ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Δυσκολίες στέγασης και ενοικίασης στην ΕΕ – Στην πρώτη πεντάδα η Κύπρος – Τα ποσοστά και οι ηλικίες

Δυσκολίες στέγασης και ενοικίασης στην ΕΕ – Στην πρώτη πεντάδα η Κύπρος – Τα ποσοστά και οι ηλικίες

Δυσκολίες στέγασης αντιμετώπιζε το 2023, περίπου το 4,9 % των ατόμων ηλικίας 16 ετών και άνω σε ολόκληρη την ΕΕ κατά τη διάρκεια της ζωής τους (κατάσταση κατά την οποία ένα άτομο δεν είχε δικό του τόπο και αναγκάστηκε να παραμείνει σε προσωρινό κατάλυμα).

Σύμφωνα με τα στοιχεία που δημοσίευσε η Eurostat, το ποσοστό αυτό ήταν σημαντικά υψηλότερο για τα άτομα που αντιμετωπίζουν κίνδυνο φτώχειας ή κοινωνικού αποκλεισμού με ποσοστό 8,5 %.

Από την άλλη πλευρά, μόνο το 3,9 % των ατόμων που δεν αντιμετωπίζουν κίνδυνο φτώχειας ή κοινωνικού αποκλεισμού ανέφεραν ότι αντιμετωπίζουν δυσκολίες στέγασης κατά τη διάρκεια της ζωής τους.

Τι συμβαίνει στις χώρες της ΕΕ

Οι πέντε πρώτες χώρες της ΕΕ με τα υψηλότερα ποσοστά στεγαστικών δυσκολιών μεταξύ των ατόμων που αντιμετωπίζουν κίνδυνο φτώχειας ή κοινωνικού αποκλεισμού ήταν:

- H Δανία με 18,4 %

- Η Φινλανδία με 17,5 %

- Η Γαλλία με 17,1 %

- Η Σουηδία με 16,9%

- Η Κύπρος με 15,2%

Αντίθετα, τα χαμηλότερα ποσοστά παρατηρήθηκαν στην Πολωνία (1,9 %), την Ιταλία (2,0 %) και την Ουγγαρία (2,1 %).

Άτομα ηλικίας 65 ετών και άνω ανέφεραν τα χαμηλότερα ποσοστά δυσχερειών ενοικίασης

Σε επίπεδο ΕΕ, τα άτομα ηλικίας 16 έως 29 και 30 έως 54 ετών ανέφεραν τα υψηλότερα ποσοστά δυσχερειών ενοικίασης με ποσοστά 14,8 % και 14,7 % αντίστοιχα.

Για άτομα ηλικίας 55 έως 64 ετών το ποσοστό αυτό μειώθηκε σε 12,8 % ενώ για άτομα ηλικίας 65 ετών και άνω το ποσοστό δυσχερειών ενοικίασης έπεσε στο 6,7%.

Σύμφωνα με τα στοιχεία της Eurostat, τα άτομα που αντιμετωπίζουν κίνδυνο φτώχειας ή κοινωνικού αποκλεισμού σε όλες τις ηλικίες υποφέρουν περισσότερο από δυσκολίες ενοικίασης. Ωστόσο, αυτό το μοτίβο μειώνεται με την ηλικία.

Όσον αφορά τα άτομα που αντιμετωπίζουν κίνδυνο φτώχειας ή κοινωνικού αποκλεισμού, οι δυσκολίες ενοικίασης ήταν υψηλότερες στο 27,7 % για τα άτομα ηλικίας 30-54 ετών, ακολουθούν τα άτομα ηλικίας 55 έως 64 ετών με ποσοστό 24,0 % και στη συνέχεια έρχονται τα άτομα ηλικίας 16 έως 29 ετών με ποσοστό 22,1 %.

Τα άτομα ηλικίας 65 ετών και άνω, φαίνεται να έχουν το χαμηλότερο ποσοστό κινδύνου φτώχειας ή κοινωνικού αποκλεισμού με 12,9% ενώ ανέφεραν πως αντιμετωπίζουν δυσκολίες μίσθωσης.

 

 

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ:

• Οδηγοί προσοχή: Διακόπηκε το ρεύμα και τέθηκαν εκτός λειτουργίας φώτα τροχαίας - Δείτε σε ποιο σημείο

• Άνοιξε OnlyFans η Παραγουανή κολυμβήτρια που αποβλήθηκε για ανάρμοστη συμπεριφορά από τους Ολυμπιακούς Αγώνες

• Άγχος: Αυτές οι πρακτικές θα μας βοηθήσουν να το αποβάλουμε - Τι συμβαίνει στο μυαλό μας όταν εξασκούμαστε στην ενσυνειδητότητα

• Οικογένεια Τζορτζ Μπάλντοκ προς ΜΜΕ: «Να γίνει σεβαστό το δικαίωμα της ιδιωτικότητας» - Τι λένε για τα αίτια θανάτου

• Παράρτημα στην Κύπρο ετοιμάζεται να ανοίξει το ΕΜΠ - Ποιες Σχολές θα περιλαμβάνει - Ποια τμήματα αντιδρούν και γιατί



ΠτΔ: Mε ετοιμότητα και αισιοδοξία για θετικό αποτέλεσμα πάει στο δείπνο στη Νέα Υόρκη

ΠτΔ: Mε ετοιμότητα και αισιοδοξία για θετικό αποτέλεσμα πάει στο δείπνο στη Νέα Υόρκη

Προσέρχομαι στο άτυπο δείπνο με την ετοιμότητα που απαιτείται και συγκρατημένη αισιοδοξία για θετικό αποτέλεσμα, δήλωσε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Πρόεδρος της Δημοκρατίας Νίκος Χριστοδουλίδης, σε δηλώσεις του προσερχόμενος στο 8ο Φεστιβάλ Αγροτικού Πολιτισμού του Κυπριακού Οργανισμού Αγροτικών Πληρωμών, το οποίο πραγματοποιήθηκε το Σάββατο το απόγευμα στον Φαρμακά.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top