ΔΙΕΘΝΗ

Υπουργός Εξωτερικών Ισραήλ: Ο Σινουάρ δολοφονήθηκε από στρατιώτες των IDF

Υπουργός Εξωτερικών Ισραήλ: Ο Σινουάρ δολοφονήθηκε από στρατιώτες των IDF

Ο υπουργός Εξωτερικών του Ισραήλ, Ισραέλ Κατζ επιβεβαίωσε πως ο Γιαχία Σινοπυάρ έπεσε νεκρός από πυρά στρατιωτών των IDF.

Σε μήνυμά του προς ομολόγους του σε όλο τον κόσμο, ο Κατζ έγινε ο πρώτος Ισραηλινός αξιωματούχος που ανακοίνωσε επίσημα την εξουδετέρωση του αρχηγού της Χαμάς. 

«Ο μαζικός δολοφόνος Γιαχία Σινουάρ, ο οποίος είναι υπεύθυνος για τη σφαγή και τις φρικαλεότητες της 7ης Οκτωβρίου, σκοτώθηκε σήμερα από στρατιώτες των IDF», αναφέρει ο Ισραηλινός υπουργός, σύμφωνα με το γραφείο του.

sinwar-arthrou-01

«Αυτό είναι ένα μεγάλο στρατιωτικό και ηθικό επίτευγμα για το Ισραήλ και μια νίκη για ολόκληρο τον ελεύθερο κόσμο ενάντια στον κακό άξονα του ριζοσπαστικού Ισλάμ με επικεφαλής το Ιράν», συνεχίζει.

Ο Κατζ προσθέτει ότι η δολοφονία του Σινουάρ «δημιουργεί μια δυνατότητα» για την άμεση απελευθέρωση των ομήρων και για τη δημιουργία μιας Γάζας χωρίς τον έλεγχο της Χαμάς και του Ιράν.

«Το Ισραήλ χρειάζεται την υποστήριξη και τη βοήθειά σας τώρα περισσότερο από ποτέ για να προωθήσουμε από κοινού αυτούς τους σημαντικούς στόχους», καταλήγει ο Κατζ στη δήλωσή του.

Στο μεταξύ, φωτογραφία που διαδόθηκε στο ίντερνετ, δείχνει στρατιώτες των IDF να μεταφέρουν σορό, που πιστεύεται ότι είναι ο ηγέτης της Χαμάς, από το κτίριο στο οποίο σκοτώθηκε στην πόλη Ράφα της νότιας Γάζας.

Λίγο νωρίτερα, σύμφωνα με το CNN, το Ισραήλ είχε επιβεβαιώσει στους Αμερικανούς αξιωματούχους ότι ο Γιαχία Σινουάρ είναι νεκρός σύμφωνα με τις αρχικές εξετάσεις DNA, δήλωσε άτομο που γνωρίζει το θέμα. Και πηγές της Χαμάς δήλωσαν αργά το απόγευμα ότι ενδείξεις υποδηλώνουν πως ο ηγέτης της οργάνωσης σκοτώθηκε σε ισραηλινή επιχείρηση.

ΠΗΓΗ: Πρώτο Θέμα

 

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ:

• Υπερπανσέληνος Οκτωβρίου: Μπορεί το φεγγάρι να επηρεάσει τη διάθεση και τον ύπνο μας – Μια ψυχολόγος απαντά

• Μαρινέλλα: Επικοινωνεί κανονικά, δεν επηρεάστηκε η ομιλία της - Οι εξελίξεις για την κατάσταση της υγείας της

• Νεκρή 54χρονη στη Λεμεσό: Την εντόπισε συγγενικό της πρόσωπο - Τι διερευνά η Αστυνομία

• Γέννησε η Ευαγγελία Συριοπούλου – Αυτό είναι το φύλο του μωρού

• Επιχείρηση διάσωσης του ΚΣΕΔ - Παρουσίασε συμπτώματα της νόσου των δυτών και μεταφέρθηκε στο Νοσοκομείο



Ολομέλεια: Ψήφισε την απαγόρευση χρήσης κινητών στα σχολεία

Ολομέλεια: Ψήφισε την απαγόρευση χρήσης κινητών στα σχολεία

Με 17 ψήφους υπέρ, 11 εναντίον και μια αποχή η Βουλή ενέκρινε τροποποιητικούς κανονισμούς που απαγορεύουν την ενεργοποίηση και χρήση από μαθητές κινητών τηλεφώνων και άλλων ηλεκτρονικών έξυπνων συσκευών, κατά τη διάρκεια λειτουργίας των Γυμνασίων, Λυκείων και Τεχνικών Σχολών.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top