Πτυχίο με πληρωμή: «Διαχρονικό» πρόβλημα η αγορά έτοιμων εργασιών από φοιτητές - Βίντεο

Πτυχίο με πληρωμή: «Διαχρονικό» πρόβλημα η αγορά έτοιμων εργασιών από φοιτητές - Βίντεο

Πτυχία με πληρωμή...ένα φαινόμενο το οποίο μετρά αρκετά χρόνια, ωστόσο στην εποχή μας έχει πάει ένα βήμα πάρα πέρα με την χρήση της τεχνητής νοημοσύνης.

Φοιτητές στην Κύπρο αγοράζουν εργασίες και πτυχία με τη σέσουλα...και αποφοιτούν χωρίς ουσιαστικές γνώσεις και κριτική σκέψη.

Στην εποχή μας, η τεχνητή νοημοσύνη έχει επηρεάσει και τον ακαδημαϊκό κλάδο...όσον αφορά τον τρόπο ολοκλήρωσης εργασιών από φοιτητές.

Στην εκπομπή «Μεσημέρι και κάτι» στο Σίγμα μίλησε η Τατιάνη Συνοδικού - Αντιπρύτανης Ακαδημαϊκών Υποθέσεων Πανεπιστημίου Κύπρου.

Η κ.Συνοδικού αναφέρθηκε στο πρόβλημα που εντοπίζεται εδώ και χρόνια, αναφέροντας ότι υπάρχει αυστηρός έλεγχος και μέτρα όπως και ποινές.

Σύμφωνα με την Αντιπρύτανη το Πανεπιστήμιο αναπτύσσει κριτικές γνώσεις και ότι τέτοιες μέθοδοι εξασφάλισης πτυχίων «Είναι ανεπίτρεπτά και δεν έχουν κάτι να κερδίσουν επί της ουσίας».

Εν συνεχεία η κ.Συνοδικού ανέφερε ότι «Πρέπει να αλλάξει η κουλτούρα...Θα πρέπει να υπάρχει μια σαφής νομική διάταξη η οποία να απαγορεύει την παροχή αυτών των υπηρεσιών», οι οποίες προσφέρουν έτοιμες εργασίες σε φοιτητές.

Δείτε το βίντεο:

 

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

Μήνυμα Λευκωσίας προς το Ηνωμένο Βασίλειο ενόψει της νέας διευρυμένης διάσκεψης για το Κυπριακό - Ζητά τη στήριξη της Βρετανικής κυβέρνησης

Μήνυμα Λευκωσίας προς το Ηνωμένο Βασίλειο ενόψει της νέας διευρυμένης διάσκεψης για το Κυπριακό - Ζητά τη στήριξη της Βρετανικής κυβέρνησης

Η περαιτέρω σύσφιξη των σχέσεων μεταξύ της Κυπριακής Δημοκρατίας και της Βρετανίας, οι οποίες εντατικοποιήθηκαν μετά την ιστορική επίσκεψη στην Κύπρο του Βρετανού Πρωθυπουργού Στάρμερ τον περασμένο Δεκέμβριο, αποτελεί εχέγγυο για στήριξη του Λονδίνου, στις προσπάθειες που καταβάλλει η Κυπριακή Δημοκρατία, για επανέναρξη των συνομιλιών.

BEST OF TOTHEMAONLINE