Υψηλότερη η θερμοκρασία στο Λονδίνο απ’ ότι στη Μαδρίτη – Η ζέστη εξαπλώνεται σε όλη τη Βόρεια Ευρώπη

Υψηλότερη η θερμοκρασία στο Λονδίνο απ’ ότι στη Μαδρίτη – Η ζέστη εξαπλώνεται σε όλη τη Βόρεια Ευρώπη

Το Λονδίνο προβλέπεται να είναι θερμότερο από τη Μαδρίτη αύριο Τετάρτη, καθώς οι θερμοκρασίες εξαπλώνονται άνω του μέσου όρου στη βόρεια Ευρώπη, περιορίζοντας τη ζήτηση θέρμανσης των νοικοκυριών.

Η βρετανική πρωτεύουσα θα μπορούσε να φτάσει μέχρι και τους 22C, καθώς θερμότερος αέρας κατευθύνεται βόρεια από την ήπειρο, σύμφωνα με το Met Office. Η Μαδρίτη θα δυσκολευτεί να φτάσει τους 21C, με τις έντονες βροχοπτώσεις να προκαλούν συναγερμό σε πολλά μέρη της Ισπανίας.

Οι θερμοκρασίες στη Γαλλία θα είναι πολύ υψηλότερες από τις κανονικές την Τρίτη, με το Μπιαρίτζ να φτάνει τους 28 βαθμούς Κελσίου και την κοιλάδα του Ροδανού να αγγίζει τους 27 βαθμούς Κελσίου. Αυτό θα συνοδεύεται από καταιγίδες στα Πυρηναία και στα νοτιοδυτικά της χώρας, σύμφωνα με το Meteo France.

Θα πνέουν επίσης ισχυροί άνεμοι σε τμήματα της περιοχής, ενισχύοντας την παραγωγή αιολικής ενέργειας. Το βράδυ της Τετάρτης, η γερμανική αιολική παραγωγή προβλέπεται να κορυφωθεί στα 36.386 μεγαβάτ. Ταυτόχρονα, η γερμανική ηλιακή παραγωγή εκείνη την ημέρα προβλέπεται να κορυφωθεί στα 27.928 μεγαβάτ, σύμφωνα με το μοντέλο του Bloomberg.

Πηγή: newmoney.gr

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

ΠτΔ: Η ευρωπαϊκή ιδιότητα της Κύπρου σε περιοχή κρίσεων επιβάλλει αναβαθμισμένη επιχειρησιακή ετοιμότητα

ΠτΔ: Η ευρωπαϊκή ιδιότητα της Κύπρου σε περιοχή κρίσεων επιβάλλει αναβαθμισμένη επιχειρησιακή ετοιμότητα

Η ευρωπαϊκή ιδιότητα της Κυπριακής Δημοκρατίας, σε μια περιοχή παρατεταμένων κρίσεων και ιδιαίτερης γεωστρατηγικής σημασίας, καθιστά ακόμη περισσότερο επιβεβλημένη την αναβαθμισμένη επιχειρησιακή ετοιμότητα της χώρας για ανθρωπιστικές αποστολές, αλλά και για την αντιμετώπιση πολλών άλλων σύγχρονων προκλήσεων, δήλωσε την Τετάρτη ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Νίκος Χριστοδουλίδης στην τελετή εγκαινίων του Μουσείου Πολεμικής Δράσης, Ιστορίας και Τιμής του Παγκύπριου Συνδέσμου Εφέδρων Πυροβολικού στη Λευκωσία.