ΔΙΕΘΝΗ

Ινδία: Αντιμέτωπος ακόμη και με τη θανατική ποινή ο άνδρας που βίασε και σκότωσε γιατρό σε νοσοκομείο

Ινδία: Αντιμέτωπος ακόμη και με τη θανατική ποινή ο άνδρας που βίασε και σκότωσε γιατρό σε νοσοκομείο

Και επισήμως άσκησαν οι Αρχές στην Ινδία κατηγορίες κατά του βασικού υπόπτου για την πολύκροτη υπόθεση του βιασμού και της δολοφονίας μια γιατρού μέσα σε νοσοκομείο σατη Καλκούτα.

Το έγκλημα προκάλεσε κύμα οργής στην Ινδία, επαναφέροντας τις διαρκείς απειλές σεξουαλικής βίας που αντιμετωπίζουν οι γυναίκες στην Ινδία.

Ο νεαρός ύποπτος, που ονομάζεται Σαντζάι Ρόι, συνελήφθη την επομένη της ανακάλυψης του αιμόφυρτου πτώματος της γιατρού στις 9 Αυγούστου σε ένα δωμάτιο του νοσοκομείου RG Kar, όπου είχε πάει να ξεκουραστεί μετά από 36ωρη βάρδια.

Το πτώμα της γυναίκας ανακαλύφθηκε ώρες αργότερα. Τα μάτια, το στόμα και τα γεννητικά της όργανα είχαν αιμορραγία. Η αυτοψία αποκάλυψε ότι είχε περίπου 25 εσωτερικά και εξωτερικά τραύματα ως αποτέλεσμα της επίθεσης και ότι πέθανε από στραγγαλισμό.

Ο Ρόι ήταν εθελοντής στο νοσοκομείο και βοηθούσε τους ασθενείς, αναφέρει ο Guardian. Το κατηγορητήριο αναφέρει ότι βίασε και στη συνέχεια δολοφόνησε τη γιατρό.

Αντίθετα με την οικογένεια της γιατρού, που επιμένει ότι η γυναίκα έπεσε θύμα ομαδικού βιασμού, οι Αρχές τονίζουν ότι μόνο ο Ρόι εμπλέκεται στο έγκλημα.

Αν καταδικαστεί, ο Ρόι θα μπορούσε να αντιμετωπίσει τη θανατική ποινή.

Μαρτυρίες, αλλά και υλικό από κάμερες κλειστού κυκλώματος τον δείχνουν να εισέρχεται στην αίθουσα του σεμιναρίου περίπου στις 04:30 τα ξημερώματα και να βγαίνει περίπου 30 λεπτά αργότερα.

Κινήσεις συγκάλυψης από το νοσοκομείο

Το έγκλημα προκάλεσε κύμα οργής στη χώρα, πολύ περισσότερο γιατί ανώτερο προσωπικό του νοσοκομείου προσπάθησε να συγκαλύψει το περιστατικό. Ο τότε επικεφαλής του νοσοκομείου φέρεται να ανάγκασε την οικογένεια του θύματος να περιμένει αρκετές ώρες προτού τους επιτρέψει να δουν τη σορό, ενώ αρχικά πληροφορήθηκαν ότι είχε αυτοκτονήσει. Ο διοικητής συνελήφθη αργότερα με την κατηγορία της αλλοίωσης στοιχείων.

Το νοσοκομείο φέρεται να χρειάστηκε 14 ώρες για να καταθέσει επίσημη αναφορά στην αστυνομία.

Εν τω μεταξύ, οι γονείς της γιατρού ισχυρίστηκαν ότι η αστυνομία είχε προσπαθήσει να συγκαλύψει το έγκλημα και να τους δωροδοκήσει για να σιωπήσουν.

 

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ:

• Τροχαίο στην Περιστερώνα: «Έσβησε» ο 31χρονος Κωνσταντίνος 12 μέρες μετά – «Καλή αντάμωση λεβέντη μας»

• Συγκλονιστικό: Ο κ.Μάριος ζει 8 χρόνια σε βαν στο parking του Γ.Νοσοκομείου Λεμεσού και κανένας δεν τον πήρε είδηση - Βίντεο

• Αναμένεται να αυξηθούν οι τιμές των προϊόντων λόγω της κρίσης στη Μέση Ανατολή; - Οι εκτιμήσεις και οι φόβοι για το πετρέλαιο

• Απόδραση «κομμωτή»: Ο νέος αρχηγός Αστυνομίας διόρισε νέο ερευνών λειτουργό για την υπόθεση

• Ο Φειδίας απαντά για το ναργιλέ στα κατεχόμενα και με ποιο τρόπο σκέφτεται την λύση του Κυπριακού - Βίντεο



Ευελπιστεί σε θετικό αποτέλεσμα του δείπνου στη Νέα Υόρκη ο ΠτΔ - «Ξέρουμε ποιος είναι ο στόχος μας»

Ευελπιστεί σε θετικό αποτέλεσμα του δείπνου στη Νέα Υόρκη ο ΠτΔ - «Ξέρουμε ποιος είναι ο στόχος μας»

Την ελπίδα ότι θα προκύψει θετικό αποτέλεσμα από το άτυπο τριμερές δείπνο με τον Τ/κ ηγέτη στην παρουσία του ΓΓ του ΟΗΕ στις 15 Οκτωβρίου στη Νέα Υόρκη και το μόνο θετικό αποτέλεσμα είναι η επανέναρξη των συνομιλιών από το σημείο που διακόπηκαν, εξέφρασε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Νίκος Χριστοδουλίδης.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top