LIKE ONLINE

iPhone: Ο νέος και πρωτοποριακός τρόπος για να κρύψετε και να κλειδώσετε τις εφαρμογές σας

iPhone: Ο νέος και πρωτοποριακός τρόπος για να κρύψετε και να κλειδώσετε τις εφαρμογές σας

Η Apple κυκλοφόρησε τον περασμένο μήνα το iOS 18 στα iPhone και έφερε μαζί της πολλά χρήσιμα χαρακτηριστικά.

Από αλλαγές στο control center ή στην αρχική οθόνη μιας και οι χρήστες πλέον μπορούν να αλλάζουν τη διάταξη των εφαρμογών όπως επιθυμούν, μέχρι και στο να κρύψουν εφαρμογές που δε θέλουν να βλέπουν άλλοι.

Ναι, με το iOS 18 έχετε τη δυνατότητα να κρύψετε εντελώς από την επιφάνεια εργασίας του iPhone όποια εφαρμογή επιθυμείτε, ενώ παράλληλα σάς επιτρέπεται να κλειδώσετε μια εφαρμογή με Face ID. Τι σημαίνει αυτό; Αν κλειδώσετε μια εφαρμογή, όταν προσπαθήσετε να την ανοίξετε, το iPhone θα χρησιμοποιεί το Face ID για να την ξεκλειδώσει.

Πολλοί δε γνωρίζουν πώς ακριβώς μπορούν να το κάνουν αυτό. Ας ξεκινήσουμε με το "εξαφάνισμα" κάποιας εφαρμογής. Αν για παράδειγμα θέλετε να κρύψετε ή αλλιώς «εξαφανίσετε» την εφαρμογή του Instagram από την αρχική οθόνη του iPhone, το μόνο που πρέπει να κάνετε είναι να πατήσετε παρατεταμένα πάνω στην εφαρμογή και στη συνέχεια να διαλέξετε την επιλογή “Require Face ID”.

Έπειτα θα εμφανιστεί ένα νέο παράθυρο που θα σας λέει αν θέλετε απλώς να κλειδώσετε το Instagram με Face ID ή να το κλειδώσετε και παράλληλα να το κρύψετε. Αν επιλέξετε την δεύτερη επιλογή, τότε το iPhone θα δημιουργήσει έναν Hidden φάκελο στο τέλος του App Library (όταν σύρετε τέρμα δεξιά που εμφανίζονται όλες οι εφαρμογές) και αυτός ο φάκελος θα ανοίγει μόνο με το Face ID.

Έτσι, με αυτόν τον τρόπο θα μπορείτε να έχετε μόνο εσείς πρόσβαση στις εφαρμογές που κρύβετε και που κλειδώνετε. Αν δεν θέλετε να κρύψετε μια εφαρμογή, τότε υπάρχει πλέον και η επιλογή του κλειδώματος, όπου αν την επιλέξετε, τότε για να ανοίξει ένα App, θα χρησιμοποιεί πρώτα το Face ID.

To iOS 18 φέρνει μαζί του πολλά νέα χαρακτηριστικά, όπως το σκούρο θέμα των εφαρμογών, ενώ παράλληλα σας επιτρέπει πλέον να μεγαλώσετε τα εικονίδιά τους.

ΠΗΓΗ: Unboxholics.gr

 

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ:

• Το επικό σχόλιο του Χριστόφορου Τορναρίτη σε ανάρτηση του Φειδία - Δείτε φωτογραφία

• Φλόριντα: Δορυφόρος καταγράφει χιλιάδες κεραυνούς μέσα στον τυφώνα Μίλτον - Δείτε το συγκλονιστικό βίντεο

• Τα 10 επαγγέλματα που θα «εξαφανιστούν» μέσα στα επόμενα χρόνια - Μήπως είναι και το δικό σου;

• Καιρός: Επιστρέφουν οι βροχές - Πότε και που θα «ανοίξουν» οι ουρανοί - Αναλυτικά η πρόγνωση

• Πότε έρχεται η νέα μείωση επιτοκίων τον Οκτώβριο – Ο λόγος που δεν έγινε αισθητή ακόμα στην Κύπρο – Οικονομολόγος στο «Τ»

• Δρ. Καραγιάννης στο «Τ»: Πόσο επικίνδυνος είναι ο ιός του Δυτικού Νείλου, πώς μεταδίδεται και ποια τα συμπτώματα - Πρέπει να ανησυχούμε;

• Κώστας Καζάκας: Ο λόγος που έφυγε από την Κύπρο - Τον αποκάλυψε μετά από 30 χρόνια



ΠτΔ-Φον Ντερ Λάιεν: Φόρεσαν τα αθλητικά τους και πήγαν βόλτα στο παραλιακό μέτωπο Κάτω Πάφου - Δείτε φωτογραφίες

ΠτΔ-Φον Ντερ Λάιεν: Φόρεσαν τα αθλητικά τους και πήγαν βόλτα στο παραλιακό μέτωπο Κάτω Πάφου - Δείτε φωτογραφίες

Επίσκεψη στο παραλιακό μέτωπο της Πάφου πραγματοποίησε το απόγευμα της Πέμπτης, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Νίκος Χριστοδουλίδης μαζί με την Πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν, η οποία βρίσκεται στην Κύπρο προκειμένου να συμμετάσχει στην 11η Σύνοδο Κορυφής των Μεσογειακών Κρατών Μελών της Ευρωπαϊκής Ένωσης (MED9).

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top