ΔΙΕΘΝΗ

Το Βέλγιο στέλνει στρατιώτες στην Κύπρο για τον επαναπατρισμό υπηκόων του από το Λίβανο

Το Βέλγιο στέλνει στρατιώτες στην Κύπρο για τον επαναπατρισμό υπηκόων του από το Λίβανο

Η ομοσπονδιακή κυβέρνηση του Βελγίου, αποφάσισε σήμερα να στείλει στρατιώτες στην Κύπρο για τον επαναπατρισμό υπηκόων του από το Λίβανο, σύμφωνα με το βελγικό πρακτορείο Belga.

Υπό το φόβο περαιτέρω κλιμάκωσης στη Μέση Ανατολή, μετά την εισβολή του Ισραήλ στο νότιο Λίβανο, το Βέλγιο στέλνει για προληπτικούς λόγους στρατιώτες στην Κύπρο, για να βρίσκονται σε ετοιμότητα. Ο υπουργός Αμυνας του Βελγίου, Λουντβίν Ντεντοντέρ δήλωσε ότι η Κύπρος, που βρίσκεται κοντά στην εμπόλεμη ζώνη, είναι το ιδανικό μέρος για την απομάκρυνση των Βέλγων υπηκόων που επιθυμούν να εγκαταλείψουν το Λίβανο. Οι Βέλγοι θα μεταφερθούν από τον Λίβανο στην Κύπρο, από όπου θα επιστρέψουν στο Βέλγιο.

Σύμφωνα με τον Ντεντοντέρ, καμία στρατιωτική επιχείρηση δεν θα ξεκινήσει προς το παρόν. Μέχρι σήμερα εξακολουθούν να υπάρχουν εμπορικές πτήσεις από τον Λίβανο και το υπουργείο άμυνας του Βελγίου αναμένει το πράσινο φως από το υπουργείο εξωτερικών για να ξεκινήσει στρατιωτική επιχείρηση. 

Περίπου 1.800 Βέλγοι υπήκοοι εξακολουθούν να βρίσκονται αυτή τη στιγμή στον Λίβανο, 90 από τους οποίους έχουν ζητήσει επαναπατρισμό από το Υπουργείο Εξωτερικών. Η πρεσβεία του Βελγίου στον Λίβανο διερευνά εάν περισσότεροι υπήκοοι θέλουν να επιστρέψουν στο Βέλγιο.

Το Βέλγιο έστειλε επίσης στο Λίβανο την ομάδα B-FAST, τη Βελγική Ομάδα Πρώτων Βοηθειών και Υποστήριξης. "Συνολικά, έχουμε στείλει φάρμακα και προμήθειες αξίας 150.000 ευρώ στον Λίβανο μέσω B-FAST", είπε ο υπουργός άμυνας της χώρας.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

 

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ:

• LIVE-Μέση Ανατολή: Αεροπορικές επιδρομές στη Βηρυτό και μπαράζ ρουκετών στο βόρειο Ισραήλ

• Πώς επηρεάζεται η κυπριακή οικονομία από την κρίση στη Μ. Ανατολή - Στα πάνω πετρέλαιο, χρυσός και…ξενοδοχεία στη Λάρνακα

• Ανάλυση-Κρίση στη Μέση Ανατολή: Οι φόβοι για τρίτο Παγκόσμιο και η νέα τάξη πραγμάτων - «Οδεύουμε προς μια κατάσταση χωρίς επιστροφή»

• Καύσιμα: Πότε θα δούμε τη διαφορά στην τσέπη μας αν επηρεαστούν από τη Μέση Ανατολή – Τα φθηνότερα πρατήρια Παγκύπρια

• Λεμεσός: Έκρηξη βόμβας σε όχημα 78χρονου τα ξημερώματα – Καταστράφηκε ολοσχερώς - Δείτε βίντεο

• Τροχαίο με σκυβαλοφόρο: Υπέκυψε στα τραύματα του ο 41χρονος οδηγός



LIVE-Μέση Ανατολή: Αεροπορικές επιδρομές στη Βηρυτό και μπαράζ ρουκετών στο βόρειο Ισραήλ

LIVE-Μέση Ανατολή: Αεροπορικές επιδρομές στη Βηρυτό και μπαράζ ρουκετών στο βόρειο Ισραήλ

Αλλεπάλληλα είναι τα φονικά πλήγματα του Ισραήλ στον Λίβανο, την ώρα που συνεχίζονται οι μάχες «σώμα με σώμα» IDF – Χεζπολάχ στα σύνορα κατά τις οποίες σκοτώθηκαν 8 ισραηλινοί στρατιώτες.  Τουλάχιστον 6 άνθρωποι σκοτώθηκαν από ισραηλινό πλήγμα σε ιατρικό κέντρο στην καρδιά της Βηρυτού σε γειτονιά όπου είχαν καταφύγει εκτοπισμένοι. Ισραηλινά πλήγματα και στη Δαμασκό της Συρίας όπου σκοτώθηκε και ο γαμπρός του Νασράλα. Επίθεση με δύο drones δέχτηκε στο μεταξύ, η παραλιακή πόλη του Ισραήλ, Μπατ Γιαμ. Το ThemaOnline σας μεταφέρει ζωντανά όλες τις εξελίξεις

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top