ΠΟΛΙΤΙΚΗ

ΥΠΕΞ: Άμεση κατάπαυση πυρός ο μόνος δρόμος προς τα εμπρός

ΥΠΕΞ: Άμεση κατάπαυση πυρός ο μόνος δρόμος προς τα εμπρός

Ο μόνος δρόμος προς τα εμπρός είναι η επίτευξη άμεσης κατάπαυσης του πυρός που θα άνοιξει τον δρόμο για ευρύτερη αποκλιμάκωση τόσο στη Γάζα όσο και στον Λίβανο τονίζει το Υπουργείο Εξωτερικών της Κυπριακής Δημοκρατίας, σε μήνυμά του για τη θλιβερή επέτειο της αιματηρής επίθεσης της Χαμάς στο Ισραήλ στις 7 Οκτωβρίου του περασμένου χρόνου.

«Η 7η Οκτωβρίου 2023 σημαδεύτηκε από τον τρόμο και την κατάφωρη περιφρόνηση της ανθρώπινης ζωής και αξιοπρέπειας από τη Χαμάς, καθώς υλοποιούσε τη δολοφονική της βιαιότητα σε κοινότητες εντός του Ισραήλ» αναφέρει στο μήνυμα του το οποίο αναρτήθηκε στην πλατφόρμα Χ το Υπουργείο Εξωτερικών, σημειώνοντας πως «οι σκέψεις μας σήμερα είναι με τα αγαπημένα πρόσωπα κάθε θύματος που σφαγιάστηκε τόσο βάναυσα εκείνο το πρωινό του Σαββάτου» και πως «οι προσευχές μας είναι με κάθε έναν από τους 101 ομήρους που εξακολουθεί να κρατά η Χαμάς» για τους οποίους «θα συνεχίσουμε να ζητάμε την άνευ όρων απελευθέρωσή τους».

Το Υπουργείο Εξωτερικών υπενθυμίζει πως όπως σημείωσε ο Πρόεδρος Χριστοδουλίδης «μέσα από την τραγωδία και τα δεινά του περασμένου έτους, ας καταβάλουμε κάθε προσπάθεια για να διασφαλίσουμε ότι υπάρχει σανίδα σωτηρίας για την ειρήνη».

Υπογραμμίζει παράλληλα πως «ο μόνος δρόμος προς τα εμπρός που θα επιτρέψει την υποχώρηση του πόνου είναι η επίτευξη άμεσης κατάπαυσης του πυρός που θα ανοίξει τον δρόμο για ευρύτερη αποκλιμάκωση τόσο στη Γάζα όσο και στον Λίβανο, που θα επιτρέψει την αύξηση της ανθρωπιστικής βοήθειας».

«Μια κατάπαυση του πυρός», όπως προσθέτει, «που θα αναζωογονήσει την πολιτική πορεία για μια διαρκή λύση δύο κρατών», σημειώνοντας πως «αυτός είναι ο μόνος τρόπος για να εξασφαλίσουμε ένα καλύτερο και σταθερό μέλλον για τη Μέση Ανατολή και την περιοχή μας συνολικά» και διαβεβαιώνοντας ότι «η Κύπρος θα συνεχίσει να υποστηρίζει ενεργά όλες τις προσπάθειες προς αυτόν τον σκοπό».

ΠΗΓΗ: ΚΥΠΕ

 

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ:

• Κραυγή απόγνωσης από δυο ηλικιωμένους με παιδί με ειδικές ανάγκες - Κάηκε ολοσχερώς το σπίτι τους - Δείτε βίντεο

• Πήγε για μαλλί και βγήκε κουρεμένος… ο 26χρονος «βοηθός» του «Κομμωτή» - Τι διέταξε το Δικαστήριο

• Αυτούς ψάχνουν για τον ξυλοδαρμό διανομέων φαγητού στη Λεμεσό - Δείτε φωτογραφίες τους

• Υπόθεση Al Jazeera: Το 2025 θα προχωρήσει η διαδικασία - Πότε ορίστηκε η ημερομηνία

• Αποκεφάλισαν δήμαρχο πόλης στο νότιο Μεξικό έξι μέρες μετά την ανάληψη των καθηκόντων του



ΠτΔ:  «Στόχος να δημιουργηθούν δεδομένα προς την κατεύθυνση της επανέναρξης των συνομιλιών»

ΠτΔ: «Στόχος να δημιουργηθούν δεδομένα προς την κατεύθυνση της επανέναρξης των συνομιλιών»

Ενισχυμένος μεταβαίνει ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Νίκος Χριστοδουλίδης στη Νέα Υόρκη μετά τη σημερινή σύσκεψη του Εθνικού Συμβουλίου, όπως ο ίδιος ανέφερε απόψε.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top