LIKE ONLINE

Τέλος εποχής για ένα θρυλικό προϊόν της Apple - Τι συνέβη

Τέλος εποχής για ένα θρυλικό προϊόν της Apple - Τι συνέβη

Η Apple ενημέρωσε για ακόμη μια φορά φέτος τον κατάλογο των προϊόντων της που θεωρούνται "απαρχαιωμένα", προσθέτοντας στη λίστα το λατρεμένο iPhone 6.

Αυτό σημαίνει πως η συσκευή έχει φτάσει και επίσημα στο τέλος του κύκλου ζωής της από κάθε άποψη. Παράλληλα, "απαρχαιωμένα" θεωρεί η Apple και τα θρυλικά music players iPod nano και iPod shuffle.

Σύμφωνα με την επίσημη ιστοσελίδα του αμερικανικού κολοσσού, ένα προϊόν χαρακτηρίζεται ως "vintage" πέντε χρόνια μετά τη διακοπή της διάθεσής του και ως "απαρχαιωμένο" μετά από επτά χρόνια. Από τη στιγμή που για παράδειγμα ένα iPhone χαρακτηρίζεται ως απαρχαιωμένο, τα Apple Stores και οι Εξουσιοδοτημένοι Πάροχοι Υπηρεσιών δεν είναι πλέον υποχρεωμένοι να προσφέρουν service για τη συσκευή. Βέβαια επισκευές μπορούν να εξακολουθήσουν να εκτελούνται, ανάλογα με τη διαθεσιμότητα των ανταλλακτικών.

Το iPod nano, τα iPhone 6 και το iPod shuffle πωλήθηκαν για τελευταία φορά το 2017. Αυτό σημαίνει ότι θα έπρεπε να έχουν κηρυχθεί ως απαρχαιωμένα ήδη από το 2022. Δεν υπάρχει όμως καμία πληροφορία για το λόγο που η Apple άργησε να τα προσθέσει στις λίστες της. Ταυτόχρονα, στις vintage λίστες μπήκαν πλέον και μερικά iPad μοντέλα, καθώς και διάφορα Mac.

 Για την ιστορία, τα iPhone 6 και iPhone 6 Plus, που κυκλοφόρησαν από την Apple τον Σεπτέμβριο του 2014, σηματοδότησαν μια σημαντική αλλαγή στον σχεδιασμό και την τεχνολογία των smartphones της εταιρείας. Και τα δύο μοντέλα διέθεταν μεγαλύτερες οθόνες σε σύγκριση με τους προκατόχους τους, με το iPhone 6 να διαθέτει οθόνη 4,7 ιντσών και το iPhone 6 Plus οθόνη 5,5 ιντσών, καλύπτοντας την αυξανόμενη ζήτηση για μεγαλύτερα τηλέφωνα. Παράλληλα, είχαν πιο κομψό και λεπτό σχεδιασμό, με στρογγυλεμένες άκρες και βελτιωμένη απόδοση, χάρη στο A8 τσιπ.

Το iPhone 6 Plus, ειδικότερα, ξεχώρισε για το optical image stabilization που πρόσθεσε στην κάμερα, καθιστώντας το εξαιρετική επιλογή για τους λάτρεις της φωτογραφίας. Και οι δύο συσκευές έτρεχαν με το iOS 8 και περιλάμβαναν νέες λειτουργίες όπως το Apple Pay, προσφέροντας μια πιο απρόσκοπτη εμπειρία πληρωμών μέσω κινητού. Και τα δύο αυτά μοντέλα ήταν καθοριστικά για την εδραίωση της κυριαρχίας της Apple στην αγορά των smartphones.

Όλα τα iPhone μοντέλα που θεωρούνται απαρχαιωμένα παγκοσμίως:

iPhone

iPhone 3G (China mainland) 8GB

iPhone 3G 8GB, 16GB

iPhone 3GS (China mainland) 16GB, 32GB

iPhone 3GS (8GB)

iPhone 3GS 16GB, 32GB

iPhone 4 CDMA

iPhone 4 CDMA (8GB)

iPhone 4 16GB, 32GB

iPhone 4 GSM (8GB), Black

iPhone 4S

iPhone 4S (8GB)

iPhone 5C

iPhone 5S

iPhone 6

iPhone 6 Plus

iPhone 6s (32GB)

iPhone 6s Plus (32GB)

ΠΗΓΗ: Unboxholics.gr

 

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ:

• Το επικό σχόλιο του Χριστόφορου Τορναρίτη σε ανάρτηση του Φειδία - Δείτε φωτογραφία

• Τζορτζ Μπάλντοκ: Πνιγμός η αιτία θανάτου σύμφωνα με τη νεκροτομή - Η επίσημη ενημέρωση

• Τυφώνας Milton: Αστροναύτης κατέγραψε την πορεία του από το διάστημα

• Νέα απάτη μέσω WhatsApp - Έτσι παριστάνουν την Αστυνομία - Τι να προσέξετε

• Πότε έρχεται η νέα μείωση επιτοκίων τον Οκτώβριο – Ο λόγος που δεν έγινε αισθητή ακόμα στην Κύπρο – Οικονομολόγος στο «Τ»

• Δρ. Καραγιάννης στο «Τ»: Πόσο επικίνδυνος είναι ο ιός του Δυτικού Νείλου, πώς μεταδίδεται και ποια τα συμπτώματα - Πρέπει να ανησυχούμε;

• Πέθανε γνωστός Έλληνας ηθοποιός - Θλίψη στον καλλιτεχνικό κόσμο



ΠτΔ-Φον Ντερ Λάιεν: Φόρεσαν τα αθλητικά τους και πήγαν βόλτα στο παραλιακό μέτωπο Κάτω Πάφου - Δείτε φωτογραφίες

ΠτΔ-Φον Ντερ Λάιεν: Φόρεσαν τα αθλητικά τους και πήγαν βόλτα στο παραλιακό μέτωπο Κάτω Πάφου - Δείτε φωτογραφίες

Επίσκεψη στο παραλιακό μέτωπο Κάτω Πάφου πραγματοποίησαν ο Πρόεδρος Χριστοδουλίδης και η Πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Ούρσουλα Φον Ντερ Λάιεν.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top