Ρωσία: Γυναίκα καταδικάστηκε σε ποινή 12,5 ετών επειδή πουλούσε σχέδια στην Ουκρανία

Ρωσία: Γυναίκα καταδικάστηκε σε ποινή 12,5 ετών επειδή πουλούσε σχέδια στην Ουκρανία

Μια γυναίκα που εργαζόταν σε ρωσικό εργοστάσιο αρμάτων μάχης καταδικάστηκε σήμερα για προδοσία σε ποινή 12,5 ετών σε σωφρονιστική αποικία, επειδή πούλησε πληροφορίες στρατιωτικού περιεχομένου στην Ουκρανία.

Βίντεο που δημοσιεύθηκε από το περιφερειακό δικαστήριο του Σβερντλόφσκ στην περιοχή των Ουραλίων έδειχνε έναν δικαστή να επιβάλει την ποινή στη Βικτόρια Μουχαμέτοβα, η οποία δεν έδειχνε κάποιο συναίσθημα. Ο σύζυγός της, Ντανιήλ Μουχαμέτοφ, δικάζεται ξεχωριστά με παρόμοιες κατηγορίες.

Τα ρωσικά μέσα ενημέρωσης ανέφεραν ότι και οι δύο εργάζονταν στην Uralvagonzavod, μια μεγάλη μονάδα παραγωγής αρμάτων μάχης.

Νωρίτερα φέτος, η Ρωσία καταδίκασε τον δημοσιογράφο της Wall Street Journal, Έβαν Γκέρσκοβιτς, για κατασκοπεία, αφού τον κατηγόρησε ότι συγκέντρωνε μυστικές πληροφορίες για την ίδια αμυντική εταιρεία.

Ο Αμερικανός δημοσιογράφος, η εφημερίδα του και η αμερικανική Κυβέρνηση αρνήθηκαν την κατηγορία της κατασκοπείας. Ο Γκέρσκοβιτς απελευθερώθηκε την 1η Αυγούστου στο πλαίσιο μιας μεγάλης ανταλλαγής κρατουμένων Ανατολής-Δύσης.

Τα τοπικά μέσα ενημέρωσης ανέφεραν ότι η Μουχαμέτοβα παραδέχτηκε ότι μετέφερε σχέδια σε Ουκρανούς αξιωματούχους με αντάλλαγμα 100.000 ρούβλια, δηλαδή λίγο πάνω από 1.000 δολάρια. Δεν ήταν σαφές τι έδειχναν τα σχέδια.

Η ίδια και ο σύζυγός της συνελήφθησαν τον Μάρτιο του 2023 από την υπηρεσία ασφαλείας FSB, η οποία δημοσίευσε ένα βίντεο με τη σύλληψή τους. Την έδειχνε να τη ρωτούν τι σκόπευαν να κάνουν με τα χρήματα, στην οποία απάντησε: «Απλώς για να ζήσουμε».

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

Πολιτική ισότητα ή πολιτική ανατροπή; Τι πραγματικά σηματοδοτεί η επιστροφή Ολγκίν και η ατζέντα του Ερχιουρμάν

Πολιτική ισότητα ή πολιτική ανατροπή; Τι πραγματικά σηματοδοτεί η επιστροφή Ολγκίν και η ατζέντα του Ερχιουρμάν

Η επιστροφή της Προσωπικής Απεσταλμένης του Γενικού Γραμματέα του ΟΗΕ, Μαρία Άνχελα Ολγκίν στην Κύπρο, στις 27 Ιανουαρίου έρχεται σε μια περίοδο κατά την οποία το Κυπριακό, δεν βρίσκεται απλώς σε στασιμότητα, αλλά σε μια επικίνδυνη φάση πολιτικής σύγχυσης.

BEST OF TOTHEMAONLINE