«Σεβασμός στη ψήφο του Λαού» - Διαμαρτυρία κατοίκων Άλασσας για ακύρωση εκλογής του κοινοτάρχη - Έκλεισαν δρόμο

«Σεβασμός στη ψήφο του Λαού» - Διαμαρτυρία κατοίκων Άλασσας για ακύρωση εκλογής του κοινοτάρχη - Έκλεισαν δρόμο

Τον δρόμο Λεμεσού – Πλατρών απέκοψαν συμβολικά κάτοικοι της Άλασσας, οι οποίοι διαμαρτύρονται για την απόφαση Εκλογοδικείου να ακυρώσει την εκλογή του Σάββα Σάββα στη θέση του κοινοτάρχη, επειδή δεν είναι μόνιμος κάτοικος της κοινότητας.

Η απόφαση λήφθηκε στις 9 Οκτωβρίου από το Εκλογοδικείο, στο οποίο προσέφυγε ο ανθυποψήφιος του, γεγονός που προκάλεσε την αντίδραση των κατοίκων που στήριξαν την υποψηφιότητα του Σάββα Σάββα, ο οποίος έλαβε ποσοστό 54.55% των ψήφων.

Παρά την απουσία της Αστυνομίας, για την οποίαν εξέφρασαν τη δυσαρέσκεια τους, περίπου 60 με 70 κάτοικοι του χωριού απέκοψαν, στις 11:00, τον δρόμο Λεμεσού – Πλατρών, για 15 λεπτά, δίνοντας ενημερωτικό φυλλάδιο στους οδηγούς που ανέμεναν στα οχήματα τους.

Οι κάτοικοι κρατούσαν πανό στο οποίο αναγραφόταν «Δεν θα επιτρέψουμε να επιβληθεί ετσιθελικά άλλος κοινοτάρχης από τον νόμιμα εκλελεγμένο» και «Σεβασμός στη ψήφο του λαού», ενώ φώναξαν το σύνθημα «Κοινοτάρχης ένας, Σάββας ή κανένας».

Με την λήξη της διαμαρτυρίας έφτασαν στην περιοχή περιπολικά της Αστυνομίας, με τους κατοίκους να προχωρούν ξανά σε πεντάλεπτη αποκοπή του δρόμου.

Εκφράζοντας την απολογία τους προς τους οδηγούς, οι διαμαρτυρόμενοι αναφέρουν, στο φυλλάδιο που διένειμαν, ότι οι κάτοικοι της Άλασσας δεν αποδέχονται την απόφαση του Εκλογοδικείου να παύσει τον εκλεγμένο κοινοτάρχη, με την αιτιολογία ότι η μόνιμη του κατοικία δεν είναι στην κοινότητα.

Η απόφαση, προσθέτουν, «είναι απαράδεκτη και μη αποδεκτή» ενώ σημειώνουν ότι «ο Σάββας Σάββα βρισκόταν και ακόμη βρίσκεται στον εκλογικό κατάλογο Άλασσας, με το δικαίωμα του εκλέγειν και εκλέγεσθαι, όπως όλοι οι υπόλοιποι συγχωριανοί και ψηφίζει ανελλιπώς εδώ και 48 χρόνια στην κοινότητα όπου γεννήθηκε».

Υπενθυμίζουν ότι ο κ. Σάββα διετέλεσε κοινοτάρχης από το 2002 μέχρι το 2010 αλλά και Πρόεδρος της Ένωσης Κοινοτήτων Κύπρου την περίοδο 2007-2010 και πως «η υποψηφιότητα του, η οποία στηρίχθηκε και εγγράφως από συγχωριανούς μας, έγινε αποδεκτή από τον Έφορο Εκλογών, με την έκδοση ψηφοδελτίου, το οποίο τον συμπεριλάμβανε ως υποψήφιο κοινοτάρχη Άλασσας».

Οι διαμαρτυρόμενοι κάτοικοι της κοινότητας σημειώνουν ότι σε επιστολή τους, καλούν τον Υπουργό Εσωτερικών και τον Βοηθό Έφορο Εκλογών, να προχωρήσουν σε έφεση και να μην αποδεχθούν την απόφαση του Εκλογοδικείου.

Εξάλλου, σε διάσκεψη Τύπου την Παρασκευή, ο Σάββας Σάββα κάλεσε τη Βουλή να προχωρήσει σε αλλαγές στην νομοθεσία, κάνοντας λόγο για απόφαση η οποία δημιουργεί προηγούμενο για νέες ενστάσεις κατά εκλεγμένων, αφού μεγάλο ποσοστό κοινοταρχών και μελών κοινοτικών συμβουλίων δεν διαμένει μόνιμα στις κοινότητες που εκλέχθηκαν.

Πηγή: ΚΥΠΕ

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Έτρεχε η Πυροσβεστική: Εγκλωβίστηκαν δύο άτομα ενώ έκαναν ορειβασία στο Παλαιχώρι - Δείτε φωτογραφίες από τη διάσωση
Τροχαίο στη Λάρνακα: Όχημα παρέκκλινε της πορείας του και ακινητοποιήθηκε σε χωράφι - Απεγκλωβίστηκε ο οδηγός και παιδί 2 ετών  
Έκρυβαν την «πραμάτεια» τους σε πακέτα εταιρείας μεταφορών - Κατασχέθηκε κάνναβη πέραν των 100 κιλών - Σύλληψη 31χρονου - Φωτογραφίες
VIDEO: Αεροπειρατεία σε πτήση στο Μπελίζ – Επιβάτης πυροβόλησε και σκότωσε τον δράστη
Συμπλοκή στη Λευκωσία: Πιάστηκαν στα χέρια και τον μαχαίρωσε - Στο νοσοκομείο δύο πρόσωπα
Πάσχα στο… mall: Ποιες μέρες θα είναι όλα κλειστά – Πότε θα είναι ανοιχτά εστιατόρια και χώροι διασκέδασης
Πασχαλινές Εκδηλώσεις: Αυτά τα χωριά ετοιμάζονται να μας υποδεχθούν παραδοσιακά - Δείτε αναλυτικά όλα όσα προγραμματίζουν
Πώς να απολαύσετε τα Πασχαλινά εδέσματα χωρίς να χάσετε τον έλεγχο σας - Διατροφολόγος απαντά στο «Τ»

 

 

 

Συγκλονίζουν τα στατιστικά: Περισσότερα φέτος τα θανατηφόρα - Πόσοι άφησαν την τελευταία τους πνοή το 2025;

Συγκλονίζουν τα στατιστικά: Περισσότερα φέτος τα θανατηφόρα - Πόσοι άφησαν την τελευταία τους πνοή το 2025;

Τα τέσσερα θανατηφόρα ατυχήματα που σημειώθηκαν μέσα σε διάστημα μόλις 48 ωρών αποτελούν μια πραγματική θλιβερή ένδειξη, καθώς οδηγούν σε ανησυχητική αύξηση των θανάτων από τροχαία για το 2025.

BEST OF TOTHEMAONLINE