Πρόεδρος ΑΗΚ: Ενημέρωσε το ΔΣ για πρόταση Υπ. Ενέργειας σε σχέση με GSI

Πρόεδρος ΑΗΚ: Ενημέρωσε το ΔΣ για πρόταση Υπ. Ενέργειας σε σχέση με GSI

Σε ενημέρωση του Διοικητικού Συμβουλίου της ΑΗΚ για την συνάντηση που είχε με τον Υπουργό Ενέργειας, Εμπορίου και Βιομηχανίας Γιώργο Παπαναστασίου και την εισήγησή του για δημιουργία κρατικής εταιρείας ηλεκτρικού δικτύου που θα συμμετάσχει στο έργο της ηλεκτρικής διασύνδεσης Κύπρου – Κρήτης (GSI), προέβη το απόγευμα της Πέμπτης ο Πρόεδρος της ΑΗΚ, Γιώργος Πέτρου.

Σε δηλώσεις στο ΚΥΠΕ, ο κ. Πέτρου είπε ότι κατά τη συνεδρία υπήρξε ανταλλαγή απόψεων επί του θέματος και το ΔΣ αποφάσισε να έχει συνάντηση την ερχόμενη εβδομάδα, Δευτέρα ή Τρίτη, με την Διεύθυνση της ΑΗΚ, από την οποία θα ζητηθεί να απαντήσει σε κάποια ερωτήματα που έχουν για το θέμα τα μέλη του ΔΣ και να συζητηθεί η θέση της.

Σημείωσε ότι ακολούθως το ΔΣ θα έχει συνάντηση με τις συντεχνίες της Αρχής.

«Θα πρέπει να εξετάσουμε όλες τις επιλογές που έχουμε και μετά να δώσουμε μια απάντηση», ανέφερε και σημείωσε πως «δεν λαμβάνεις αποφάσεις για ένα τέτοιο θέμα πριν το μελετήσεις εις βάθος».

Ο Πρόεδρος της Αρχής είπε ότι δεν θα βιαστεί να δώσει την τελική θέση της ΑΗΚ «προτού μελετήσουμε όλοι μαζί το θέμα (διεύθυνση, συντεχνίες), να δούμε τα υπέρ και τα κατά και τι συμφέρει στον τόπο».

Ανέφερε πως η διοίκηση της ΑΗΚ δεσμεύτηκε να δώσει την τελική της απάντηση πριν από τα τέλη Νοεμβρίου.

Ο κ. Πέτρου είπε στο ΚΥΠΕ πως «γεγονός είναι πως την τεχνογνωσία την έχει η ΑΗΚ και κανένας άλλος» και «η Αρχή θα είναι έτοιμη σε περίπου ένα χρόνο να συνδεθεί με το καλώδιο» της ηλεκτρικής διασύνδεσης Κύπρου – Κρήτης.

Είπε ακόμη ότι θα πρέπει να συζητηθεί και το πως επηρεάζει ή όχι ο κάθετος διαχωρισμός που έχει γίνει στην ΑΗΚ με βάση τον οποίο λειτουργεί σήμερα.

ΠΗΓΗ: ΚΥΠΕ

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

LIVE: Νέα επίθεση με βαλλιστικούς πυραύλους προς το Ισραήλ - Προηγήθηκε αεροπορική επιδρομή στο Ιράν - Σχόλια από Ρωσία και Κίνα

LIVE: Νέα επίθεση με βαλλιστικούς πυραύλους προς το Ισραήλ - Προηγήθηκε αεροπορική επιδρομή στο Ιράν - Σχόλια από Ρωσία και Κίνα

Εκρήξεις σημειώνονται στην Τεχεράνη τις πρωινές ώρες της Τρίτης μετά από εκατέρωθεν πλήγματα με το Ισραήλ το βράδυ της Δευτέρας. Σε κοινή δήλωση των G7 αναφέρεται ότι το Ιράν δεν πρέπει να αποκτήσει πυρηνικό όπλο και γίνεται λόγος για «ανάγκη αποκλιμάκωσης». Την ίδια στιγμή όλα τα βλέμματα είναι στραμμένα στις ΗΠΑ καθώς ο Ντόναλντ Τραμπ αναχώρησε εσπευσμένα από τον Καναδά που γινόταν η Σύνοδος των G7 για να επιστρέψει στην Ουάσιγκτον εξαιτίας των «εξελίξεων στη Μέση Ανατολή», ενώ αυξάνονται οι φόβοι από τις δηλώσεις του για εκκένωση της Τεχεράνης. Το ThemaOnline σας μεταφέρει ζωντανά όλες τις εξελίξεις.  

BEST OF TOTHEMAONLINE