ΔΙΕΘΝΗ

Ο Τραμπ ζητά στρατιωτικά μέσα για την προστασία του κατά την προεκλογική εκστρατεία

Ο Τραμπ ζητά στρατιωτικά μέσα για την προστασία του κατά την προεκλογική εκστρατεία

Το επιτελείο του Ντόναλντ Τραμπ ζήτησε ένα στρατιωτικό αεροσκάφος και οχήματα για την προστασία του πρώην προέδρου κατά τις τελευταίες εβδομάδες της προεκλογικής εκστρατείας του, ανέφεραν σήμερα οι εφημερίδες New York Times και Washington Post. 

Το αίτημα αυτό έρχεται μετά τις δύο απόπειρες δολοφονίας του Ρεπουμπλικάνου υποψηφίου. Τον περασμένο μήνα συνεργάτες του είπαν ότι ο Τραμπ ενημερώθηκε από αξιωματούχους των υπηρεσιών πληροφοριών για υποτιθέμενες απειλές δολοφονίας του από το Ιράν. 

Ένας εκπρόσωπος της Μυστικής Υπηρεσίας, που είναι αρμόδια για την προστασία των υποψηφίων προέδρων, είπε ότι ο Τραμπ «λαμβάνει το υψηλότερο επίπεδο προστασίας» αλλά επιβεβαίωσε ότι οι συνεργάτες του ζήτησαν περισσότερα. 

Ο Πρόεδρος των ΗΠΑ, Τζο Μπάιντεν, μιλώντας απόψε σε δημοσιογράφους στον Λευκό Οίκο, είπε ότι έδωσε εντολή στις υπηρεσίες ασφαλείας να προστατεύουν τον Τραμπ σαν να ήταν εν ενεργεία Πρόεδρος. Εφόσον τα αιτήματά του εμπίπτουν σε αυτήν την κατηγορία, θα ικανοποιηθούν, διαβεβαίωσε. 

Σύμφωνα με την εφημερίδα NYT, οι συνεργάτες του Τραμπ είναι σε επαφή με τον προσωπάρχη του Λευκού Οίκου, Τζεφ Ζίεντς, και τον ασκούντα χρέη διευθυντή της Μυστικής Υπηρεσίας, Ρόναλντ Ρόουι, από τους οποίους ζήτησαν στρατιωτικά μέσα για την προστασία του Ρεπουμπλικάνου μεγιστάνα. Είπαν ότι αναγκάστηκε να μεταφέρει, να επαναπρογραμματίσει ή να ακυρώσει προεκλογικές συγκεντρώσεις λόγω έλλειψης επαρκούς προστασίας, σύμφωνα πάντα με αυτήν την πηγή. 

Ο Τραμπ ζητάει επίσης να διευρυνθεί η ακτίνα απαγόρευσης πτήσεων πάνω από τις κατοικίες του και τους χώρους των προεκλογικών συγκεντρώσεών του, καθώς και να τοποθετηθούν αλεξίσφαιρα τζάμια στις εκδηλώσεις του σε αμφίρροπες Πολιτείες, σύμφωνα με την εφημερίδα Washington Post που επικαλείται μηνύματα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου και μη κατονομαζόμενες πηγές. 

Τη στήριξη του Τραμπ στην ελληνοαμερικανική κοινότητα τονίζει σύμβουλός του

---------------

Τη σταθερή υποστήριξη του Ντόναλντ Τραμπ στην ελληνοαμερικανική κοινότητα και τη δέσμευσή του να ενισχύσει περαιτέρω τις ελληνοαμερικανικές σχέσεις υπογράμμισε ο ανώτατος σύμβουλός του για θέματα εξωτερικής πολιτικής, Ρίτσαρντ Γκρένελ. 

Ο Αμερικανός πρέσβης ήταν το τιμώμενο πρόσωπο στην εκδήλωση που οργάνωσαν οι «Greeks for Trump» στο ιστορικό κτήριο Union League στη Φιλαδέλφεια με στόχο να κινητοποιήσουν την ελληνοαμερικανική κοινότητα καθώς μπαίνουμε στη τελική ευθεία για τις αμερικανικές εκλογές. Το "παρών" στην εκδήλωση έδωσαν σημαντικά στελέχη της ελληνοαμερικανικής κοινότητας, επιχειρηματίες και υποστηρικτές του Τραμπ.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση, ο Ρίτσαρντ Γκρένελ επικεντρώθηκε σε θέματα που παρουσιάζουν ιδιαίτερο ενδιαφέρον για τους Ελληνοαμερικανούς, όπως είναι η προώθηση των θρησκευτικών ελευθεριών και η στήριξη του Οικουμενικού Πατριαρχείου, η εμβάθυνση των ελληνοαμερικανικών σχέσεων και η προώθηση της ασφάλειας στην περιοχή της Ανατολικής Μεσογείου. 

Επιπλέον, εστίασε και στα ζητήματα εσωτερικής επικαιρότητας. Ειδικότερα παρουσίασε το οικονομικό πρόγραμμα του Τραμπ για τη μείωση των φόρων, τη μείωση του πληθωρισμού και την αναζωογόνηση των μικρομεσαίων επιχειρήσεων που αποτελούν την ραχοκοκκαλιά της ελληνοαμερικανικής κοινότητας. 

Συμπρόεδροι της εκδήλωσης ήταν οι Βουλευτές Γκας Μπιλιράκης και Νικόλ Μαλλιωτάκη, καθώς και ο ομογενής επιχειρηματίας Χρήστος Μαραφάτσος, ο οποίος από την πλευρά του εξήγησε ότι ο Ρίτσαρντ Γκρένελ δεσμεύτηκε ότι θα συνεχίσει να διατηρεί ανοιχτούς διαύλους επικοινωνίας με την ελληνική κοινότητα. 

«Αυτή είναι μια κομβική στιγμή για τη χώρα μας και οι Ελληνοαμερικανοί έχουν να παίξουν κρίσιμο ρόλο στην επανεκλογή του Ντόναλντ Τραμπ. Η ηγεσία του Προέδρου Τραμπ συνεχίζει να μας φέρνει αποτελέσματα και θα υπερασπιστεί τα συμφέροντα της ελληνοαμερικανικής κοινότητας», τόνισε ο Χρήστος Μαραφάτσος. 

"Οι Ελληνοαμερικανοί για τον Τραμπ" είναι μια ομάδα που ιδρύθηκε το 2016 για να εκφράσει σε εθνικό αμερικανικό επίπεδο τις ανησυχίες της ελληνοαμερικανικής κοινότητας ιδιαίτερα για τις σχέσεις ΗΠΑ-Ελλάδας, τη θρησκευτική ελευθερία και την πολιτιστική κληρονομία.

 

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ:

• Λεμεσός: Δεν θα πιστέψετε τον τρόπο με τον οποίο απέφυγαν τα πρόστιμα από κάμερες

• Αυτός είναι ο επικίνδυνος θερμολουτήρας που αποσύρεται από την κυπριακή αγορά - Δείτε φωτογραφία

• Μικρή καθυστέρηση για τα έξυπνα φώτα στη Λευκωσία – Πυρετώδεις εργασίες – Δείτε φωτογραφίες

• Τυφώνας Milton: Σοκάρει το βίντεο από drone με τις καταστροφές που άφησε πίσω του στη Φλόριντα

• Βραζιλία: Βίντεο από τρομακτικό δυστύχημα - Γυναίκα έχασε τη ζωή της όταν ασανσέρ έπεσε από τον 5ο όροφο

• Γιώργος Κακοσαίος: Παραδέχθηκε πρώτη φορά πως είναι ερωτευμένος - «Είμαι ζηλιάρης»



Αν.Εκπρόσωπος του ΓΓ ΟΗΕ: Ανακοινώθηκε η ώρα του άτυπου δείπνου στη Ν. Υόρκη

Αν.Εκπρόσωπος του ΓΓ ΟΗΕ: Ανακοινώθηκε η ώρα του άτυπου δείπνου στη Ν. Υόρκη

Το άτυπο δείπνο μεταξύ του Ελληνοκύπριου και του Τουρκοκύπριου ηγέτη, στην παρουσία του Αντόνιο Γκουτέρες, θα γίνει την ερχόμενη Τρίτη στις 19.00μμ (ώρα ΗΠΑ) ανέφερε ο Αναπληρωτής Εκπρόσωπος του Γενικού Γραμματέα του ΟΗΕ, Φαρχάν Χακ απαντώντας σε ερώτηση του Κυπριακού Πρακτορείου Ειδήσεων για το θέμα.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top