Ερσίν Τατάρ συνεχίζει να προκαλεί: «Οι Τ/κ θα χαράξουν τον δικό τους δρόμο»

Ερσίν Τατάρ συνεχίζει να προκαλεί: «Οι Τ/κ θα χαράξουν τον δικό τους δρόμο»

Οι Τουρκοκύπριοι θα χαράξουν «ένα δρόμο με τη δική τους γλώσσα, θρησκεία, πολιτισμό, μοίρα και αγώνα στην Κύπρο» είπε ο Ερσίν Τατάρ, σε διάλεξη με θέμα «Στρατηγική σημασία της τδβκ και τρέχουσες πολιτικές» στο Πανεπιστήμιο Hacı Bayram Veli της Άγκυρας.

Σύμφωνα με την εφημερίδα «Γκιουνές», όπως μεταδίδει το Γραφείο Τύπου και Πληροφοριών, ο κ. Τατάρ πρόσθεσε ότι «δεν θα μπορέσουν να γονατίσουν τον τουρκοκυπριακό λαό με περιορισμούς όπως απαγορεύσεις απευθείας πτήσεων, απαγορεύσεις απευθείας εμπορικών συναλλαγών, απαγορεύσεις απευθείας επαφών, αθλητικά εμπάργκο».

Ανάφερε ότι πρέπει να αρθούν τα «εμπάργκο» κατά των Τ/κ λέγοντας ότι αυτή τη στιγμή ακολουθούν την πολιτική «δύο κρατών», που σημαίνει ότι «το τουρκικό κράτος στον βορρά είναι ένα ανεξάρτητο και κυρίαρχο κράτος».

Εξάλλου, η «Ντιγιαλόγκ» γράφει σήμερα ότι ο Ερσίν Τατάρ συμμετείχε και στην τελετή εγκαινίων του «πάρκου ειρηνευτικών επιχειρήσεων για την Κύπρο», που διοργάνωσε ο Δήμος Γκετζιορέν, της Άγκυρας και σε ομιλία του είπε ότι «η 20ή Ιουλίου 1974 αποτέλεσε σημείο καμπής για τον τουρκοκυπριακό λαό που αγωνίστηκε για ανεξαρτησία και ελευθερία» και ότι με αυτήν «χαράχθηκαν τα σύνορα της τδβκ».

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

Συγκλίσεις, μεθοδολογία και ΜΟΕ συζήτησαν κατ’ ιδίαν Χριστοδουλίδης-Έρχιουρμαν

Συγκλίσεις, μεθοδολογία και ΜΟΕ συζήτησαν κατ’ ιδίαν Χριστοδουλίδης-Έρχιουρμαν

Θέματα ουσίας και συγκεκριμένα τις συγκλίσεις, αλλά και θέματα μεθοδολογίας και ΜΟΕ συζήτησαν στη σχεδόν τρίωρη συνάντησή τους την Τετάρτη, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Νίκος Χριστοδουλίδης και ο Τουρκοκύπριος ηγέτης Τουφάν Έρχιουρμαν, στα γραφεία της αποστολής Καλών Υπηρεσιών των Ηνωμένων Εθνών, στην περιοχή του αεροδρομίου Λευκωσίας, στην νεκρή ζώνη.

BEST OF TOTHEMAONLINE