ΕΛΛΑΔΑ

«Πύρινη κόλαση» στην Ηλεία - Μάχη σε τρία μέτωπα φωτιάς, κάηκαν σπίτια - Δείτε βίντεο και φωτογραφίες

«Πύρινη κόλαση» στην Ηλεία - Μάχη σε τρία μέτωπα φωτιάς, κάηκαν σπίτια - Δείτε βίντεο και φωτογραφίες

Σε πύρινο κλοιό βρίσκεται από το μεσημέρι της Παρασκευής (4/10), η Ηλεία, λόγω των πυρκαγιών που έχουν ξεσπάσει σε Γεράκι, Πανόπουλο και Μανωλάδα.

Ειδικότερα, ισχυρές επίγειες και εναέριες πυροσβεστικές δυνάμεις επιχειρούν στην περιοχή, Γεράκι, προκειμένου να θέσουν υπό έλεγχο τη φωτιά που καίει δασική έκταση όπου έχει ήδη κάψει σπίτια.

«Είναι δύσκολα τα πράγματα, η φωτιά δεν γαλουχείται εύκολα λόγω του δυνατού αέρα. Έχω στείλει όλα τα μηχανήματα της περιφέρειας για να αντιμετωπιστεί η φωτιά, γνωρίζω ότι έχουν καεί δύο σπίτια, στο σημείο πετούν 10 εναέρια μέσα και είμαι συνεχώς σε επικοινωνία με τον κ. Κικίλια» τόνισε ο αντιπεριφερειάρχης Ηλείας, Νικόλαος Κοροβέσης.

«Τα μέτωπα αυτή τη στιγμή είναι τρία. Το ένα είναι προς Χάβαρι, το δεύτερο προς Κρυονέρι και το τρίτο προς Γεράκι. Και τα τρία είναι επικίνδυνα γιατί έχει δυνατό αέρα. Έχουν καεί δύο σπίτια στην περιοχή Μπουμπούνα. Δεν τα προλάβαμε… Τώρα όμως δεν απειλούνται κάποια άλλα σπίτια, εξαρτάται από τον αέρα» είπε από την πλευρά του ο δήμαρχος Ήλιδας, Χριστοδουλοπουλος Χρήστος.

Δείτε βίντεο και φωτογραφίες:

 

 

 

 

 

Στο σημείο επιχειρούν 188 πυροσβέστες με 4 ομάδες πεζοπόρων, 62 οχήματα, 8 αεροσκάφη και 9 ελικόπτερα εκ των οποίων 2 για συντονισμό. Συνδράμουν μηχανήματα έργου και υδροφόρες ΟΤΑ.

Στις 16.00 εστάλη μήνυμα από το «112» σε όσους βρίσκονται στο χωριό Χάβαρι να είναι σε ετοιμότητα.
Νωρίτερα, στις 14.30 ήχησε το 112 στα κινητά των κατοίκων των περιοχών Τσιχλέικα, Κρυόνερο και Βρετέικα να απομακρυνθούν προς Αμαλιάδα και να ακολουθήσουν τις οδηγίες των Αρχών.

Στην περιοχή πνέει νοτιάς με ριπές στα 6 μποφόρ.
Φωτιά σε δασική έκταση στην περιοχή Πανόπουλου στον δήμο Λασιώνος

Την ίδια ώρα, μαίνεται η φωτιά που ξέσπασε το μεσημέρι της Παρασκευής (4/10) σε δασική έκταση στην περιοχή Πανόπουλου στον δήμο Λασιώνος στην Ηλεία.

Στο σημείο έσπευσαν 32 πυροσβέστες με 10 οχήματα και 1 ομάδα πεζοπόρου τμήματος, ενώ, από αέρος επιχειρούν 5 αεροσκάφη και 1 ελικόπτερο.

Πύρινο μέτωπο και στη Μανωλάδα

Παράλληλα, πυρκαγιά έχει ξεσπάσει σε χαμηλή βλάστηση και στη Νέα Μανωλάδα Ηλείας. Επιχειρούν 12 πυροσβέστες με 5 οχήματα, 3 αεροσκάφη και 1 ελικόπτερο. Συνδρομή από υδροφόρες ΟΤΑ.

Πηγή: protothema.gr

 

 

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ:

• Εμπειρογνώμονας εξηγεί: «Τα βίντεο της Μονής Αββακούμ που έχουν διαρρεύσει δεν είναι τίποτα μπροστά στα υπόλοιπα»

• Τροχαίο με σκυβαλοφόρο: Διενεργήθηκε η νεκροτομή στη σορό του 41χρονου Γιώργου

• Άγρια συμπλοκή στις Κεντρικές Φυλακές: «Έπεσε» ξύλο μεταξύ κρατουμένων για... φαγητό - Δύο τραυματίες

• Πληθαίνουν οι τουρίστες στην Κύπρο – «Άδειασαν» τις τσέπες τους τον Ιούλιο

• STEM: Μια σύγχρονη παιδαγωγική προσέγγιση εφαρμόζεται στα σχολεία της Κύπρου - Επιθεωρητής εξηγεί στο «Τ» τι ακριβώς είναι

• Χριστιάνα Αριστοτέλους: «Εισέβαλε» απροειδοποίητα στο στούντιο ο γιος της και ήθελε αγκαλίτσες - Βίντεο



Κρίση στη Μέση Ανατολή: Πώς εμπλέκεται η Κύπρος - «Είμαστε σε κατάσταση πλήρους εγρήγορσης», λέει ο ΥΠΑΜ

Κρίση στη Μέση Ανατολή: Πώς εμπλέκεται η Κύπρος - «Είμαστε σε κατάσταση πλήρους εγρήγορσης», λέει ο ΥΠΑΜ

Η εμπλοκή της Κυπριακής Δημοκρατίας στην κατάσταση που δημιουργήθηκε στη Μέση Ανατολή, περιορίζεται στο ανθρωπιστικό και ειρηνευτικό κομμάτι, ανέφερε την Παρασκευή ο Υπουργός Άμυνας Βασίλης Πάλμας, προσθέτοντας ότι είμαστε σε κατάσταση πλήρους εγρήγορσης.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top