Σημαντική εξέλιξη: Στα σκαριά η δημιουργία μηχανισμού κοινής προμήθειας φαρμάκων με Μάλτα

Σημαντική εξέλιξη: Στα σκαριά η δημιουργία μηχανισμού κοινής προμήθειας φαρμάκων με Μάλτα

Η πρόταση της Κύπρου για δημιουργία μηχανισμού κοινής προμήθειας φαρμάκων για τις χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης με μικρές αγορές βρέθηκε στο επίκεντρο συνάντησης του Υπουργού Υγείας, Μιχάλη Δαμιανού με τον Υπουργό Υγείας της Μάλτας, Jo Etienne Abela, στην παρουσία αντιπροσωπειών των δύο χωρών.

Σε δηλώσεις του, μετά την ολοκλήρωση της συνάντησης, ο κ. Δαμιανός έκανε λόγο για μια «πολύ εποικοδομητική συζήτηση» με τον Μαλτέζο ομόλογό του, σχετικά με τις διάφορες προκλήσεις, που αντιμετωπίζουμε ως δύο μικρές χώρες της ΕΕ.

Ανέφερε ότι, μεταξύ άλλων, συζήτησαν τις προκλήσεις σχετικά με τη διαθεσιμότητα φαρμάκων στη Μάλτα, αλλά κυρίως την πρόταση για εθελοντική συνεργασία των κρατών μελών της ΕΕ για κοινή προμήθεια φαρμάκων.

«Θα κρατήσουμε αυτή τη συζήτηση ζωντανή προς όφελος των ανθρώπων και των ασθενών μας», κατέληξε ο Υπουργός Υγείας.

ΠΗΓΗ: ΚΥΠΕ

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

Τα είπαν με Μαλά οι κτηνοτρόφοι - Zητούν συνάντηση με ΠτΔ και προειδοποιούν με κινητοποιήσεις

Τα είπαν με Μαλά οι κτηνοτρόφοι - Zητούν συνάντηση με ΠτΔ και προειδοποιούν με κινητοποιήσεις

Συνάντηση με τριμελή αντιπροσωπεία του νεοσύστατου συνδέσμου «Η Φωνή των κτηνοτρόφων» είχε το Σάββατο ο Επικεφαλής της Ειδικής Επιστημονικής Επιτροπής για την Ανασυγκρότηση και Αναβάθμιση του Κτηνοτροφικου Τομέα και Πρόεδρος του Ινστιτούτου Κύπρου, Σταύρος Μαλάς, με εκπρόσωπο των κτηνοτρόφων Χριστόδουλο Χριστοδούλου να επαναλαμβάνει στο ΚΥΠΕ το αίτημά τους για συνάντηση με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας και να προειδοποιεί για το ενδεχόμενο νέων κινητοποιήσεων.