ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Ο Μάριος Πρίαμος σε μια αποστολή αγάπης και προσφοράς στην Ουγκάντα

Ο Μάριος Πρίαμος σε μια αποστολή αγάπης και προσφοράς στην Ουγκάντα

Ο Μάριος Πρίαμος φαίνεται σαν να γεννήθηκε για να ταξιδεύει. Και μας ταξιδεύει κι εμάς μαζί του, καθώς μοιράζεται τις εμπειρίες από τις εξορμήσεις του σε διάφορες γωνιές του πλανήτη στους λογαριασμούς του στα social media και στο Passenger, την τηλεοπτική εκπομπή του, με νέα επεισόδια από Οκτώβριο.

Και το επεισόδιο για το οποίο ανυπομονούμε ιδιαίτερα δεν είναι άλλο από αυτό που θα προβληθεί το Σάββατο 12/10, στο οποίο θα παρακολουθήσουμε ένα πραγματικά ξεχωριστό ταξίδι που ο Μάριος πραγματοποίησε τον Ιούλιο που μας πέρασε. Αναφερόμαστε στο ταξίδι του Μάριου στην Ουγκάντα, την οποία επισκέφθηκε ως μέλος της αποστολής Αγάπης-Mission Uganda 2024 της XM!

XM, ο διεθνής όμιλος εταιρειών που κατέχει ηγετική θέση στον τομέα των επενδύσεων, διοργάνωσε αυτή την αποστολή –την τρίτη της εταιρείας στην Αφρικανική χώρα– στο πλαίσιο του μακροχρόνιου έργου στήριξης της στην τοπική κοινότητα σε συνεργασία με τον Πατέρα Αντώνιο Μουτιάμπα, έναν Ορθόδοξο ιερέα στην περιφέρεια Γουακίσο που έχει αφιερώσει τη ζωή του στη φροντίδα και την εκπαίδευση ορφανών παιδιών.

Μαζί με την ομάδα της XM, o Μάριος βίωσε μια πρωτόγνωρη εμπειρία που είχε στο επίκεντρό της την προσφορά σε αυτούς που έχουν ανάγκη. Το οδοιπορικό τους ξεκίνησε από το σχολείο Young Comrades, όπου βρέθηκαν για ένα ιδιαίτερα χαρμόσυνο γεγονός: τα εγκαίνια μιας τριώροφης πτέρυγας, που χρηματοδοτήθηκε από την XM, και στεγάζει σχολικές αίθουσες και κοιτώνες που θα δώσουν σε περισσότερα από 500 παιδιά του Γουακίσο και στους εκπαιδευτικούς της Ουγκάντα την ευκαιρία να μορφωθούν και να μορφώσουν αντίστοιχα σε ένα περιβάλλον που φτιάχτηκε ακριβώς γι’ αυτόν τον σκοπό.

Στο υλικό που ανέβασε στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, ο Μάριος μάς έδωσε μια πρώτη γεύση από τις συνθήκες ζωής στα οικοτροφείο/σχολείο, φανερά συγκινημένος από την υποδοχή που τους επιφύλασσαν τα παιδιά και οι εκπαιδευτικοί. Ταυτόχρονα, είχε την ευκαιρία να περάσει αρκετό χρόνο με τα παιδιά συμμετέχοντας σε διάφορες δραστηριότητες, βλέποντας από πρώτο χέρι την ελπίδα, τη χαρά και τον ενθουσιασμό που αβίαστα νιώθουν και εκφράζουν, παρά τις δυσκολίες που αντιμετωπίζουν.

Στη συνέχεια, ο Μάριος επισκέφθηκε το χωριό Μόντε, όπου γνώρισε τους μαθητές που έλαβαν υποτροφίες από την XM για να συνεχίσουν την εκπαίδευσή τους σε ανώτερα πανεπιστημιακά ιδρύματα. Αυτή η πρωτοβουλία είναι ιδιαίτερα σημαντική για το μέλλον της τοπικής κοινότητας, καθώς σκοπός είναι οι μαθητές αυτοί να επιστρέψουν εκεί μετά το τέλος των σπουδών τους και να αξιοποιήσουν τις γνώσεις και τις δεξιότητές τους για να γίνουν άλλος ένας κρίκος στην αλυσίδα αγάπης και προσφοράς που έχει βελτιώσει σημαντικά την καθημερινότητα και την εκπαίδευση των παιδιών.

Εξίσου αναγκαία είναι η βελτίωση και σε ό,τι αφορά την υγεία του τοπικού πληθυσμού, όπως διαπίστωσε κι ο Μάριος στην παραμονή του στην Ουγκάντα, όπου παρακολούθησε τις ενέργειες εμβολιασμού και εκπαίδευσης σε θέματα υγιεινής που πραγματοποίησαν οι γιατροί της αποστολής, Δρ. Αργύρης Αργυρίου και Δρ. Σόλων Κλεάνθους, τόσο στο Μόντε όσο και στο σχολείο Άγιος Δημήτριος, που ήταν η τελευταία στάση του ταξιδιού.

Έτσι, στο ταξίδι αυτό ο Μάριος μπορεί να μην βούτηξε στα παγωμένα νερά του Βόρειου Πόλου ή σε κάποια τροπική παραλία, αλλά κέρδισε μια εμπειρία που έχει πραγματικά τη δύναμη να αλλάξει τη ζωή τόσο του ίδιου ως ταξιδιώτη όσο και των παιδιών που συνάντησε εκεί και τον κέρδισαν με τα αγνά χαμόγελά τους και τη δύναμη που έχουν να ονειρεύονται το μέλλον τους αλλά και να απολαμβάνουν την κάθε τους στιγμή.

Αναμένουμε, λοιπόν, να τα δούμε όλα αυτά αναλυτικότερα στη μικρή οθόνη μέσω του Passenger και, στο μεταξύ, ακολουθούμε τις σελίδες της ΧΜ στα social media (Facebook: XM Culture, Instagram: @xmculture), για περισσότερα στιγμιότυπα από αυτή την ξεχωριστή αποστολή, αλλά και τις υπόλοιπες ανθρωπιστικές δράσεις της εταιρείας.

 

 

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ:

• Φθινοπωρινές αλλεργίες: Πώς εμφανίζονται και τι πρέπει να κάνετε για να τις αντιμετωπίσετε – Ποια τα συμπτώματα

• Όλα όσα πρέπει να ξέρεις για το επίδομα μητρότητας και το βοήθημα τοκετού - Μείωση γεννήσεων από Κύπριους

• Πανικός για τον τυφώνα Μίλτον στην Φλόριντα: Πόσο νερό περιμένουν - Δραματικές εικόνες από την εκκένωση - Δείτε βίντεο

• Αυτός ο Δήμος αποφάσισε την απαγόρευση ηλεκτρικών σκούτερ – Βίντεο

• Η Φάρμα: Μεγάλη ένταση μετά τον αγώνα - «Με πειράζει όταν ο άλλος είναι καραγκιόζης» - Δείτε βίντεο

• Eκλέγονται σήμερα τα μέλη Συμβουλίου Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων Ηνωμένων Εθνών - Υποψήφια και η Κύπρος



Κυπριακό: Πενταμερής το επόμενο βήμα του Αντόνιο Γκουτέρες - Βλέπει Στάρμερ στο Λονδίνο ο ΠτΔ πριν Νέα Υόρκη

Κυπριακό: Πενταμερής το επόμενο βήμα του Αντόνιο Γκουτέρες - Βλέπει Στάρμερ στο Λονδίνο ο ΠτΔ πριν Νέα Υόρκη

Ενώ πλησιάζει η μέρα για την πραγματοποίηση του άτυπου δείπνου στη Νέα Υόρκη, στις 15 Οκτωβρίου, πληροφορίες αναφέρουν πως ο ΓΓ των ΗΕ ετοιμάζεται για σύγκληση πενταμερούς διάσκεψης εάν τα πράγματα κυλήσουν ομαλά κατά τη διάρκεια του ραντεβού που θα έχει με Νίκο Χριστοδουλίδη και Ερσίν Τατάρ.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top