Ανώμαλη προσγείωση για βρετανικό στρατιωτικό ελικόπτερο που θα ερχόταν Κύπρο

Ανώμαλη προσγείωση για βρετανικό στρατιωτικό ελικόπτερο που θα ερχόταν Κύπρο

Ανώμαλη προσγείωση στρατιωτικού μεταγωγικού ελικοπτέρου τύπου Chinook των βρετανικών ειδικών δυνάμεων σημειώθηκε την περασμένη Παρασκευή στην περιοχή της βάσης Όντιχαμ της Βασιλικής Πολεμικής Αεροπορίας (RAF) στην κομητεία Χάμσαϊρ της ΝΑ Αγγλίας.

Εκπρόσωπος της RAF έκανε λόγο για βλάβη στον κινητήρα του ελικοπτέρου. Πρόσθεσε ότι το αεροσκάφος έχει μεταφερθεί για επισκευές και ότι «δεν υπάρχει αντίκτυπος για τον υπόλοιπο στόλο».

Δημοσιογραφικές πληροφορίες στο Λονδίνο αναφέρουν ότι ο κινητήρας του ελικοπτέρου υπέστη ανάφλεξη λίγο μετά από την απογείωση. Ο πιλότος υποχρεώθηκε σε ανώμαλη αλλά ελεγχόμενη προσγείωση σε χωράφι δίπλα από τον διάδρομο προσγείωσης της βάσης, αποφεύγοντας δύο άλλα Chinook που ετοιμάζονταν να απογειωθούν σε σχηματισμό.

Σύμφωνα με την εφημερίδα Sun, το ελικόπτερο αξίας 30 εκ. λιρών υπέστη σημαντικές ζημιές, αλλά κανένας από τους κυβερνήτες δεν τραυματίστηκε.

Η ίδια εφημερίδα αναφέρει πως το μεταγωγικό αεροσκάφος επρόκειτο να πετάξει με προορισμό τη βάση Ακρωτηρίου στην Κύπρο.

Η βάση της RAF στο Όντιχαμ, έδρα της 7ης Μοίρας Ελικοπτέρων, δεν χρειάστηκε να σταματήσει τη λειτουργία της λόγω του περιστατικού.

ΠΗΓΗ: ΚΥΠΕ

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

Δημοσκόπηση Alpha: Οριζόντια απογοήτευση στα κόμματα, αντοχή στην πίεση και άνοδος για Κυβέρνηση και ΠτΔ

Δημοσκόπηση Alpha: Οριζόντια απογοήτευση στα κόμματα, αντοχή στην πίεση και άνοδος για Κυβέρνηση και ΠτΔ

Με το βλέμμα στραμμένο στην αναμέτρηση του Μαΐου 2026, η νέα δημοσκόπηση του Alpha αποκαλύπτει τις πρώτες σοβαρές μετατοπίσεις στο κομματικό οικοδόμημα της Κύπρου. Η πρόθεση ψήφου αναδεικνύεται σε ένα κρίσιμο «crash test» για την αντοχή των παραδοσιακών δυνάμεων και τη δυναμική των νέων παικτών.

BEST OF TOTHEMAONLINE