ΕΛΛΑΔΑ

«Έβαλε το μαξιλάρι στο κεφάλι μου και πυροβόλησε» - Νεαρή μητέρα θυμάται τον εφιάλτη που έζησε από τον πρώην σύντροφό της στη Χαλκιδική

«Έβαλε το μαξιλάρι στο κεφάλι μου και πυροβόλησε» - Νεαρή μητέρα θυμάται τον εφιάλτη που έζησε από τον πρώην σύντροφό της στη Χαλκιδική

Το ημερολόγιο έγραφε 14 Σεπτεμβρίου 2023 όταν η 28χρονη Χριστίνα Ιορδανίδου είδε τον σύντροφό της να βγάζει ένα πιστόλι και να την πυροβολεί επειδή του ζήτησε να χωρίσουν, την ώρα που εκείνη οδηγούσε στην περιοχή της Χαλκιδικής και ο 56χρονος καθόταν στη θέση του συνοδηγού.

Σήμερα, έναν χρόνο μετά την απόπειρα δολοφονίας της και λίγες ημέρες πριν την εκδίκαση της υπόθεσης στο Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο της Χαλκιδικής, η νεαρή γυναίκα και μητέρα δύο παιδιών, μιλάει στο protothema.gr για τον εφιάλτη που έζησε όταν από καθαρή τύχη γλίτωσε τον θάνατο, ενώ εξομολογείται ότι εξακολουθεί να φοβάται πως ο κατηγορούμενος θα κάνει κακό στην ίδια και τα ανήλικα τέκνα της, ειδικά στην περίπτωση που βγει από τη φυλακή και ψάξει για εκδίκηση.

Μία ημέρα πριν ο 56χρονος την πυροβολήσει μέσα στο αυτοκίνητο, όπως λέει η Χριστίνα, του είχε ζητήσει να διακόψουν τη σχέση τους και τον είχε αποκλείσει από τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης ούτως ώστε να μην μπορεί να επικοινωνήσει μαζί της. Ωστόσο, όταν ξύπνησε το πρωί, τον είδε ξαφνικά μέσα στο σπίτι της. «Άνοιξα τα μάτια μου στις 9 το πρωί και τον είδα να στέκεται στην εξώπορτα και να με κοιτάζει», αναφέρει. «Με έπιασε ταχυκαρδία, τον ρώτησα ‘τι κάνεις εδώ;’. Έκατσε στο τραπέζι και άνοιξε το ψυγείο για να φάει, σα να μη συμβαίνει τίποτα. Του επανέλαβα ότι του ζήτησα να χωρίσουμε και ότι η απόφασή μου είναι οριστική, με εκείνον να μου λέει ότι θέλει να το συζητήσουμε», σημειώνει.

Όπως λέει η 28χρονη, γνώριζε ότι ο σύντροφός της μπορεί να γίνει βίαιος καθώς στο διάστημα των τριών ετών που είχανε δεσμό είχε εκδηλώσει βίαιη συμπεριφορά απέναντί της μετά από καβγά για θέματα ζήλιας. Το τελευταίο περιστατικό ήταν λίγο καιρό νωρίτερα, όταν μετά από έναν τσακωμό του ζευγαριού μέσα στο αυτοκίνητο, ο κατηγορούμενος την ψέκασε στο πρόσωπο με ένα σπρέι με καθαριστικό υγρό που είχε στο πορτ παγκάζ του οχήματος και έψαχνε αναπτήρα για να της βάλει φωτιά.

28xronh__1_

«Μετά από κάθε καυγά και βίαιη συμπεριφορά μου ζητούσε συγνώμη. Ακόμη και όταν μία ημέρα μου «άνοιξε» το κεφάλι χτυπώντας με δυνατά με τα χέρια του. Ήξερε ότι είμαι ερωτευμένη μαζί του, τα συναισθήματά μου και ότι μπορούσε να με χειριστεί», σημειώνει.

Η ημέρα του πυροβολισμού

Φτάνοντας στην ημέρα του πυροβολισμού, η 28χρονη αναφέρει ότι αφού ζήτησε από τον κατηγορούμενο να αποχωρήσει από το σπίτι της και να της επιστρέψει κάποια χρήματα που της χρωστούσε, μαζί με το αυτοκίνητό της, εκείνος της απάντησε ότι έχει σκοπό να αυτοκτονήσει. «Εγώ τον πίστεψα. Ήξερα ότι γενικά είχε όπλο, αλλά όχι εκείνη την ημέρα, μου είπε ότι θα πέσει από τον γκρεμό. Καταλάβαινα ότι είχε πιει αλκοόλ. Του είπα ότι θα πάω μαζί του για να μου δώσει τα χρήματά μου και μετά θα χωρίσουμε. Κατεβήκαμε στο αμάξι και του είπα ότι θα οδηγήσω εγώ. Μου είπε ότι θα πάμε από τη Χαλκιδική για να πάρουμε τα χρήματα και να μου τα δώσει», αναφέρει. «Ξεκινήσαμε και δεν έβαλε GPS στη διαδρομή όπως συνήθιζε να κάνει. Ήθελε να κάνουμε μία παράκαμψη ενώ του είχα κάνει γνωστό ότι θα πρέπει να επιστρέψω στη Θεσσαλονίκη για να πάρω τα παιδιά μου από το σχολείο. Δεν ήξερα την περιοχή», λέει και στη συνέχεια περιγράφει τη σκηνή του πυροβολισμού.

28xronh__4_

«Ένιωθα ότι θα γίνει κάτι κακό, όπως συνέβη. Την ώρα που οδηγούσα γύρισε στο πίσω κάθισμα, πήρε το μαξιλάρι και το όπλο. Μου είπε «δεν ήθελα να τελειώσει έτσι» και έβαλε το μαξιλάρι και το όπλο στο κεφάλι μου. Πάτησα φρένο και ταυτόχρονα χτύπησα με τα χέρια μου το όπλο και έφυγε η σφαίρα, με χτύπησε στο δάχτυλο και δε ξέρω σε πιο μέρος του αυτοκινήτου κατέληξε. Τον είδα να οπλίζει ξανά. Ξεκίνησα να παλεύω για τη ζωή μου. Ευτυχώς κόλλησε το όπλο, αλλά δεν το είχα καταλάβει εκείνη την ώρα. Νόμιζα ότι ακόμα πυροβολούσε, όσο κι αν φαίνεται απίστευτο. Τον κλωτσούσα και προσπαθούσα να τον αφοπλίσω, μέχρι που το όπλο έπεσε κάτω. Μετά τύλιξε την τσάντα μου γύρο από τον λαιμό μου και προσπαθούσε να με πνίξει και όταν δε τα κατάφερε με άρπαξε και με έριξε επάνω του προσπαθώντας να μου σπάσει το σβέρκο», εξηγεί.

«Η μόνη εικόνα που είχα στο μυαλό μου ήταν τα παιδιά μου, δε σκεφτόμουν κάτι άλλο. Μόνο ότι πρέπει να σωθώ για να γυρίσω στα παιδιά μου. Τσίριζα και σε κάποια φάση άκουσα τις φωνές από κάποιους εργάτες οικοδομής που ήταν κοντά. Τότε μου είπε να βάλω μπροστά το αυτοκίνητο και να ξεκινήσω να οδηγώ. Κατάφερα να ανοίξω την πόρτα και ξεκίνησα να τρέχω προς τους ανθρώπους που άκουγα να φωνάζουν. Εκείνος έφυγε με το αμάξι», προσθέτει.

28xronh__3_



Την πυροβόλησε και μετά την πήρε τηλέφωνο

Την ώρα που οι άνθρωποι προσέφεραν τις πρώτες βοήθειες στην 28χρονη η οποία είχε τραυματιστεί στο δάχτυλο από τον πυροβολισμό, ο 56χρονος που είχε φύγει με το αυτοκίνητο, την κάλεσε στο κινητό της τηλέφωνο. «Μου είπε ότι δεν ήθελε να τελειώσει έτσι, ότι με αγαπάει και ότι θα πάει να αυτοκτονήσει. Μέχρι και τότε ένιωσα τύψεις, σα να μην είχα αντιληφθεί τι έγινε, και του έστειλα μήνυμα για να του πω ‘μη κάνεις καμία βλακεία’», σημειώνει.

Μετά από το περιστατικό και την καταγγελία για απόπειρα ανθρωποκτονίας, ο άντρας παρέμενε εξαφανισμένος για σχεδόν 40 ημέρες όταν τελικά οι αστυνομικοί τον εντόπισαν και του πέρασαν χειροπέδες. Όλο αυτό το διάστημα που κυκλοφορούσε ελεύθερος, η Χριστίνα Ιορδανίδου αναφέρει ότι δε σταμάτησε να φοβάται ότι μπορεί να επιστρέψει και να τη σκοτώσει. «Μιλούσα κάθε ημέρα με την αστυνομία, καλούσα για να μάθω άμα τον συλλάβανε και ένιωθα έντονο φόβο για εμένα και τα παιδιά μου. Όταν τελικά συνελήφθη είχε το θράσος να με πάρει τηλέφωνο μέσα από τη φυλακή και να ρωτήσει τι κάνουν τα παιδιά μου. Ισχυρίστηκε ότι δεν σήκωσε το όπλο για να με σκοτώσει αλλά γιατί ήθελε… να αυτοκτονήσει. Βέβαια το όπλο το έβαλε στο δικό μου κεφάλι. Έλεγε ότι με αγαπάει και καταλάβαινα ότι ήθελε να το πάρω όλο επάνω μου, όμως δε το έκανα γιατί δεν ήταν έτσι, γνωρίζω πως έγιναν τα πράγματα», αναφέρει χαρακτηριστικά.

28xronh__2_

Ο φόβος για το δικαστήριο

Μετά τη σύλληψή του πρώην συντρόφου της, η 28χρονη τον συνάντησε ξανά στους διαδρόμους του δικαστηρίου και, όπως λέει, «ήθελα να δω αν έχει μετανιώσει για αυτό που έκανε» ωστόσο διαπίστωσε πως ακόμα και το διάστημα που αναζητούνταν από τις Αρχές εκείνος συνέχιζε να κάνει τη ζωή του, να αγοράζει ακριβά ρούχα, να περιποιείται τον εαυτό του και να έχει παράνομες δραστηριότητες. «Στο παρελθόν μου έλεγε ότι θα με σκοτώσει και θα πάει να μείνει στη ζούγκλα, αλλά δε τον πίστευα. Είναι σοκαριστικό ότι μου είχε πει ακριβώς τι θα κάνει αλλά δε μπορούσα να τον πιστέψω», λέει η Χριστίνα Ιορδανίδου.

Με την εκδίκαση της υπόθεσης να έχει προγραμματιστεί για τις επόμενες ημέρες, η 28χρονη τονίζει ότι αισθάνεται έντονο φόβο που θα πρέπει να αντικρίσει ξανά τον άνθρωπο που παραλίγο να της στερήσει τη ζωή και αγωνιά για την απόφαση του δικαστηρίου. «Φοβάμαι γιατί είναι επικίνδυνος και αν τυχόν βγει κάποια στιγμή από τη φυλακή είμαι σίγουρη ότι μπορεί να με σκοτώσει για να με εκδικηθεί», αναφέρει.

Αξίζει να αναφερθεί πως μετά τη σύλληψή του 56χρονου, σε έρευνες που πραγματοποιήθηκαν από την ΕΛ.ΑΣ. σε τέσσερα σπίτια που χρησιμοποιούσε σε περιοχές της Θεσσαλονίκης, της Ξάνθης και της Χαλκιδικής, βρέθηκαν πιστόλια, φυσίγγια και εξαρτήματα όπλων. Σύμφωνα με τη σχετική ανακοίνωση, κατασχέθηκαν δέκα πιστόλια, επτά γεμιστήρες, 276 φυσίγγια διαφόρων διαμετρημάτων, 12 βαλιτσάκια μεταφοράς όπλων, σουγιάς και σπρέι πιπεριού, όπως επίσης ανταλλακτικά, εξαρτήματα και εργαλεία που χρησιμοποιούσε για τη συναρμολόγηση και παραποίηση των όπλων.

Η νέα αρχή

Με την 28χρονη να παλεύει ακόμα να ξεπεράσει τον φόβο της μετά από την απόπειρα ανθρωποκτονίας της, η ίδια αποφάσισε να κάνει μία καινούργια αρχή στη ζωή της, με το βλέμμα της να είναι στραμμένο στα παιδιά που τόσο πολύ αγαπάει, όπως λέει.

«Έχω ανοίξει ένα καινούργιο ηλεκτρονικό κατάστημα που έχει να κάνει με παιδικά ρουχαλάκια και διάφορα προϊόντα. Αγαπάω τα παιδιά πάρα πολύ και μου δίνει χαρά να ασχολούμαι με το παιδί. Είναι κάτι αγνό και όμορφο με αληθινά συναισθήματα. Θέλω να προσφέρω ό,τι καλύτερο στα παιδιά και τις μητέρες», αναφέρει.

Η 28χρονη δε ξεχνά να αναφερθεί και σε όλα τα περιστατικά ενδοοικογενειακής βίας που βλέπουν το φως της δημοσιότητας, λέγοντας προς όλες τις γυναίκες ότι θα πρέπει να βρίσκουν τη δύναμη και να μιλούν, να ζητάνε βοήθεια και να μην αγνοούν τα «σημάδια». «Γυρνώντας τον χρόνο πίσω θα έφευγα κι εγώ από την πρώτη στιγμή. Αυτό θα πρέπει να κάνουν όλα τα κορίτσια, να βλέπουν τα σημάδια και να μη δικαιολογούν τέτοιες συμπεριφορές», καταλήγει.

ΠΗΓΗ: Πρώτο Θέμα

 

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ:

• LIVE-Μέση Ανατολή: Αεροπορικές επιδρομές στη Βηρυτό και μπαράζ ρουκετών στο βόρειο Ισραήλ

• Πώς επηρεάζεται η κυπριακή οικονομία από την κρίση στη Μ. Ανατολή - Στα πάνω πετρέλαιο, χρυσός και…ξενοδοχεία στη Λάρνακα

• Ανάλυση-Κρίση στη Μέση Ανατολή: Οι φόβοι για τρίτο Παγκόσμιο και η νέα τάξη πραγμάτων - «Οδεύουμε προς μια κατάσταση χωρίς επιστροφή»

• Καύσιμα: Πότε θα δούμε τη διαφορά στην τσέπη μας αν επηρεαστούν από τη Μέση Ανατολή – Τα φθηνότερα πρατήρια Παγκύπρια

• Λεμεσός: Έκρηξη βόμβας σε όχημα 78χρονου τα ξημερώματα – Καταστράφηκε ολοσχερώς - Δείτε βίντεο

• Τροχαίο με σκυβαλοφόρο: Υπέκυψε στα τραύματα του ο 41χρονος οδηγός



LIVE-Μέση Ανατολή: Αεροπορικές επιδρομές στη Βηρυτό και μπαράζ ρουκετών στο βόρειο Ισραήλ

LIVE-Μέση Ανατολή: Αεροπορικές επιδρομές στη Βηρυτό και μπαράζ ρουκετών στο βόρειο Ισραήλ

Αλλεπάλληλα είναι τα φονικά πλήγματα του Ισραήλ στον Λίβανο, την ώρα που συνεχίζονται οι μάχες «σώμα με σώμα» IDF – Χεζπολάχ στα σύνορα κατά τις οποίες σκοτώθηκαν 8 ισραηλινοί στρατιώτες.  Τουλάχιστον 6 άνθρωποι σκοτώθηκαν από ισραηλινό πλήγμα σε ιατρικό κέντρο στην καρδιά της Βηρυτού σε γειτονιά όπου είχαν καταφύγει εκτοπισμένοι. Ισραηλινά πλήγματα και στη Δαμασκό της Συρίας όπου σκοτώθηκε και ο γαμπρός του Νασράλα. Επίθεση με δύο drones δέχτηκε στο μεταξύ, η παραλιακή πόλη του Ισραήλ, Μπατ Γιαμ. Το ThemaOnline σας μεταφέρει ζωντανά όλες τις εξελίξεις

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top