ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Προσγειώθηκε στο αεροδρόμιο Λάρνακας το C-130 που μετέφερε Κύπριους από τον Λίβανο -Δείτε βίντεο

Προσγειώθηκε στο αεροδρόμιο Λάρνακας το C-130 που μετέφερε Κύπριους από τον Λίβανο -Δείτε βίντεο

Προσγειώθηκε στο παλαιό αεροδρόμιο Λάρνακας το C-130 της Ελληνικής Πολεμικής Αεροπορίας, μεταφέροντας Κύπριους και Ελλαδίτες, οι οποίοι εκδήλωσαν επιθυμία να εγκαταλείψουν το Λίβανο, λόγω της έκρυθμης κατάστασης.

Μιλώντας στο ΡΙΚ, ο υπουργός Εξωτερικών, Κωνσταντίνος Κόμπος, σημείωσε ότι το μεταγωγικό μετέφερε από τη Βηρυτό τριάντα-οκτώ Κύπριους υπηκόους.

Σύμφωνα με πληροφορίες, με το C-130 ταξίδεψαν στην Κύπρο και περίπου 15 Ελλαδίτες, οι οποίοι θα συνεχίζουν το ταξίδι τους για την Αθήνα.

Ο κύριος Κόμπος διαβεβαίωσε ότι, εάν και άλλοι Κύπριοι επιθυμούν τις επόμενες ημέρες να εγκαταλείψουν το Λίβανο, η Κυπριακή Δημοκρατία έχει τη δυνατότητα και θα ναυλώσει εμπορική πτήση για τη μεταφορά τους. Σημείωσε, ακόμη, ότι θα μπορούν να επιβιβαστούν και ξένοι υπήκοοι, οι οποίοι δεν έχουν άλλο μέσο διαφυγής.

Ο υπουργός Εξωτερικών είπε, επίσης, ότι η Κυπριακή Δημοκρατία έχει τη δυνατότητα να φιλοξενήσει επτά χιλιάδες άτομα, με την λογική - όπως εξήγησε - ότι θα διευθετηθεί η αναχώρηση τους από το νησί σε σύντομο χρονικό διάστημα, ώστε να προσφερθεί βοήθεια σε μεγαλύτερο αριθμό ατόμων.

Δείτε βίντεο 

 

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ:

• LIVE-Μέση Ανατολή: Αεροπορικές επιδρομές στη Βηρυτό και μπαράζ ρουκετών στο βόρειο Ισραήλ

• Πώς επηρεάζεται η κυπριακή οικονομία από την κρίση στη Μ. Ανατολή - Στα πάνω πετρέλαιο, χρυσός και…ξενοδοχεία στη Λάρνακα

• Ανάλυση-Κρίση στη Μέση Ανατολή: Οι φόβοι για τρίτο Παγκόσμιο και η νέα τάξη πραγμάτων - «Οδεύουμε προς μια κατάσταση χωρίς επιστροφή»

• Καύσιμα: Πότε θα δούμε τη διαφορά στην τσέπη μας αν επηρεαστούν από τη Μέση Ανατολή – Τα φθηνότερα πρατήρια Παγκύπρια

• Λεμεσός: Έκρηξη βόμβας σε όχημα 78χρονου τα ξημερώματα – Καταστράφηκε ολοσχερώς - Δείτε βίντεο

• Τροχαίο με σκυβαλοφόρο: Υπέκυψε στα τραύματα του ο 41χρονος οδηγός



Σημαντικός ο ρόλος της Κύπρου - Απομάκρυνση  Κυπρίων και ξένων υπηκόων από την κόλαση πολέμου στον Λίβανο

Σημαντικός ο ρόλος της Κύπρου - Απομάκρυνση  Κυπρίων και ξένων υπηκόων από την κόλαση πολέμου στον Λίβανο

Την ώρα που η διεθνής κοινότητα παρακολουθεί με κομμένη την ανάσα τον πόλεμο που βρίσκεται σε εξέλιξη στην γειτονιά μας και την απάντηση του Ισραήλ στο ιρανικό χτύπημα, η Κυπριακή κυβέρνηση προβαίνει σε όλες τις ενέργειες και στήνει γέφυρα για τη μεταφορά Κυπρίων και ξένων υπηκόων από την εμπόλεμη ζώνη, στον Λίβανο.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top