ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Λουκάς Φουρλάς: «Η Κυπριακή Δημοκρατία η δύναμη και το όπλο μας»

Λουκάς Φουρλάς: «Η Κυπριακή Δημοκρατία η δύναμη και το όπλο μας»

«Η Κυπριακή Δημοκρατία έξι και πλέον δεκαετίες μετά την ανεξαρτησία της, μας συσπειρώνει ως προς τον κοινό μας στόχο.  Όλοι οι νόμιμοι κάτοικοι της, να είναι σε θέση να απολαμβάνουν τα πλήρη δικαιώματα και τις ελευθερίες τους», σημειώνει ο Λουκάς Φουρλάς.

Δείτε αυτούσιο το άρθρο του:

Η ιστορική μνήμη λειτουργεί ως φάρος, υπενθυμίζοντας ότι η Κυπριακή Δημοκρατία μπορεί να αντιμετωπίσει οποιαδήποτε πρόκληση όταν είναι ενωμένη και αποφασισμένη.

Η μεγαλύτερη νίκη μας, η ένταξή μας στην Ευρωπαϊκή Ένωση. Τόσο η ΕΕ όσο και η Διεθνής Κοινότητα, αναγνωρίζουν την Κυπριακή Δημοκρατία ως το μόνο νόμιμο κράτος σε ολόκληρο το νησί. Αυτό το διπλωματικό όπλο είναι βασικό και απολύτως αναγκαίο στη συνεχιζόμενη προσπάθεια για την επίλυση του Κυπριακού και την αποκατάσταση της εδαφικής ακεραιότητας του νησιού μας.

Αυτήν ακριβώς την κρατική μας υπόσταση και την οντότητα, είναι που πρέπει να διαφυλάττουμε ως κόρη οφθαλμού τόσο τώρα, όσο και σε μία ενδεχόμενη λύση. Ο δρόμος για μια βιώσιμη λύση δεν ήταν ποτέ εύκολος. Πάντοτε συναντούσαμε και θα συναντούμε δυσκολίες και προβλήματα, αλλά ενωμένοι και αναδεικνύοντας το νόμιμο κράτος με ενιαία φωνή, σίγουρα έχουμε περισσότερες ελπίδες.

Μέσα από το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, δεν θα πάψω ποτέ να υπερασπίζομαι τα δίκαια της πατρίδας μας. Μιας πατρίδας που ανήκει στους Ελληνοκύπριους, τους Τουρκοκύπριους, τους Αρμένιους, τους Μαρωνίτες και τους Λατίνους. Μιας πατρίδας που δεν ανήκει στην Τουρκία και σε κανέναν Ερντογάν.    

Οι σκέψεις μου βρίσκονται σε εκείνους που με ηρωισμό και αυτοθυσία έθεσαν τα θεμέλια οικοδόμησης του κυπριακού κράτους. Σε αυτούς που υπερασπίστηκαν τη δημοκρατία και τη νομιμότητα.

Σήμερα, μετά από 64 χρόνια συμπληγάδων, έχουμε τη μισή μας πατρίδα υπό κατοχή, με τη σημαία ωστόσο να κυματίζει περήφανα ως ισότιμος εταίρος στη μεγαλύτερη ένωση του πλανήτη, την ΕΕ. Πρέπει να δημιουργήσουμε κίνητρα για περισσότερη και πιο ενεργή εμπλοκή της Ένωσης και των όσων αυτή πρεσβεύει, ώστε να ασκηθεί επιτέλους πραγματική πίεση στην Άγκυρα.

Και ευκαιρία υπάρχει. Αξιοποιώντας τα αποθέματα φυσικού αερίου, μέσα από συνεργασίες με τους εταίρους μας, τις γειτονικές χώρες και εταιρείες κολοσσούς, η Κύπρος αναδεικνύεται ως σημαντικός ενεργειακός κόμβος στην Ανατολική Μεσόγειο. Αυτό προσφέρει τη δυνατότητα ενίσχυσης της γεωπολιτικής μας ισχύος.

Αυτή τη στιγμή πολλά κράτη αναγνωρίζοντας την αξιοπιστία της χώρας μας μέσα και από την πρόσφατη πρωτοβουλία του ανθρωπιστικού διαδρόμου για τη Λωρίδα της Γάζας, καταρτίζουν σε συνεργασία μαζί μας, την απομάκρυνση των υπηκόων τους από τον Λίβανο.

Η Κυπριακή Δημοκρατία είναι λοιπόν η δύναμή μας και το μεγαλύτερο όπλο στην φαρέτρα μας σε έναν κόσμο που αλλάζει συνεχώς. Με την ιστορία, την κυριαρχία, τη διπλωματία και τη στρατηγική μας, οφείλουμε να συνεχίζουμε να αγωνιζόμαστε για την ασφάλεια και την ευημερία της Κύπρου.

Το μέλλον παραμένει γεμάτο με προκλήσεις, αλλά η ανθεκτικότητα και η αποφασιστικότητα του λαού μας να υπερασπίζεται την Κυπριακή Δημοκρατία, αποτελούν τα πιο ισχυρά εργαλεία για την επίτευξη ενός καλύτερου αύριο.

 

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ:

• Εμπειρογνώμονας εξηγεί: «Τα βίντεο της Μονής Αββακούμ που έχουν διαρρεύσει δεν είναι τίποτα μπροστά στα υπόλοιπα»

• Θα ληφθούν νέα μέτρα κατά της ακριβείας; Πώς απαντά η Κυβέρνηση - Οι σκέψεις για τα φωτοβολταϊκά

• Εορτολόγιο: Ποιοι γιορτάζουν σήμερα, 4 Οκτωβρίου

• Πληθαίνουν οι τουρίστες στην Κύπρο – «Άδειασαν» τις τσέπες τους τον Ιούλιο

• STEM: Μια σύγχρονη παιδαγωγική προσέγγιση εφαρμόζεται στα σχολεία της Κύπρου - Επιθεωρητής εξηγεί στο «Τ» τι ακριβώς είναι

• Σοκαριστική είδηση: Γνωστό ζευγάρι της ελληνικής showbiz χώρισε μετά από 19 χρόνια γάμου



Κυπριακό: Τριμερής με τη μορφή άτυπου δείπνου - Ερωτηματικά για το «μενού»

Κυπριακό: Τριμερής με τη μορφή άτυπου δείπνου - Ερωτηματικά για το «μενού»

Κλείδωσε η ημερομηνία της τριμερούς συνάντησης, η οποία όπως ανακοινώθηκε θα πραγματοποιηθεί στις 15 Οκτωβρίου, στη Νέα Υόρκη. Η τριμερής συνάντηση την οποία συγκάλεσε ο ΓΓ του ΟΗΕ Αντόνιο Γκουτέρες, θα πραγματοποιηθεί σε άτυπο δείπνο, στο οποίο συμφώνησε και ο κατοχικός ηγέτης Ερσίν Τατάρ.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top