Όπως γνωρίζουμε η ανθρωπότητα εξερευνά το διάστημα για περισσότερο από μισό αιώνα, ωστόσο ακόμη αποτελεί ένα τεράστιο γρίφο σε πολλά πράγματα στα οποία ακόμη δεν μπορούμε να εισχωρήσουμε.
Το διάστημα λοιπόν εκτός από ομορφιές έχει και πολλά μυστικά, με τους επιστήμονες της NASA Donald Kessler και Burton Cour-Palais να καταλήγουν σε ένα δυνητικά προβληματικό σενάριο το οποίο αν ενεργοποιούνταν, θα είχε μια πολύ άσχημη κατάληξη για τους ανθρώπους.
Το 1978, οι δύο ειδικοί θεωρούσαν ότι αν η ανθρωπότητα συνεχίσει να στέλνει όλο και περισσότερα διαστημόπλοια στο κενό, θα αποβεί μοιραίο, καθώς θα γίνεται όλο και πιο πολύς ο συνωστισμός γύρω από τη Γη, και έτσι οι πιθανότητες σύγκρουσης θα αυξάνονται.
«Χρησιμοποιημένοι πύραυλοι, δορυφόροι και άλλα διαστημικά σκουπίδια έχουν συσσωρευτεί σε τροχιά αυξάνοντας την πιθανότητα σύγκρουσης με άλλα συντρίμμια», εξηγεί η NASA.
«Δυστυχώς, οι συγκρούσεις δημιουργούν περισσότερα συντρίμμια δημιουργώντας μια ανεξέλεγκτη αλυσιδωτή αντίδραση συγκρούσεων και περισσότερων συντριμμιών, γνωστή ως σύνδρομο Κέσλερ».
Ο John L Crassidis, καθηγητής καινοτομίας στο Πανεπιστήμιο του Buffalo της Νέας Υόρκης, δήλωσε: «Το σύνδρομο Kessler πρόκειται να επαληθευτεί, αν η πιθανότητα σύγκρουσης είναι τόσο μεγάλη ώστε να μην μπορούμε να τοποθετήσουμε έναν δορυφόρο στο διάστημα, εκεί τότε θα έχουμε πρόβλημα».
Επί του παρόντος, περισσότεροι από 10.000 δορυφόροι βρίσκονται σε τροχιά γύρω από τη Γη. Συν τοις άλλοις, περισσότερα από 100 τρισεκατομμύρια κομμάτια παλαιών δορυφόρων εξακολουθούν να περιφέρονται γύρω από τον πλανήτη, με τμήματα να πέφτουν περιστασιακά στην ατμόσφαιρα της Γης με την πάροδο του χρόνου και να καίγονται.
«Πως θα επηρεάσει τη Γη και το διαδίκτυο το σύνδρομο Kessler»
Σύμφωνα με τους ειδικούς εάν οι δορυφόροι και τα συντρίμμια εισέλθουν σε μια αλυσιδωτή αντίδραση σύγκρουσης, θα σήμανε αυτομάτως και το τέλος του διαδικτύου στην γη.
Οι δορυφόροι θα μπορούσαν να καταστραφούν, με αποτέλεσμα να υπάρξουν τεράστιες διακοπές στο διαδίκτυο και στο Wi-Fi. Τα τηλέφωνα θα μπορούσαν επίσης να μην λειτουργούν εφόσον οι δορυφόροι θα είχαν καταστραφεί, ενώ η οποιαδήποτε τεχνολογική υπηρεσία την οποία μπορούμε να χρησιμοποιούμε τώρα δεν θα υπήρχε.
ΠΗΓΗ: Gazzetta.gr
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ:
• Ώρα μηδέν για Κρατικό Προϋπολογισμό - Πέραν των 80 οι τροπολογίες - Ποιες οι κυριότερες
• Έφτασε η τεχνητή νοημοσύνη στην Δημόσια Υπηρεσία – Τι είναι ο «Ψηφιακός Βοηθός»
• Σοκαριστικό βίντεο: Νεαρός σύμβουλος του Ντόναλντ Τραμπ κατέρρευσε την ώρα που μιλούσε
Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις