνο επιτρέπεται να αγκαλιάζεται κάποιος, με έναν χρήστη να χαρακτηρίζει τον κανόνα «απάνθρωπο».

Άλλοι έχουν επαινέσει το αεροδρόμιο για τη φιλική του προσέγγιση, την ώρα που τα αεροδρόμια σε όλο τον κόσμο εισάγουν τέλη για την αποβίβαση.

«Το αεροδρόμιο δεν θα διαθέτει ειδική μονάδα της αστυνομίας αγκαλιών που θα επιβάλλει τον κανόνα», δήλωσε ο Ντε Μπόνο, με περιπαικτική διάθεση, αλλά το προσωπικό μπορεί να ζητήσει ευγενικά από τους αγκαλιάζοντες να μετακινηθούν στον χώρο στάθμευσης.

«Δεν είμαστε εδώ για να πούμε στους ανθρώπους για πόσο καιρό πρέπει να αγκαλιάζονται, είναι περισσότερο το μήνυμα ότι, παρακαλώ προχωρήστε και δώστε χώρο στους υπόλοιπους».

 

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ:

• Μονή Αββακούμ: Νέα αναβολή πήραν οι μοναχοί Νεκτάριος και Πορφύριος - Πότε ορίστηκε η νέα ημερομηνία

• Υπόθεση Ποταμιάς: «Κλειδί» ο 39χρονος από το Καμερούν - Άρχισε να «κελαηδάει» στις Αρχές – Αλλάζει τους ισχυρισμούς του – Βίντεο

• Πότε ξεκινούν οι αιτήσεις για ηλεκτρονικές ταυτότητες σε Κύπριους - Το έξυπνο κίνητρο της Κυβέρνηση για τις πρώτες 100.000

• Μιχάλης Σοφοκλέους: Αποκάλυψε on air φωτογραφία όταν έπαιζε ποδόσφαιρο - «Ήμουν ένα πουλί των Κυπριακών γηπέδων» - Βίντεο

• Κεντρικές Φυλακές: Βρήκαν σπασμένο κινητό στο κελί του ισοβίτη που έκανε podcast – Εξετάζεται το ενδεχόμενο να έλαβε χρήματα για τη συνέντευξη



Τα 9 οδοφράγματα για διελεύσεις στην Κύπρο, το χρονικό της διάνοιξης και στοιχεία της εποχής

Τα 9 οδοφράγματα για διελεύσεις στην Κύπρο, το χρονικό της διάνοιξης και στοιχεία της εποχής

Εννέα είναι τα οδοφράγματα που λειτουργούν μέχρι σήμερα για διελεύσεις μεταξύ των ελεύθερων και κατεχόμενων περιοχών της Κύπρου. Με αφορμή τη συζήτηση για άνοιγμα νέων διόδων και τη συνάντηση της Δευτέρας μεταξύ του Προέδρου της Δημοκρατίας, Νίκου Χριστοδουλίδη και του Τ/κ ηγέτη, Ερσίν Τατάρ στην κατοικία του Ειδικού Αντιπροσώπου του ΓΓ του ΟΗΕ στην Κύπρο, Κόλιν Στιούαρτ, στην νεκρή ζώνη, το ΚΥΠΕ παρουσιάζει μια χρονική αναδρομή της διάνοιξης των οδοφραγμάτων με στοιχεία και αριθμητικές κυρίως αναφορές.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top