Βανδαλισμοί σε Γυμνάσιο στη Λάρνακα: Το σχολείο προορίζεται για καταφύγιο αμάχων από τον Λίβανο - Φωτογραφίες

Βανδαλισμοί σε Γυμνάσιο στη Λάρνακα: Το σχολείο προορίζεται για καταφύγιο αμάχων από τον Λίβανο - Φωτογραφίες

Καταστροφές προκάλεσαν άγνωστοι στο Περιφερειακό Γυμνάσιο Κιτίου. Τζάμια σπασμένα, τοίχοι με οπαδικά συνθήματα και όχι μόνο, είναι οι εικόνες που αντίκρισαν την Κυριακή (6/10) το απόγευμα, πρόσωπα από τη σχολική εφορεία.

Άμεσα κλήθηκε η αστυνομία όπου και ξεκίνησε η έρευνα.

Αξίζει να σημειωθεί ότι οι βανδαλισμοί ήρθαν σε μια περίοδο όπου το συγκεκριμένο σχολείο στην Κύπρο, επιλέχθηκε να φιλοξενήσει υπηκόους ξένων χωρών που απομακρύνονται από τον Λίβανο, στην περίπτωση που εάν αυτό χρειαστεί.

Συγκεκριμένα είχε ετοιμαστεί η κλειστή αίθουσα του σχολείου, στην οποία και καταγράφηκαν οι περισσότερες ζημιές.

Ήταν γνωστό ότι υπήρχαν αντιδράσεις για την απόφαση φιλοξενίας, ωστόσο θα διερευνηθεί αν οι κακόβουλες ζημιές σχετίζονται με το γεγονός φιλοξενία άμαχου πληθυσμού από τον Λίβανο.

Σημειώνεται ότι δόθηκε εντολή για αποκατάσταση όποιων ζημιών ενώ η αστυνομία παράλληλα διεξάγει έρευνες για να εντοπίσει τους δράστες αλλά και τα κίνητρα τους.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

Στον δρόμο προς τις βουλευτικές - Οι προκλήσεις και η «επανασύνδεση» κομμάτων με τη βάση

Στον δρόμο προς τις βουλευτικές - Οι προκλήσεις και η «επανασύνδεση» κομμάτων με τη βάση

Σε τροχιά βουλευτικών εκλογών εισέρχονται δειλά-δειλά τα κόμματα, τα οποία αφού ξεπέρασαν το σοκ των διπλών εκλογών του Ιουνίου του 2024, προσπαθούν να σταθούν ξανά στα πόδια τους, κοιτάζοντας μπροστά και ευελπιστώντας ότι εκείνο που βίωσαν τον περασμένο Ιούνιο, δεν πρόκειται να επαναληφθεί.

BEST OF TOTHEMAONLINE