Σε εγρήγορση οι υπηρεσίες μετά από απειλές για κυβερνοεπίθεση - «Δεν υπάρχει κάποια επίθεση»

Σε εγρήγορση οι υπηρεσίες μετά από απειλές για κυβερνοεπίθεση - «Δεν υπάρχει κάποια επίθεση»

Οι υπηρεσίες του κράτους παρακολουθούν στενά τις εξελίξεις και δεν υπάρχει κάποια επίθεση, ανέφεραν στο ΚΥΠΕ καλά ενημερωμένες πηγές σχετικά με προειδοποίηση διαδικτυακής ομάδας κυβερνοασφάλειας της εταιρείας Odyssey για κυβερνοεπίθεση στην Κύπρο.

"Είμαστε σε εγρήγορση για οποιαδήποτε εξέλιξη. Οι υπηρεσίες του κράτους παρακολουθούν στενά τις εξελίξεις. Δεν υπάρχει κάποια επίθεση", δήλωσε αρμόδια πηγή στο ΚΥΠΕ. 

Σύμφωνα με την Odyssey, "παρατηρήσαμε ότι μια ομάδα χάκερς γνωστή ως LulzSec Black έχει δηλώσει δημόσια την πρόθεσή της να στοχεύσει τις κρίσιμες υποδομές της Κύπρου".

"Η επίθεση φαίνεται να έχει πολιτικά κίνητρα, αναφέροντας τη σχέση της Κύπρου με το Ισραήλ ως παράγοντα πίσω από την επερχόμενη κυβερνοεπίθεση" προσθέτει, σημειώνοντας πως μια προγραμματισμένη κυβερνοεπίθεση με στόχο την υποδομή της Κύπρου έχει προγραμματιστεί για τις 17 Οκτωβρίου 2024.

Η απειλή ενισχύεται περαιτέρω από τη συμμετοχή της ομάδας «Μαροκινοί Στρατιώτες», οι οποίοι έχουν εκφράσει την υποστήριξή τους στον LulzSec Black σε αυτές τις επιχειρήσεις, προστίθεται.

Τα στοχευμένα συστήματα, αναφέρεται, περιλαμβάνουν την κυπριακή υποδομή, ειδικότερα τις κρατικές, χρηματοοικονομικές και κρίσιμες υπηρεσίες, οι οποίες ενδέχεται να κινδυνεύουν από διακοπές υπηρεσιών, κλοπή δεδομένων ή παραβιάσεις του συστήματος.

ΠΗΓΗ: Πρώτο Θέμα

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

Τράμπ - «Πολύ δύσκολο» να ζητήσω από το Ισραήλ να σταματήσει τις επιθέσεις - Η συνάντηση Ιράν με Ευρωπαϊους

Τράμπ - «Πολύ δύσκολο» να ζητήσω από το Ισραήλ να σταματήσει τις επιθέσεις - Η συνάντηση Ιράν με Ευρωπαϊους

Ισραήλ και Ιράν συνεχίζουν να ανταλλάσσουν επιθέσεις στην όγδοη μέρα της σύγκρουσής τους, με το ενδεχόμενο αμερικανικής εμπλοκής να μην έχει απομακρυνθεί.Ο Ιρανός ΥΠΕΞ συναντήθηκε στη Γενεύη με τους ομολόγους του, της Βρετανίας της Γαλλίας και της Γερμανίας και την κορυφαία διπλωμάτη της ΕΕ. Οι Ευρωπαίοι ΥΠΕΞ δήλωσαν ότι θέλουν να δουν τις συζητήσεις να συνεχίζονται και ανάμεσα σε Ιράν και ΗΠΑ. Η Τεχεράνη ζητά να σταματήσει πρώτα η επιθετικότητα του Ισραήλ.Ο Τραμπ δήλωσε, ανάμεσα σε άλλα, ότι «είναι δύσκολο να πούμε στο Ισραήλ να σταματήσει τις αεροπορικές επιθέσεις ενώ κερδίζει». Το ThemaOnline σας μεταφέρει ζωντανά όλες τις εξελίξεις.

BEST OF TOTHEMAONLINE