ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Νέα διαμαρτυρία κατοίκων Άλασσας μετά την ακύρωση εκλογής του κοινοτάρχη

Νέα διαμαρτυρία κατοίκων Άλασσας μετά την ακύρωση εκλογής του κοινοτάρχη

Το δρόμο Λεμεσού – Πλατρών, παρά την κοινότητα τους, απέκοψαν και αυτήν την Κυριακή κάτοικοι της Άλασσας, οι οποίοι διαμαρτύρονται για την απόφαση του Εκλογοδικείου να ακυρώσει την εκλογή του Σάββα Σάββα στη θέση του κοινοτάρχη, μετά από προσφυγή του ανθυποψηφίου του, επειδή δεν είναι μόνιμος κάτοικος της κοινότητας.

Σχεδόν 100 άτομα συγκεντρώθηκαν, στις 16:00, στην είσοδο της κοινότητας και, με τη συνδρομή της Αστυνομίας, απέκοψαν το δρόμο Λεμεσού – Πλατρών για περίπου δέκα λεπτά, κρατώντας πανό που ανέγραφαν  «Δεν θα επιτρέψουμε να επιβληθεί ετσιθελικά άλλος κοινοτάρχης από τον νόμιμα εκλελεγμένο» , «Σεβασμός στη ψήφο του λαού» και «Οι Αλασσιώτες μίλησαν στις 9/6 και απαιτούν από όλους σεβασμό».

Εκ μέρους των διαμαρτυρόμενων η Ξένια Κωνσταντίνου ανέφερε πως η διαμαρτυρία επαναλαμβάνεται «για να υπερασπιστούμε τη ψήφο του λαού» και κάλεσε τον Έφορο Εκλογών και την Επαρχιακή Διοίκηση να μην αποδεχθούν την απόφαση του Εκλογοδικείου για ακύρωση της εκλογής του Σάββα Σάββα, με το αιτιολογικό ότι δεν διαμένει μόνιμα στην κοινότητα.

«Τους καλούμε να αξιολογήσουν τις δράσεις που έγιναν στην κοινότητα τους τελευταίους τρεις μήνες, την ενεργοποίηση των κατοίκων, το γεγονός ότι δημιουργήθηκαν εθελοντικές ομάδες και έχουν στηρίξει έντονα θέματα της κοινότητας που στόχευαν στην αναβάθμιση της ζωής στην ύπαιθρο», συμπλήρωσε.

Θα πρέπει, συνέχισε, να γίνει σεβαστή η ψήφος του λαού και διαβεβαίωσε ότι οι διαμαρτυρόμενοι κάτοικοι θα συνεχίσουν τον αγώνα τους για επιστροφή του Σάββα Σάββα στα καθήκοντα του.

Ο Σάββας Σάββα διετέλεσε κοινοτάρχης Άλασσας μεταξύ 2002-2010 και Πρόεδρος της Ένωσης Κοινοτήτων Κύπρου την περίοδο 2007-2010, ενώ επαναδιεκδίκησε εκλογή στις πρόσφατες εκλογές της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, μετά την αφυπηρέτηση του από εκπαιδευτικός, εξασφαλίζοντας το 54,55% των ψήφων.

Η απόφαση του Εκλογοδικείου, που ενδεχομένως να δημιουργεί προηγούμενο για όσους δεν διαμένουν μόνιμα στις κοινότητες που εκλέγονται, βρίσκεται ενώπιον της Νομικής Υπηρεσίας, η οποία αναμένεται να δώσει τη γνωμάτευση της εντός των επόμενων ημερών.

 

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ:

• Πώς η καλή επικοινωνία μπορεί να σώσει μια σχέση: Ειδικός διηγείται την ιστορία δυο Κυπρίων και δίνει λύσεις

• Αυτές οι περιφέρειες της ΕΕ δέχονται τους περισσότερους ξένους τουρίστες - Ποια η θέση της Κύπρου

• Θρίλερ με τη διαρροή των αμερικανικών εγγράφων για την ισραηλινή επίθεση - Προβληματισμός στις μυστικές υπηρεσίες

• «Επίθεση» Μαυρογιάννη σε ΠτΔ: «Ούτε ικανός είναι,ούτε ηγετική φυσιογνωμία»- Βίντεο

• «Μυστήρια» φώτα στον ουρανό της Αγίας Νάπας - Η εξήγηση - Δείτε βίντεο

• Σάλος με φωτογραφία της χήρας του Σινουάρ να κρατά σε τούνελ τσάντα €30.000 μία μέρα πριν από την επίθεση στο Ισραήλ

• Viral βίντεο: Έκανε τη Βίσση να χάσει τα λόγια της - Βγήκε στη σκηνή και του είπε «Ούτε μπαλαρίνα δεν σε πιάνει εσένα»



Ταλαιπωρία και καθυστερήσεις στο Αεροδρόμιο Λάρνακας: Οι κυβερνοεπιθέσειις επηρέασαν την κατάσταση

Ταλαιπωρία και καθυστερήσεις στο Αεροδρόμιο Λάρνακας: Οι κυβερνοεπιθέσειις επηρέασαν την κατάσταση

Αυξημένα τα προληπτικά μέτρα στο Αεροδρόμιο Λάρνακας, μετά τις τελευταίες κυβερνοεπιθέσεις σε διάφορες επιχειρήσεις και οργανισμούς στην Κύπρο.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top