ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Πρωτοσέλιδα εφημερίδων: Τι γράφουν σήμερα Σάββατο 5 Οκτωβρίου

Πρωτοσέλιδα εφημερίδων: Τι γράφουν σήμερα Σάββατο 5 Οκτωβρίου

Οι νέες αφίξεις στην Κύπρο από το Λίβανο, λόγω της εμπόλεμης κατάστασης στη χώρα, οι υποθέσεις σφετερισμού ε/κ περιουσιών, οι δηλώσεις του τέως Γενικού Ελεγκτή για την παύση του και οι αναφορές στο συνέριο του ΑΚΕΛ για το Κυπριακό είναι τα θέματα που προβάλλονται στα σημερινά πρωτοσέλιδα του κυπριακού Τύπου. Άλλα θέματα που αναδεικνύονται είναι η αφαίρεση του συρματοπλέγματος κατά μήκος της Πράσινης Γραμμής, τα έργα στον Ακάμα, το νέο σχέδιο επιδότησης στεγαστικών δανείων και η ηλεκτρική διασύνδεση Κύπρου-Ελλάδας.

Η «Αλήθεια» στεγάζει το κύριό της θέμα κάτω από τον τίτλο «Όπου φύγει φύγει για Αγία Νάπα και Λάρνακα» και γράφει ότι «καταφτάνουν στο νησί ευρωπαίοι πολίτες και προσωπικό ξένων πρεσβειών που έχουν χρήματα για τέτοιο ταξίδι». Σε άλλη είδηση αναφέρει ότι εκκρεμούν μελέτες καθώς και η απόφαση για συμμετοχή ή όχι στο μετοχικό κεφάλαιο σε ότι αφορά την ηλεκτρική διασύνδεση Κύπρου-Ελλάδας. Αλλού γράφει ότι τα ενοίκια στη Λεμεσό για επαγγελματικούς χώρους είναι πλέον ακριβότερα από ευρωπαϊκές πόλεις όπως το Λονδίνο και το Άμστερνταμ.

«Χιονοστιβάδα οι υποθέσεις σφετερισμού ε/κ περιουσιών» είναι ο τίτλος του κυρίου θέματος του «Πολίτη», το οποίο αναφέρει ότι οι υποθέσεις σφετερισμού ελληνοκυπριακών περιουσιών στα κατεχόμενα θεωρούνται αλληλένδετες. Ο «Π» σε άλλο ρεπορτάζ γράφει ότι «εντός των επόμενων ημερών αναμένεται να αρχίσει η αφαίρεση του συρματοπλέγματος κατά μήκος της Πράσινης Γραμμής». Σε άλλο δημοσίευμα αναφέρεται στο νέο σχέδιο επιδότησης στεγαστικών δανείων.

Ο «Φιλελεύθερος» υπό τον τίτλο «Ήθελαν να με θάψουν βαθιά» φιλοξενεί συνέντευξη του Οδυσσέα Μιχαηλίδη, μετά την απομάκρυνση του από το αξίωμα του Γενικού Ελεγκτή, ο οποίος λέει ότι η παύση του ήταν «προειλημμένη απόφαση». Αλλού ο «Φ» εστιάζει στις νέες αφίξεις στην Κύπρο από την εμπόλεμη ζώνη του Λιβάνου. Σε άλλη είδηση αναφέρει ότι καθυστερούν τα έργα στον Ακάμα.

«Το ΑΚΕΛ κρούει τον κώδωνα του κινδύνου για το Κυπριακό» είναι ο τίτλος κάτω από τον οποίο στεγάζει το κύριό της θέμα η «Χαραυγή», όπου αναφέρεται στις αναφορές του Γενικού Γραμματέα του ΑΚΕΛ, Στέφανου Στεφάνου, στο συνέδριο του κόμματος για το Κυπριακό, ότι «δεν μπορούμε να μένουμε απαθείς μπροστά στον κίνδυνο της διχοτόμησης». Αλλού γράφει ότι αφαιρείται από την Πράσινη Γραμμή ο φράκτης που είχε τοποθετηθεί στα πλαίσια της αντιμετώπισης του μεταναστευτικού προβλήματος. Σε άλλη είδηση αναφέρει ότι ο νέος Γενικός Ελεγκτής έθεσε τις δικές του προϋποθέσεις για την μεταρρύθμιση της αρχής.

Η αγγλόγλωσση «Cyprus Mail» υπό τον τίτλο «Έρχονται περισσότερες πτήσεις εκκένωσης» συνοψίζει τις νέες αφίξεις στην Κύπρο από το Λίβανο. Αλλού αναφέρεται στην αφαίρεση του συρματοπλέγματος κατά μήκος της Πράσινης Γραμμής. Σε άλλη είδηση γράφει ότι έφτασε στη Λεμεσό το αμερικανικό πολεμικό πλοίο USS Wasp.

ΠΗΓΗ: ΚΥΠΕ

 

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ:

• Μίμης Πλέσσας: Δέκα τραγούδια που έγραψαν ιστορία στον ελληνικό κινηματογράφο - Δείτε βίντεο

• Το Netflix έκοψε και πάλι μια καινούργια σειρά του - Δεν θα πιστέψετε ποια

• Στο νοσοκομείο παιδάκι μετά από φωτιά στη Λάρνακα - Εκκενώθηκε πολυκατοικία

• Μετεωρολογικός Λειτουργός στο «Τ»: Τι μας φέρνει ο καιρός την ερχόμενη εβδομάδα - Θα δούμε βροχές;

• Ψάχνεις δουλειά; Μάθε πώς μπορείς να γίνεις επαγγελματίας οδηγός ταξί

• Πότε μια επιχείρηση δικαιούται να απασχολήσει προσωπικό από τρίτες χώρες - Το ποσοστό μακροχρόνιων Κυπρίων ανέργων

• Άντρη Καραντώνη-Χριστιάνα Αριστοτέλους: Έκαναν ντουέτο τραγούδι της Άννας Βίσση - Δείτε βίντεο



LIVE: «Φλέγεται» η Μέση Ανατολή - Αναφορές ότι σκοτώθηκε ο πιθανός διάδοχος του Νασράλα

LIVE: «Φλέγεται» η Μέση Ανατολή - Αναφορές ότι σκοτώθηκε ο πιθανός διάδοχος του Νασράλα

Στην κόψη του ξυραφιού βρίσκεται η Μέση Ανατολή, με το Ισραήλ να επιτίθεται σε Γάζα, Δυτική Όχθη, Λίβανο, αλλά και Συρία, την στιγμή που το  λιβανικό ένοπλο κίνημα Χεζμπολάχ ανακοίνωσε ότι εμπλέκεται σε μάχες με ισραηλινά στρατεύματα στα σύνορα των δυο κρατών. Το ThemaOnline σας μεταφέρει όλες τις εξελίξεις:

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top