ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Πρωτοσέλιδα εφημερίδων: Τι γράφουν σήμερα Τρίτη 08 Οκτωβρίου

Πρωτοσέλιδα εφημερίδων: Τι γράφουν σήμερα Τρίτη 08 Οκτωβρίου

H συμπλήρωση ενός έτους από την επίθεση της Χαμάς στα κιμπούτς στο Ισραήλ, η συνεδρίαση του Εθνικού ενόψει της τριμερούς της Νέας Υόρκης, η στάση εργασίας στα ΤΑΕΠ, νέο σχέδιο για τις ΑΠΕ, οι αυξήσεις σε κρατικούς αξιωματούχους και ο βανδαλισμός στο Γυμνάσιο Κιτίου που επιλέγηκε για φιλοξενία αμάχων από το Λίβανο, είναι από τα βασικότερα θέματα στα πρωτοσέλιδα των εφημερίδων σήμερα.

Η «Αλήθεια» στεγάζει το κύριό της θέμα υπό τον τίτλο «Βασιλικές αυξήσεις για τους εαυτούς τους» και γράφει ότι ο Πρόεδρος και οι Υπουργοί του έραψαν τον προϋπολογισμό στα μέτρα τους και ότι το 2025 άλλες 100.000 ευρώ θα δοθούν για ανακαινίσεις, κουρτίνες και έπιπλα στο Προεδρικό. Αλλού αναφέρεται στα όσα ακούστηκαν χθες στη Βουλή για διακρίσεις εις βάρος ατόμων τρίτης ηλικίας. Η «Α» επίσης γράφει ότι συνεχίζονται οι βομβαρδισμοί σε Λίβανο και Γάζα.

«Από τη σφαγή στον όλεθρο» είναι ο τίτλος του κυρίου θέματος του «Πολίτη» που αναφέρεται στη συμπλήρωση ενός έτους από την σφαγή της Χαμάς και σημειώνει ότι επίκειται από ώρα σε ώρα η επίθεση -απάντηση του Ισραήλ στο Ιράν. Γράφει αλλού, επικαλούμενος απόρρητη επιστολή στη Βουλή, ότι ερευνούν φίλο του Τ/κ ηγέτη για σφετερισμό που είναι πίσω από εταιρεία που εδρεύει στα κατεχόμενα και κτίζει παράνομα. Ο «Π» αναφέρει σε άλλο θέμα ότι είναι άγνωστες οι βουλές του ΓΓ των ΗΕ ενόψει της συνάντησης με τους ηγέτες στις 15 του μήνα.

Κάτω από τον τίτλο «Πρόταση €135 εκατ. από Ιωνά» ο «Φιλελεύθερος» γράφει ότι με επιστολή στον Υπουργό Ενέργειας ο πρώην Υπουργός Ιωνάς Νικολάου υποβάλει πρόταση για συνασπισμό πάρκων ΑΠΕ για αποθήκευση ενέργειας. Αλλού αναφέρεται στους βανδαλισμούς στο Γυμνάσιο Κιτίου το οποίο ετοιμάστηκε για υποδοχή αμάχων από το Λίβανο. Ο «Φ» γράφει επίσης ότι παραμένει γρίφος η επόμενη κίνηση του Γκουτέρες που βλέπει τους ηγέτες την άλλη Δευτέρα και ότι κοινή εκτίμηση του Προέδρου και της πολιτικής ηγεσίας είναι ότι ο ΓΓ ΟΗΕ δεν κάλεσε τους δύο ηγέτες απλώς για να τους ακούσει.

«Να πάμε στην  άτυπη συνάντηση με θετικό και δημιουργικό πνεύμα» είναι ο τίτλος του κυρίου θέματος της «Χαραυγής» που προβάλλει τη συνάντηση του Εθνικού Συμβουλίου χθες και τα όσα συζητήθηκαν ενόψει της τριμερούς. Αλλού αναφέρεται στην στάση εργασίας χθες των συντεχνιών ΠΑΣΥΚΙ, ΠΑΣΥΝΟ και κλάδου ΠΑΣΥΔΥ και γράφει ότι ζητούν μόνιμες λύσεις για προστασία γιατρών-νοσηλευτών στα ΤΑΕΠ. Η «Χ» προβάλλει και τους βανδαλισμούς στο Γυμνάσιο Κιτίου.

Η αγγλόγλωσση "Cyprus Mail" τιτλοφορεί το κύριό της θέμα «Ένας χρόνος από τις επιθέσεις της Χαμάς της 7ης Οκτωβρίου κατά του Ισραήλ» και αναφέρεται στην πρώτη επέτειο της σφαγής της Χαμάς στα κιμπούτς που σημαδεύτηκε από επιθέσεις στη Γάζα από το Ισραήλ και από επιθέσεις της Χεζμπολάχ κατά του Ισραήλ. Αλλού γράφει ότι οι νοσηλευτές διαμαρτύρονται για τις επιθέσεις στα ΤΑΕΠ και κατήλθαν σε στάση εργασίας. Σε άλλο θέμα προβάλλεται ο βανδαλισμός στο Γυμνάσιο Κιτίου που επιλέγηκε για φιλοξενία αμάχων από το Λίβανο.

ΠΗΓΗ: ΚΥΠΕ

 

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ:

• Κυπριακό: Στη Νέα Υόρκη με χαμηλές προσδοκίες - Εθνικό Συμβούλιο με ευχολόγια και ένα δείπνο σε ναρκοπέδιο

• Αναμένεται να αυξηθούν οι τιμές των προϊόντων λόγω της κρίσης στη Μέση Ανατολή; - Οι εκτιμήσεις και οι φόβοι για το πετρέλαιο

• Ανεργία στην Κύπρο: Πού έφτασε ο αριθμός των ατόμων - Η σύγκριση με το 2023

• Ταυτοποιήθηκαν δυο πρόσωπα για την επίθεση εναντίων διανομέων στη Λεμεσό - Καταζητούνται από τις Αρχές

• Έγκλημα στην Αθήνα: Νεκρός από μαχαιριές 28χρονος – Παραδόθηκαν δύο αδέρφια

• Σάλος στην Ισπανία από το χαστούκι που έριξε 31χρονος μετανάστης σε παιδί ενός έτους - Δείτε το βίντεο

• Καιρός: Επιτέλους είδαμε βροχές στο «μενού» - Πότε θα σημειωθούν μέσα στην εβδομάδα



Live/Μέση Ανατολή: Εκκένωση του παραλιακού μετώπου του Λιβάνου ζητούν οι IDF

Live/Μέση Ανατολή: Εκκένωση του παραλιακού μετώπου του Λιβάνου ζητούν οι IDF

Η Χεζμπολάχ εκτόξευσε περίπου 190 ρουκέτες προς το Ισραήλ από τον Λίβανο τη Δευτέρα, μέχρι λίγο πριν τα μεσάνυχτα, σύμφωνα με τον ισραηλινό στρατό. Σε διάφορες δηλώσεις της, η Χεζμπολάχ είπε ότι στόχευε συγκεντρώσεις στρατιωτών και ισραηλινές στρατιωτικές τοποθεσίες. Συνεχής ενημέρωση πιο κάτω:

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top