LIKE ONLINE

Διακοπές σε ξενοδοχείο; Γιατί δεν πρέπει να αφήνετε τις βαλίτσες σας στο πάτωμα του δωματίου

Διακοπές σε ξενοδοχείο; Γιατί δεν πρέπει να αφήνετε τις βαλίτσες σας στο πάτωμα του δωματίου

Όταν ετοιμάζετε τις αποσκευές σας για ένα ταξίδι, υπάρχουν πολλά που πρέπει να θυμάστε, από το τι επιτρέπεται να πάρετε στην καμπίνα του αεροπλάνου μέχρι πόσα ζευγάρια εσώρουχα πρέπει να βάλετε στη βαλίτσα σας.

Ωστόσο, οι ανησυχίες δεν τελειώνουν όταν κλείνετε το φερμουάρ της βαλίτσας σας. Υπάρχουν ακόμα πολλά που πρέπει να προσέξετε μόλις φτάσετε στο ξενοδοχείο, όπως το πού θα τοποθετήσετε με ασφάλεια τις αποσκευές σας για να παραμείνουν καθαρές, στεγνές και, κυρίως, απαλλαγμένες από παράσιτα, όπως οι ανεπιθύμητες κοριοί.

Μπορεί να γνωρίζετε ήδη ότι δεν πρέπει να αφήνετε τις αποσκευές σας πάνω στο κρεβάτι όταν μπαίνετε για πρώτη φορά σε ένα δωμάτιο. Αλλά φαίνεται ότι θα πρέπει να σκεφτείτε δύο φορές πριν τις αφήσετε και στο πάτωμα.

Η LaDell Carter, ιδρύτρια και κύρια ταξιδιωτική σύμβουλος της Royal Expression Travels, μοιράστηκε την εμπειρία της με το Travel + Leisure: «Προσωπικά, πάντα χρησιμοποιώ τη βάση αποσκευών για να ξεπακετάρω και μετά αποθηκεύω τη βαλίτσα στην ντουλάπα. Επαγγελματικά, συμβουλεύω τους πελάτες μου να μην αφήνουν ποτέ τις αποσκευές τους στο πάτωμα λόγω του κινδύνου ανεπιθύμητων ζώων. Για παράδειγμα, όταν ταξίδευα στη Τζαμάικα, άφησα τις αποσκευές μου για λίγο στο πάτωμα και όταν γύρισα σπίτι, ανακάλυψα ότι είχα μεταφέρει μικρές σαύρες στη βαλίτσα μου.»

Δεν είναι, όμως, η μόνη που υιοθετεί αυτή την πρακτική. Η Kelli Tolliday, ειδική σε ταξίδια ευεξίας και ιδρύτρια των Rising Nature Retreats, προσθέτει: «Μετά από ταξίδια σε 45 χώρες και διαμονή σε 4 ηπείρους, έχω δει τα πάντα — από τα τέλεια έως τα απόλυτα ανθυγιεινά. Οι κοριοί είναι αδίστακτοι ταξιδιώτες, και μπορούν εύκολα να μπουν στις αποσκευές σας και να σας ακολουθήσουν στο σπίτι σας. Μόλις εγκατασταθούν, είναι απίστευτα δύσκολο και δαπανηρό να τους εξοντώσετε, προκαλώντας μεγάλο πονοκέφαλο στους ταξιδιώτες.»

Οι κοριοί δεν είναι το μόνο πρόβλημα για την Tolliday. «Τα δάπεδα των δωματίων του ξενοδοχείου, παρά τον τακτικό καθαρισμό, μπορεί να φιλοξενούν βρωμιά, βακτήρια και άλλες δυσάρεστες ουσίες, ειδικά αν υπάρχει χαλί, ή μοκέτα. Τα δάπεδα εκτίθενται στα παπούτσια των προηγούμενων επισκεπτών, σε λεκέδες και χημικά καθαριστικά», σημειώνει. Επιπλέον, η οργάνωση των αποσκευών στο πάτωμα μπορεί να γίνει αληθινός εφιάλτης. Μια καλύτερη λύση είναι να τοποθετείτε τα ρούχα σας στην ντουλάπα ή, τουλάχιστον, τις αποσκευές σας σε μια σκληρή επιφάνεια για να μειώσετε τον κίνδυνο μεταφοράς κοριών.

Η μπανιέρα ως ιδανικός χώρος για τις αποσκευές σας

Όσο παράξενο και αν ακούγεται, η μπανιέρα μπορεί να είναι το ασφαλέστερο μέρος για τις αποσκευές σας. Κατά τη διάρκεια της επιδημίας κοριών το 2023, πολλά ξενοδοχεία παγκοσμίως επλήγησαν, με το Παρίσι να είναι στην κορυφή της λίστας. Έτσι, μάθαμε ότι όταν μπαίνετε σε ένα δωμάτιο ξενοδοχείου, αποφύγετε με κάθε τρόπο να αφήσετε τις αποσκευές σας στο κρεβάτι ή στο πάτωμα. Η μπανιέρα είναι μια εξαιρετική επιλογή, αφού παραμένει μακριά από τα υφασμάτινα επιφάνειες όπου μπορεί να κρύβονται κοριοί.

Η ταξιδιωτική συγγραφέας Lydia Mansel συμφωνεί: «Πάντα τοποθετώ τις αποσκευές μου στο μπάνιο, μακριά από το κρεβάτι και τις μοκέτες, για να μειώσω τον κίνδυνο μεταφοράς κοριών στο σπίτι.» Μια επιπλέον συμβουλή της είναι να αφήνετε σημείωμα στην καθαρίστρια να μην μετακινεί τις αποσκευές σας, καθώς συχνά τις τοποθετούν πάνω σε βάσεις αποσκευών, που επίσης μπορεί να φιλοξενούν κοριούς.

Πώς να προστατευτείτε ακόμα περισσότερο

Εκτός από την τοποθέτηση των αποσκευών σας στη μπανιέρα, υπάρχουν και άλλοι τρόποι για να προστατευτείτε από μια πιθανή προσβολή από κοριούς. Το Τμήμα Υγείας της Νέας Υόρκης συνιστά να επιλέγετε βαλίτσες με σκληρό εξωτερικό περίβλημα, καθώς οι κοριοί δυσκολεύονται να προσκολληθούν σε σκληρά υλικά. Επίσης, μπορείτε να χρησιμοποιείτε επανασφραγιζόμενες πλαστικές σακούλες και να φέρνετε μαζί σας έναν μικρό φακό για να ελέγχετε το δωμάτιο για έντομα κατά την άφιξή σας.

Το κλειδί είναι η προληπτική επιθεώρηση. Εξετάστε τις γωνίες του κρεβατιού, το στρώμα, τις μαξιλαροθήκες και τα έπιπλα για πιθανά σημάδια κοριών. Αν πρόκειται να μείνετε μόνο για λίγες νύχτες, σκεφτείτε να κρατήσετε τα ρούχα σας μέσα στη βαλίτσα και να την αποθηκεύσετε σε σκληρή επιφάνεια, όπως στο μπάνιο. Με αυτές τις προφυλάξεις, μπορείτε να απολαύσετε τις διακοπές σας με την ασφάλεια ότι οι αποσκευές και τα προσωπικά σας αντικείμενα θα παραμείνουν καθαρά, οργανωμένα και απαλλαγμένα από ανεπιθύμητα παράσιτα!

Πηγή: news247.gr

 

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ:

• ΑΝΑΛΥΣΗ: Οι εξελίξεις στο Κυπριακό μετά το άτυπο δείπνο – Τα επόμενα βήματα

• Τι γίνεται τελικά με τις υπεραστικές «express» διαδρομές προς Λευκωσία και τα «park & ride»;

• Νεκρή 54χρονη στη Λεμεσό: Την εντόπισε συγγενικό της πρόσωπο - Τι διερευνά η Αστυνομία

• Σε «αναμμένα κάρβουνα» οι μαθητές – Σήμερα στην Ολομέλεια η απαγόρευση των κινητών στα σχολεία

• Μικρές αυξήσεις στα πρατήρια καυσίμων - Μας «άγγιξαν» οι συνέπειες της κρίσης της Μέσης Ανατολής - Πίνακας



ΠτΔ: Προανήγγειλε ανακοινώσεις της Ευρωπαϊκής Ένωσης για το Κυπριακό

ΠτΔ: Προανήγγειλε ανακοινώσεις της Ευρωπαϊκής Ένωσης για το Κυπριακό

«Η Ευρωπαϊκή Ένωση αναμένεται, πριν από το τέλος του χρόνου, να προχωρήσει σε συγκεκριμένες ανακοινώσεις που θα δείχνουν τον πρωταγωνιστικό ρόλο, που θέλει να διαδραματίσει στο Κυπριακό».

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top