ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Εκλογές ΤΑ: Η Άλασσα και οι «πληγές» που μένουν ανοικτές - 9 υποθέσεις ενώπιον Δικαστηρίων

Εκλογές ΤΑ: Η Άλασσα και οι «πληγές» που μένουν ανοικτές - 9 υποθέσεις ενώπιον Δικαστηρίων

Με βάση τον περί κοινοτήτων νόμων αναφέρεται ότι πρέπει ο κοινοτάρχης να είναι μέλος της κοινότητα, δηλαδή ότι έχει τη μόνιμή του διεύθυνση στην κοινότητα, εξήγησε ο Γενικός Διευθυντής Υπουργείου Εσωτερικών, Ελίκκος Ηλία.

Μιλώντας στην εκπομπή «ALPHA Καλημέρα», ανέφερε πως σχετικά με την υπόθεση του κοινοτάρχη Άλασσας «ζητήσαμε στις 11 Οκτωβρίου γνωμάτευση από τη Νομική Υπηρεσία για να δούμε αν θα κάνουμε έφεση ή θα κάνουμε δεκτή την απόφαση του Δικαστηρίου».

«Βρίσκονται 9 υποθέσεις ενωπιον των Δικαστηρίων. Δεν πρόκειται να έχουμε άλλες υποθέσεις καθώς έχει παρέλθει ο χρόνος που θα μπορούσε κάποιος να υποβάλει ένσταση», σημείωσε.

«Είχαμε την υπόθεση του κοινοτάρχη Καλού Χωριού Λεμεσού το Δικαστήριο αποφάσισε ότι ορθώς έχει εκλεγεί καθώς είχε την επαγγελματική του στέγη εκεί. Έχουμε την υπόθεση στον Πολύστυπο όπου είχαμε μία μόνο ψήφο διαφορά και ακυρώθηκε η εκλογή του κοινοτάρχη. Αποφασίσαμε με τη Νομική Υπηρεσία και κάναμε έφεση στο Ανώτατο Δικαστήριο. Έχουμε διαφωνία στην Τόχνη για την καταμέτρηση ψήφων. Και έχουμε τη μεγάλη υπόθεση με τον ΕΟΑ Πάφου με τη διαμάχη με τον κ. Πιττοκοπίτη και κ. Κωνσταντίνου. Η δικαστική διαδικασία είναι σε εξέλιξη. Υπήρχε διαφορά 38 ψήφων επί συνόλου 64 χιλ», κατέληξε ο Γενικός Διευθυντής Υπουργείου Εσωτερικών.

Δείτε το σχετικό απόσπασμα

 

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ:

• Χαμός στους δρόμους της Λεμεσού: Συγκρούστηκε με περιπολικά και πέταξε ναρκωτικά από το παράθυρο - Στο νοσοκομείο αστυνομικός

• Χειροπέδες σε 32χρονο για βομβιστική επίθεση - Τι βρήκαν σε οικία και αποθήκη

• Σεισμός 6 Ρίχτερ στην ανατολική Τουρκία

• Εντοπίστηκαν επικίνδυνα προϊόντα: Από τσάντα παραλίας μέχρι πλαστικές παντόφλες

• Να περιμένουμε βροχές μέχρι την Παρασκευή; Πότε πέφτει η θερμοκρασία – Μετεωρολογικός Λειτουργός στο «Τ»

• Καλά νέα για την Μαρινέλλα: Βγήκε από τη ΜΕΘ μετά από 21 ημέρες, διαβάστε το επίσημο ανακοινωθέν



Κυπριακό: Ολοκληρώθηκε το δείπνο - Πάμε σε πολυμερή συνάντηση- Συμφωνήθηκαν άτυπες συναντήσεις με τις εγγυήτριες δυνάμεις

Κυπριακό: Ολοκληρώθηκε το δείπνο - Πάμε σε πολυμερή συνάντηση- Συμφωνήθηκαν άτυπες συναντήσεις με τις εγγυήτριες δυνάμεις

Ολοκληρώθηκε λίγο μετά τις 3:30 ώρα Κύπρου το άτυπο δείπνο μεταξύ του Προέδρου Χριστοδουλίδη, του Ερσίν Τατάρ και του ΓΓ των ΗΕ Αντόνιο Γκουτέρες στην έδρα του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών στη  Νέα Υόρκη.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top