Κυριακού για Μονή Αββακούμ: «Αυτά που λένε οι μοναχοί μένουν μεταξύ των οπαδών τους. Δεν πείθουν τον κόσμο»

Κυριακού για Μονή Αββακούμ: «Αυτά που λένε οι μοναχοί μένουν μεταξύ των οπαδών τους. Δεν πείθουν τον κόσμο»

«Το Συνοδικό Δικαστήριο βρήκε τεκμήρια μπροστά του και με βάση αυτά τα τεκμήρια καθαίρεσε τους τρεις μοναχούς. Οι τρεις μοναχοί αντί να δεχτούν με ηρεμία την απόφαση, βγήκαν έξω, είπαν ότι είπαν και τώρα, όχι μόνο δεν θα αθωωθούν αλλά κινδυνεύουν ακόμη με πιο αυστηρή ποινή που είναι ο αποσχηματισμός και στο τέλος αν συνεχίσουν μπορεί να φτάσουμε και στον αφορισμό τους», δήλωσε ο Θεολόγος, Θεόδωρος Κυριακού.

Φιλοξενούμενος στην εκπομπή του SIGMA «Πρωτοσέλιδο», ανέφερε μεταξύ άλλων ότι ο κ. Βαβούσκος εκπροσωπεί τους τρεις μοναχούς και αυτός είναι ο λόγος που επιμένει για αθώωση τους. Σημείωσε ακόμη ότι πρέπει οι τρεις μοναχοί «να καταλάβουν καλά ότι η ανώτατη εξουσία στην Κυπριακή εκκλησία είναι η Ιερά Σύνοδος».

Ερωτηθείς για την κινητικότητα που υπάρχει στο διαδίκτυο από την πλευρά τον μοναχών και των υποστηρικτών τους και τις κατηγορίες των μοναχών προς κληρικούς της Μητρόπολης ο κ. Κυριακού απάντησε: «Ο Πρόεδρος του Δικαστηρίου τους ζήτησε να καταθέσουν όσα έχουν στην γραμματεία του Δικαστηρίου για να διερευνηθούν. Η απάντηση που πήρε από αυτούς, στο τέλος είπαν ότι δεν θα δώσουμε στο Συνοδικό Δικαστήριο αυτά και θα τα δώσουμε εκεί που πρέπει».

Καταληκτικά ο κ. Κυριακού είπε: «Αυτά που λένε μένουν μεταξύ των οπαδών τους. Δεν πείθουν τον κόσμο. Θα καταλήξουν Δικαστήριο αυτές οι υποθέσεις».

Δείτε το σχετικό απόσπασμα:



 

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

Νέα ώθηση ή νέο αδιέξοδο; Η κρίσιμη συνάντηση που «δοκιμάζει» τις προθέσεις για το Κυπριακό

Νέα ώθηση ή νέο αδιέξοδο; Η κρίσιμη συνάντηση που «δοκιμάζει» τις προθέσεις για το Κυπριακό

Σε νέα φάση κινητικότητας εισέρχεται το Κυπριακό, καθώς τα Ηνωμένα Έθνη ανακοίνωσαν επισήμως τη συνάντηση που θα πραγματοποιηθεί την Τρίτη, 24 Φεβρουαρίου 2026, μεταξύ του Προέδρου της Δημοκρατίας Νίκος Χριστοδουλίδης και του Τουρκοκύπριου ηγέτη Τουφάν Έρχιουρμαν.

BEST OF TOTHEMAONLINE