ΔΙΕΘΝΗ

Πώς ένας αναπτήρας οδήγησε σε... εξιχνίαση δολοφονίας 60χρονης στις ΗΠΑ

Πώς ένας αναπτήρας οδήγησε σε... εξιχνίαση δολοφονίας 60χρονης στις ΗΠΑ

Η δολοφονία μίας 60χρονης εξιχνιάστηκε με τη βοήθεια ενός αναπτήρα, στις ΗΠΑ, μέσω του εντοπισμού σε αυτόν ενός αποτυπώματος, από τον ιατροδικαστή Μάικλ Μπάντεν.

Ο αναπτήρας οδήγησε, τελικά, στην ταυτοποίηση και την καταδίκη του δράστη του εγκλήματος.

Η δολοφονία της 60χρονης

Η 60χρονη Ilene Gowan από την Άιοβα βρέθηκε νεκρή σε ένα χαντάκι στην άκρη του δρόμου τον Φλεβάρη του 2023. Αν και η αστυνομία υποπτευόταν τον σύντροφό της Ivan “Sam” Brammer, η έρευνα της αστυνομίας δεν προχώρησε και το έγκλημα φαινόταν αδύνατο να εξιχνιαστεί.

Το σώμα της άτυχης γυναίκας έφερε πολλαπλές εκδορές και η πρώτη ιατροδικαστής αδυνατούσε να βγάλει ξεκάθαρο συμπέρασμα για το τι προκάλεσε τον θάνατό της. Η οικογένεια τότε αποφάσισε να απευθυνθεί στον ιατροδικαστή Μάικλ Μπάντεν για να εξετάσει την υπόθεση.

Η 60χρονη εθεάθη για τελευταία φορά από τις κάμερες κλειστού κυκλώματος να αποχωρεί από τον χώρο εργασίας της και να εισέρχεται στο φορτηγό του συντρόφου της στις 12 Φεβρουαρίου.

Όταν εντοπίστηκε νεκρή φορούσε τα ίδια ρούχα με το βίντεο αλλά έλειπε το ένα παπούτσι της, το κινητό τηλέφωνο και η τσάντα της.

Η συμβολή του αναπτήρα

Για την συγκεκριμένη υπόθεση δημιουργήθηκε επεισόδιο στη σειρά «Οι φάκελοι Μπάντεν» του Fox Nation, με τίτλο «Ο αναπτήρας», δίνοντας περισσότερες πληροφορίες για το τι ακριβώς οδήγησε στην εξιχνίαση του εγκλήματος.

Σύμφωνα με τον ιατροδικαστή Μάικλ Μπάντεν, «μου τηλεφώνησε ο [γιος] της Ilene Gowan … [ο οποίος είπε] ότι [η μητέρα του] είχε δολοφονηθεί και ότι ο εισαγγελέας ήταν πολύ χρήσιμος στην προσπάθεια να μάθουμε την αιτία θανάτου και ποιος το έκανε».

«Με την εμπειρία μου, μπόρεσα να δω σημάδια στο λαιμό [της] που ήταν τυπικά για αποτύπωμα από αναπτήρα, τα δόντια εντός αναπτήρα που άφησαν ένα συγκεκριμένο μοναδικό αποτύπωμα, όπως ακριβώς θα μπορούσε να αφήσει ένα σφυρί ή ένα άλλο στερεό αντικείμενο. Είχα δει τέτοια αποτυπώματα από αναπτήρες στο παρελθόν», ανέφερε εν συνεχεία ο ιατροδικαστής.

Ο Μπάντεν εξήγησε στο δικαστήριο ότι το θύμα είχε στραγγαλιστεί και πως ό,τι βρεθεί κάτω από το χέρι του δράστη την στιγμή που διαπράττει το έγκλημα, μπορεί να αφήσει αποτύπωμα στο δέρμα του θύματος.

Με αυτό τον τρόπο ο αναπτήρας παρείχε τις απαραίτητες πληροφορίες ώστε οι αρχές να ταυτοποιήσουν και να απαγγείλουν στον 61χρονο Brammer την κατηγορία του φόνου. Ο άνδρας καταδικάστηκε σε ποινή φυλάκισης 50 ετών για τον φόνο, σε 10 χρόνια για κακοποίηση πτώματος και ακόμη 5 χρόνια για κλοπή.

Πηγή: in.gr

 

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ:

• Γιατί καθυστερεί η δίκη για τα Τέμπη – Οι νέες έρευνες, οι ανεκτέλεστες αποφάσεις

• Σοβαρό τροχαίο: Διασωληνωμένος 39χρονος στη ΜΕΘ - Υποβλήθηκε σε χειρουργική επέμβαση

• Εορτολόγιο: Ποιοι γιορτάζουν σήμερα 15 Οκτωβρίου - Ο βίος του Αγίου

• Θα έχουμε τελικά τεχνητή βροχή στην Κύπρο; Ποιες οι πιθανότητες επιτυχίας και οι κίνδυνοι - Μετεωρολογικός Λειτουργός στο «Τ»

• Έρχονται προαγωγές υπαξιωματικών στην Εθνική Φρουρά – Πότε αναμένεται να ανακοινωθούν

• Πασχάλης Τερζής: H σπάνια εμφάνιση του τραγουδιστή - Η Γιώτα Νέγκα τον επισκέφτηκε στο σπίτι του και πόζαραν αγκαλιά



Ευελιξία ζητούν οι Βρετανοί λίγο πριν από το άτυπο δείπνο - Στη Νέα Υόρκη ο Πρόεδρος Χριστοδουλίδης

Ευελιξία ζητούν οι Βρετανοί λίγο πριν από το άτυπο δείπνο - Στη Νέα Υόρκη ο Πρόεδρος Χριστοδουλίδης

Έφτασε η ώρα του άτυπου δείπνου στη Νέα Υόρκη, το οποίο αναμένεται να πραγματοποιηθεί τα ξημερώματα της Τετάρτης (ώρα Κύπρου).

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top