ΕΛΛΑΔΑ

Τέμπη: Τι υποστηρίζει στο εξώδικο κατά των αδελφών Πλακιά η Μαρία Καρυστιανού μετά τον διχασμό για τη συναυλία

Τέμπη: Τι υποστηρίζει στο εξώδικο κατά των αδελφών Πλακιά η Μαρία Καρυστιανού μετά τον διχασμό για τη συναυλία

Ως επιστρατευμένο για να αμαυρώσει την προσπάθεια του συλλόγου θυμάτων Τεμπών «να επεκτείνει τη δράση του κατά της λήθης και της συγκάλυψης» με τη συναυλία στο Καλλιμάρμαρο, κατηγορεί τον Νίκο Πλακιά, πατέρα των δίδυμων κοριτσιών που σκοτώθηκαν στα Τέμπη, η πρόεδρος του Συλλόγου, Μαρία Καρυστιανού.

Στο εξώδικο που απέστειλε σε κείνον και τον αδελφό του, Δημήτρη ο οποίος έχασε την κόρη του, κορυφώνοντας τη διαμάχη ανάμεσα στις οικογένειες των θυμάτων για την επιβολή εισιτηρίου στη συναυλία που έχει προγραμματιστεί για τις 11 Οκτωβρίου στο Καλλιμάρμαρο, η κυρία Καρυστιανού, ουσιαστικά ζητά από τον κ.Νίκο Πλακιά να κατεβάσει τις αναρτήσεις του με τις οποίες τοποθετήθηκε δημόσια για το ζήτημα. Μάλιστα, υποστηρίζει ότι οι δηλώσεις του ιδίου και «του φερόμενου ως δικηγόρου του», «αποκαλύπτουν ότι είτε το επιδιώκετε είτε όχι, μπορείτε σε κάθε περίπτωση να αποτελέσετε "Δούρειο Ίππο" του "βαθέως συστήματος" που μαχόμαστε. Γι’ αυτό και δεν σας επιτρέπω πλέον να αναφέρεστε ούτε στο όνομά μου, ούτε στον Σύλλογο του οποίου είμαι Πρόεδρος και εσείς καν μέλη».

«Δεν αμφισβητώ την τιμιότητα της κυρίας Καρυστιανού», λέει στο protothema.gr ο κ.Νίκος Πλακιάς και συνεχίζει: «Ας πει όμως, ονόματα, ποιοι είναι μέλη. Δεκαοκτώ οικογένειες βγήκαμε με τα ονόματά μας και είπαμε ότι είμαστε αντίθετοι. Υπερασπίζομαι τη μνήμη των θυμάτων, τη μνήμη των παιδιών μου. Να γίνει συναυλία, αλλά δεν μπορεί να υπάρχει αντίτιμο, κανείς δεν μπορεί να βγαίνει και να μιλά στο όνομα όλων».

Ο Νίκος Πλακιάς που έχασε εκείνο το μοιραίο βράδυ τα δύο από τα τρία παιδιά του, τις δίδυμες κόρες του, αλλά και την ανιψιά του, κόρη του αδελφού του, ακούγεται ψύχραιμος στο τηλέφωνο. Ρωτά τη συνομιλήτριά του για τα δικά της παιδιά και τη γεμίζει ευχές για να τα δει όπως εκείνος δεν θα καταφέρει να δει τη Θωμαϊδα και την Χρύσα, αλλά και την ανιψιά του, την Αναστασία. «Θα μπορούσαμε να συμπεθερεύαμε», της λέει, δείχνοντας ότι στο μυαλό και την καρδιά του σκέφτεται όσα δεν έζησαν τα παιδιά του, αλλά κι εκείνος μαζί τους.

«Εχουμε δίκες μπροστά μας, αγώνα, καλύτερα να σπάσω αυγά τώρα, όχι αργότερα», λέει ο κ.Πλακιάς και συνεχίζει: Ο καθένας μπορεί να κάνει ό,τι θέλει, ό,τι κρίνει, αλλά δεν μπορεί να επικαλείται τα ονόματα των παιδιών. Να γίνει συναυλία, να πάμε όλοι, να είμαστε δυνατοί και ενωμένοι, αλλά δεν μπορεί να υπάρχει αντίτιμο. Αν στην πορεία χρειαστεί να αντιμετωπίσω έξοδα πέρα από τις δυνατότητές μου θα ζητήσω εγώ βοήθεια για να υπερασπιστώ τη μνήμη των παιδιών μου και να αποδοθούν ευθύνες όπου πρέπει. Εγώ δεν φοβήθηκα και κανείς δεν μπορεί να με κατηγορεί και να μου βάζει ταμπέλες», λέει, εμφανώς φορτισμένος συναισθηματικά.

Το εξώδικο της κυρίας Καρυστιανού

Σύμφωνα με πληροφορίες, στο εξώδικό της, η κυρία Καρυστιανού, μεταξύ άλλων, σημειώνει ότι «δεν είμαι βέβαιη ότι κατανοείτε το διακύβευμα του αγώνα που δίνεται από την πρώτη στιγμή μετά το έγκλημα, μεταξύ του σκότους και της αλήθειας, της Δικαιοσύνης και των πλέον νοσηρών εγκληματικών πρακτικών που έχει γεννήσει η ανθρώπινη φύση, της ανωτερότητας συναισθημάτων και του ηθικού ξεπεσμού. Είναι γεγονός ότι τον ξεκίνησαν λίγοι, αλλά αυτό δεν αναιρεί ότι αυτοί που τον υποστηρίζουν γίνονται όλο και περισσότεροι, καθώς προάγει τις αξίες και τις επίκαιρες διεκδικήσεις όλου του ελληνισμού, γι’ αυτό και είναι βέβαιο ότι θα στεφθεί με επιτυχία, όσο και εάν κάποιοι στον πανικό τους, χρησιμοποιούν κάθε μορφής αθέμιτο μέσο για να τον παρεμποδίσουν».

Συνεχίζει με έμμεσες αιχμές κατά των αδελφών Πλακιά, ανθρώπων που βιώνουν ακριβώς τον ίδιο πόνο με εκείνη: «Η συναντίληψη βέβαια των παραπάνω προϋποθέτει πνευματική καλλιέργεια, ευγένεια χαρακτήρα και κυρίως ουσιαστική πίστη στην δύναμη της αλήθειας, την αναγκαιότητα της δικαιοσύνης και την αξία του ανθρώπου, οπότε προφανώς δεν θα μπορούσαμε να έχουμε κοινή πορεία ούτε στο πεδίο αυτό».

Στο εξώδικό της, η πρόεδρος του συλλόγου θυμάτων Τεμπών, λέει ότι παρά τις προφανείς διαφορές της με τα αδέλφια Πλακιά, θα μπορούσαν κάποια στιγμή εκείνοι να συμβαδίσουν στο ελάχιστο των διεκδικήσεών τους, δηλαδή τη δίκαιη τιμωρία των ενόχων. «Δυστυχώς το γεγονός ότι οι ανερμάτιστες κατά καιρούς δηλώσεις σας χρησιμοποιούνται αποκλειστικά από αυτούς που επιχειρούν να συγκαλύψουν το έγκλημα δείχνει ότι έκανα λάθος. Είτε διότι δεν θέλετε, είτε διότι δεν μπορείτε να αντιληφθείτε τις επιπτώσεις των ενεργειών σας, βέβαιο είναι ότι δίνετε μόνιμα εφαλτήριο σε αυτούς που επιχειρούν να αποδομήσουν την αλήθεια και να συνεχίσουν να το πράττουν καλυπτόμενοι πίσω από τα λεγόμενά σας».

Σε άλλο σημείο του εξωδίκου, καταλογίζεται στα αδέλφια Πλακιά έλλειψη αυτοελέγχου και προστίθεται: «Οι πρόσφατες δηλώσεις σας καθιστούν πλέον αδύνατο να γίνει περαιτέρω ανεκτό ότι η κακόβουλη δική σας πρόθεση ή των προνομιακών συνομιλητών σας, απεργάζεται σε βάρος των δικαίων για τα οποία αγωνιζόμαστε», ενώ σε συνέχεια των κατηγοριών, αναφέρεται: «Μπορεί στην δική σας συνείδηση η ιδιοποίηση χρημάτων που δίνονται για ιερούς σκοπούς να είναι κατανοητή και αποδεκτή πρακτικά, όχι όμως και στη δική μας, οπότε σας απαγορεύουμε να ταυτίζετε οποιαδήποτε επιλογή μας με τις σκέψεις σας, καθώς στο αξιακό πεδίο των ιδεών πάντοτε θα έχουμε, όπως αποδεικνύουν τα γεγονότα, αποκλίνουσες πορείες»…

Σε άλλο σημείο του εξωδίκου, η κυρία Καρυστιανού βάλλει κατά των αδελφών Πλακιά υποστηρίζοντας ότι επιστρατεύθηκαν προκειμένου να αμαυρώσουν την προσπάθειά του συλλόγου να επεκτείνει τη δράση του κατά της λήθης και της συγκάλυψης, με τη συναυλία και αιτιολογεί ως εξής το εισιτήριο: «Στόχος μας είναι επίσης με το αντίτιμο του εισιτηρίου κάθε πολίτης που θα συμμετέχει να μπορεί να συμβάλει και στην πραγμάτωση των καταστατικά διακηρυγμένων στόχων του συλλόγου μας. Ετσι όλοι γινόμαστε ένα και ένας όλοι για το καλό του συνόλου, αλλά αυτά αποδείξατε ότι απέχουν από τη δική σας αντίληψη, γι΄αυτό θα πρέπει να συμβουλευτείτε τρίτους για να σας τα αναλύσουν».

Ο κ.Νίκος Πλακιάς περιορίστηκε να δημοσιοποιήσει τη λήψη του εξωδίκου και να «ευχαριστήσει» την κυρία Καρυστιανού, γράφοντας: «Ευχαριστώ. Η Μανα των Τεμπων έστειλε εξώδικα στην οικογένεια που έχασε τρία παιδιά. Ντρέπομαι. Πώς θα βρεθείς με την Σοφια και την Μαρθα στα δικαστήρια;Πως θα τις αντικρίσεις ;»

Η αντίθεση οικογενειών των θυμάτων της τραγωδίας των Τεμπών σε ό,τι αφορά τη συναυλία με εισιτήριο στο Καλλιμάρμαρο, δεν εκφράστηκε, όμως, μόνο από τον κ.Νίκο Πλακιά, αλλά και από άλλους συγγενείς. Χαρακτηριστική ήταν η θέση που διατύπωσε χθες, μιλώντας στο Mega, ο πατέρας του Βάιου Βλάχου, ο οποίος έθεσε ως κόκκινη γραμμή να μη ζητούνται χρήματα στο όνομα του παιδιού του. «Αν μας είχαν ενημερώσει θα είχαμε βρει τη λύση για τα έξοδα», είπε και συνέχισε: «Σαν οικογένεια έχουμε βάλει μια μεγάλη κόκκινη γραμμή: να μην ζητούνται χρήματα στο όνομα του παιδιού μου. Και όποιος στο εξής υπαινιχθεί ότι εκπροσωπεί τους συγγενείς, υπονοώντας ότι μας εκπροσωπεί όλους, η ανοχή μας έχει λήξει. Οποιος αυτενεργεί θεωρώντας ότι οι πρωτοβουλίες του είναι προς όφελος της υπόθεσης, να το κάνει ελεύθερα, όμως, με την ξεκάθαρη εξήγηση ότι εκπροσωπεί τον εαυτό του».

 

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ:

• LIVE-Μέση Ανατολή: Αεροπορικές επιδρομές στη Βηρυτό και μπαράζ ρουκετών στο βόρειο Ισραήλ

• Πώς επηρεάζεται η κυπριακή οικονομία από την κρίση στη Μ. Ανατολή - Στα πάνω πετρέλαιο, χρυσός και…ξενοδοχεία στη Λάρνακα

• Ανάλυση-Κρίση στη Μέση Ανατολή: Οι φόβοι για τρίτο Παγκόσμιο και η νέα τάξη πραγμάτων - «Οδεύουμε προς μια κατάσταση χωρίς επιστροφή»

• Καύσιμα: Πότε θα δούμε τη διαφορά στην τσέπη μας αν επηρεαστούν από τη Μέση Ανατολή – Τα φθηνότερα πρατήρια Παγκύπρια

• Λεμεσός: Έκρηξη βόμβας σε όχημα 78χρονου τα ξημερώματα – Καταστράφηκε ολοσχερώς - Δείτε βίντεο

• Τροχαίο με σκυβαλοφόρο: Υπέκυψε στα τραύματα του ο 41χρονος οδηγός



Σημαντικός ο ρόλος της Κύπρου - Απομάκρυνση  Κυπρίων και ξένων υπηκόων από την κόλαση πολέμου στον Λίβανο

Σημαντικός ο ρόλος της Κύπρου - Απομάκρυνση  Κυπρίων και ξένων υπηκόων από την κόλαση πολέμου στον Λίβανο

Την ώρα που η διεθνής κοινότητα παρακολουθεί με κομμένη την ανάσα τον πόλεμο που βρίσκεται σε εξέλιξη στην γειτονιά μας και την απάντηση του Ισραήλ στο ιρανικό χτύπημα, η Κυπριακή κυβέρνηση προβαίνει σε όλες τις ενέργειες και στήνει γέφυρα για τη μεταφορά Κυπρίων και ξένων υπηκόων από την εμπόλεμη ζώνη, στον Λίβανο.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top