ΔΙΕΘΝΗ

Ρωσία: Γυναίκα καταδικάστηκε σε ποινή 12,5 ετών επειδή πουλούσε σχέδια στην Ουκρανία

Ρωσία: Γυναίκα καταδικάστηκε σε ποινή 12,5 ετών επειδή πουλούσε σχέδια στην Ουκρανία

Μια γυναίκα που εργαζόταν σε ρωσικό εργοστάσιο αρμάτων μάχης καταδικάστηκε σήμερα για προδοσία σε ποινή 12,5 ετών σε σωφρονιστική αποικία, επειδή πούλησε πληροφορίες στρατιωτικού περιεχομένου στην Ουκρανία.

Βίντεο που δημοσιεύθηκε από το περιφερειακό δικαστήριο του Σβερντλόφσκ στην περιοχή των Ουραλίων έδειχνε έναν δικαστή να επιβάλει την ποινή στη Βικτόρια Μουχαμέτοβα, η οποία δεν έδειχνε κάποιο συναίσθημα. Ο σύζυγός της, Ντανιήλ Μουχαμέτοφ, δικάζεται ξεχωριστά με παρόμοιες κατηγορίες.

Τα ρωσικά μέσα ενημέρωσης ανέφεραν ότι και οι δύο εργάζονταν στην Uralvagonzavod, μια μεγάλη μονάδα παραγωγής αρμάτων μάχης.

Νωρίτερα φέτος, η Ρωσία καταδίκασε τον δημοσιογράφο της Wall Street Journal, Έβαν Γκέρσκοβιτς, για κατασκοπεία, αφού τον κατηγόρησε ότι συγκέντρωνε μυστικές πληροφορίες για την ίδια αμυντική εταιρεία.

Ο Αμερικανός δημοσιογράφος, η εφημερίδα του και η αμερικανική Κυβέρνηση αρνήθηκαν την κατηγορία της κατασκοπείας. Ο Γκέρσκοβιτς απελευθερώθηκε την 1η Αυγούστου στο πλαίσιο μιας μεγάλης ανταλλαγής κρατουμένων Ανατολής-Δύσης.

Τα τοπικά μέσα ενημέρωσης ανέφεραν ότι η Μουχαμέτοβα παραδέχτηκε ότι μετέφερε σχέδια σε Ουκρανούς αξιωματούχους με αντάλλαγμα 100.000 ρούβλια, δηλαδή λίγο πάνω από 1.000 δολάρια. Δεν ήταν σαφές τι έδειχναν τα σχέδια.

Η ίδια και ο σύζυγός της συνελήφθησαν τον Μάρτιο του 2023 από την υπηρεσία ασφαλείας FSB, η οποία δημοσίευσε ένα βίντεο με τη σύλληψή τους. Την έδειχνε να τη ρωτούν τι σκόπευαν να κάνουν με τα χρήματα, στην οποία απάντησε: «Απλώς για να ζήσουμε».

 

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ:

• Λεμεσός: Δεν θα πιστέψετε τον τρόπο με τον οποίο απέφυγαν τα πρόστιμα από κάμερες

• Αυτός είναι ο επικίνδυνος θερμολουτήρας που αποσύρεται από την κυπριακή αγορά - Δείτε φωτογραφία

• Μικρή καθυστέρηση για τα έξυπνα φώτα στη Λευκωσία – Πυρετώδεις εργασίες – Δείτε φωτογραφίες

• Τυφώνας Milton: Σοκάρει το βίντεο από drone με τις καταστροφές που άφησε πίσω του στη Φλόριντα

• Βραζιλία: Βίντεο από τρομακτικό δυστύχημα - Γυναίκα έχασε τη ζωή της όταν ασανσέρ έπεσε από τον 5ο όροφο

• Γιώργος Κακοσαίος: Παραδέχθηκε πρώτη φορά πως είναι ερωτευμένος - «Είμαι ζηλιάρης»



Αν.Εκπρόσωπος του ΓΓ ΟΗΕ: Ανακοινώθηκε η ώρα του άτυπου δείπνου στη Ν. Υόρκη

Αν.Εκπρόσωπος του ΓΓ ΟΗΕ: Ανακοινώθηκε η ώρα του άτυπου δείπνου στη Ν. Υόρκη

Το άτυπο δείπνο μεταξύ του Ελληνοκύπριου και του Τουρκοκύπριου ηγέτη, στην παρουσία του Αντόνιο Γκουτέρες, θα γίνει την ερχόμενη Τρίτη στις 19.00μμ (ώρα ΗΠΑ) ανέφερε ο Αναπληρωτής Εκπρόσωπος του Γενικού Γραμματέα του ΟΗΕ, Φαρχάν Χακ απαντώντας σε ερώτηση του Κυπριακού Πρακτορείου Ειδήσεων για το θέμα.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top