ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Νέα επίθεση Κρις σε Φειδία - «Φωτογραφίζεται με ρόμπα του μπάνιου και πίνει ναργιλέ κάτω από την κατεχόμενη Κερύνεια»

Νέα επίθεση Κρις σε Φειδία - «Φωτογραφίζεται με ρόμπα του μπάνιου και πίνει ναργιλέ κάτω από την κατεχόμενη Κερύνεια»

«Ο λόγος που δεν επισκέπτομαι τα κατεχόμενα είναι διότι θέλω να πάω με την ιδιότητα κάποιου που πηγαίνει στην Κυπριακή Δημοκρατία, και όχι σε κατεχόμενο μέρος της κατόπιν παράνομης εισβολής και κατοχής».

«Λόγω του αξιώματος, θα πρέπει να προσέχουν πώς ενεργούν και συμπεριφέρονται» δήλωσε στον Πολίτη 107.6 & 97.6 ο γνωστός δικηγόρος, Χρήστος Τριανταφυλλίδης, σχετικά με τη σφοδρή κριτική που άσκησε στον ευρωβουλευτή Φειδία Παναγιώτου για την παρουσία του στην κατεχόμενη Κερύνεια.

Ο κ. Τριανταφυλλίδης, πρόεδρος του νομικού συμβουλίου και μέλος του Πολιτικού Γραφείου του ΔΗΣΥ, ο οποίος εκπροσωπεί τον Συναγερμό στην Ομάδα Κυπριακού που συμβουλεύει τον Πρόεδρο τής Δημοκρατίας, ανέφερε χαρακτηριστικά ότι ο ίδιος δεν έχει μεταβεί στην κατεχόμενη Κύπρο από τον Ιούλιο του 1974, ωστόσο αναγνωρίζει το δικαίωμα οποιουδήποτε πολίτη να ενεργεί όπως αισθάνεται, και να μεταβαίνει στα κατεχόμενα εδάφη της Κυπριακής Δημοκρατίας για οποιονδήποτε σκοπό κρίνει ο ίδιος ότι θέλει.

«Το δικαίωμα αυτό το αναγνωρίζω, ακόμη, και σε αυτούς που έχουν θεσμικές θέσεις και αξιώματα στην Κυπριακή Δημοκρατία, όπως είναι οι βουλευτές, υπουργοί, ευρωβουλευτές - με τη μοναδική διαφορά ότι λόγω του αξιώματος, θα πρέπει να προσέχουν πως ενεργούν και συμπεριφέρονται διότι δεν εκπροσωπούν μόνο τον εαυτό τους αλλά και την Κυπριακή Δημοκρατία» συμπλήρωσε.

Ο κ. Τριανταφυλλίδης είπε, ακόμα, ότι εξοργίστηκε όταν είδε μία φωτογραφία του ευρωβουλευτή Φειδία Παναγιώτου στο Χ/πρώην Twitter, την Κυριακή το βράδυ, η οποία έδειχνε τον ίδιο με μπουρνούζι σε δωμάτιο ξενοδοχείου να στέκει στο παράθυρο, να κοιτά προς τα έξω, και να καπνίζει ναργιλέ - το κατ' εξοχήν είδος καπνίσματος των Οθωμανών.

Τον ενόχλησε, εξήγησε, η σημειολογία: να καπνίζει ναργιλέ και κάτω από τη φωτογραφία να γράφει στα αγγλικά, σε δωμάτιο ξενοδοχείου, Girne - το τουρκικό όνομα που δόθηκε στην κατεχόμενη Κερύνεια.

«Αυτό διαφέρει κατά πολύ από το να πάει ο οποιοσδήποτε, εάν επιθυμεί, να πάει σε κάποια καφετέρια ή εστιατόριο στην κατεχόμενη Κύπρο» συμπλήρωσε, προσθέτοντας: «Ένας θεσμικός άρχοντας αυτού του τόπου, δεν νομίζω ότι προωθεί τη λύση του Κυπριακού -όπως πρέπει να λυθεί, βιώσιμα, δίκαια και χάριν και των δύο κοινοτήτων- με το να φωτογραφίζεται με τη ρόμπα του μπάνιου, να πίνει ναργιλέ και να γράφει κάτω από τη φωτογραφία ότι βρίσκεται στην Girne». Είπε ακόμα πως δεν πιστεύει ότι θα υπάρξει δίκαιη λύση του Κυπριακού, με το να πηγαίνει στην κατεχόμενη Κύπρο.

«Ο λόγος που δεν την επισκέπτομαι είναι διότι θέλω να πάω με την ιδιότητα κάποιου που πηγαίνει στην Κυπριακή Δημοκρατία, και όχι σε κατεχόμενο μέρος της κατόπιν παράνομης εισβολής και κατοχής» πρόσθεσε.

Από Πολίτη 

 

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ:

• Φθινοπωρινές αλλεργίες: Πώς εμφανίζονται και τι πρέπει να κάνετε για να τις αντιμετωπίσετε – Ποια τα συμπτώματα

• Όλα όσα πρέπει να ξέρεις για το επίδομα μητρότητας και το βοήθημα τοκετού - Μείωση γεννήσεων από Κύπριους

• Πανικός για τον τυφώνα Μίλτον στην Φλόριντα: Πόσο νερό περιμένουν - Δραματικές εικόνες από την εκκένωση - Δείτε βίντεο

• Αυτός ο Δήμος αποφάσισε την απαγόρευση ηλεκτρικών σκούτερ – Βίντεο

• Η Φάρμα: Μεγάλη ένταση μετά τον αγώνα - «Με πειράζει όταν ο άλλος είναι καραγκιόζης» - Δείτε βίντεο

• Eκλέγονται σήμερα τα μέλη Συμβουλίου Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων Ηνωμένων Εθνών - Υποψήφια και η Κύπρος



Φλόριντα: Δείτε live την πορεία του τυφώνα Μίλτον - Οι αρχές προειδοποιούν πόρτα-πόρτα «όποιος μείνει θα πνιγεί σίγουρα»

Φλόριντα: Δείτε live την πορεία του τυφώνα Μίλτον - Οι αρχές προειδοποιούν πόρτα-πόρτα «όποιος μείνει θα πνιγεί σίγουρα»

Για το χτύπημα του τυφώνα Μίλτον, του χειρότερου τον τελευταίο αιώνα, αν επιβεβαιωθούν οι προβλέψεις, ετοιμάζεται η Φλόριντα με χιλιάδες πολίτες είτε να εγκαταλείπουν τα σπίτια τους, είτε να μένουν και να προσπαθούν να προστατέψουν τις περιουσίες τους.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top