ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Σοβαρός προβληματισμός για διαδρομές λεωφορείων Express εντός άλλων πόλεων – Ποιος ο λόγος

Σοβαρός προβληματισμός για διαδρομές λεωφορείων Express εντός άλλων πόλεων – Ποιος ο λόγος

Προβληματισμός υπάρχει στις τάξεις του Υπουργείου Μεταφορών όσον αφορά το μέλλον διαδρομών τύπου Express - όπως υπάρχει στη Λευκωσία το Pame Express - εντός άλλων πόλεων.

Μιλώντας στο «Μέρα Μεσημέρι» στον ANT1, ο Προϊστάμενος Διεύθυνσης Δημοσιών Επιβατικών Μεταφορών, Ανδρέας Νικηφόρου, ανέφερε ότι υπάρχει τεράστιο πρόβλημα με έλλειψη οδηγών. «Είναι ένα πρόβλημα που αντιμετωπίζει ολόκληρη η Ευρώπη. Αυτή τη στιγμή συνεχίζει κανονικά η υπηρεσία Pame Express (στη Λευκωσία) αλλά δεν μπορεί να ούτε να επεκταθεί, ούτε γίνει επέκταση παρόμοιων προγραμμάτων στην υπόλοιπη Κύπρο», σημείωσε.

Τόνισε πως αυτή τη στιγμή δεν σχεδιάζουμε να σταματήσουμε την υπηρεσία ενώ πρόσθεσε πως «σχεδιάζαμε όμως να την επεκτείνουμε γιατί είδαμε ότι πέτυχε. Αυτή η υπηρεσία μεταφέρει 300 - 400 άτομα καθημερινά στη δουλειά τους. Μάλιστα, τον πρώτο χρόνο λειτουργίας της έγιναν πέραν των 130 χιλ. μετακινήσεων».

«Η προσπάθεια μας είναι να παρουσιάσουμε παρόμοιες υπηρεσίες σε όλη την Κύπρο αλλά και στη Λευκωσία από άλλα σημεία. Η έλλειψη οδηγών μας σταματά», κατέληξε.

Ο Υπουργός Μεταφορών Αλέξης Βαφεάδης μιλώντας για το ζήτημα αυτό στο «Μεσημέρι και Κάτι» του SIGMA, ανέφερε πως γίνονται κάποιες δράσεις για να λυθεί το πρόβλημα με τους οδηγούς. «Ελπίζω σύντομα να έχουμε θετικά αποτελέσματα. Σε πρώτη φάση είναι ο διάλογος με τις εταιρείες και τις συντεχνίες για να βρεθεί η χρυσή τομή για να έχουμε περισσότερους οδηγούς. Οι μισθοί είναι καλοί, οι συνθήκες εργασίας χρήζουν βελτίωσης και πιστεύω με τις συλλογικές συμβάσεις αρκετά θέματα θα λυθούν», σημείωσε.

 

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ:

• Λεμεσός: Δεν θα πιστέψετε τον τρόπο με τον οποίο απέφυγαν τα πρόστιμα από κάμερες

• Αυτός είναι ο επικίνδυνος θερμολουτήρας που αποσύρεται από την κυπριακή αγορά - Δείτε φωτογραφία

• Μικρή καθυστέρηση για τα έξυπνα φώτα στη Λευκωσία – Πυρετώδεις εργασίες – Δείτε φωτογραφίες

• Τυφώνας Milton: Σοκάρει το βίντεο από drone με τις καταστροφές που άφησε πίσω του στη Φλόριντα

• Βραζιλία: Βίντεο από τρομακτικό δυστύχημα - Γυναίκα έχασε τη ζωή της όταν ασανσέρ έπεσε από τον 5ο όροφο

• Γιώργος Κακοσαίος: Παραδέχθηκε πρώτη φορά πως είναι ερωτευμένος - «Είμαι ζηλιάρης»



Σε «εποικοδομητικό πνεύμα» η συνεδρία της Πολιτικής Ομάδας Κυπριακού - Ενισχυμένος στη Νέα Υόρκη ο Πρόεδρος

Σε «εποικοδομητικό πνεύμα» η συνεδρία της Πολιτικής Ομάδας Κυπριακού - Ενισχυμένος στη Νέα Υόρκη ο Πρόεδρος

Σε εποικοδομητικό και γόνιμο πνεύμα πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή η συνεδρία της Πολιτικής Ομάδας Κυπριακού, ενόψει της συνάντησης της 15ης Οκτωβρίου στη Νέα Υόρκη, δήλωσε στο ΚΥΠΕ ο διαπραγματευτής, Μενέλαος Μενελάου.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top