ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Διορίστηκε ο νέος Γενικός Ελεγκτής, Ανδρέας Παπακωνσταντίνου - Φανερά συγκινημένος ευχαρίστησε ΠτΔ, συνεργάτες και Οδυσσέα - Βίντεο

Διορίστηκε ο νέος Γενικός Ελεγκτής, Ανδρέας Παπακωνσταντίνου - Φανερά συγκινημένος ευχαρίστησε ΠτΔ, συνεργάτες και Οδυσσέα - Βίντεο

Στο Προεδρικό Μέγαρο πραγματοποιήθηκε το πρωί της Τετάρτης η τελετή διορισμού του νέου Γενικού Ελεγκτή, Ανδρέα Παπακωνσταντίνου.

Στην πρώτη του επίσημη δήλωση ανέφερε πως θα συνεργαστεί με όλους για να βοηθήσουν ώστε η Δημοκρατία μας να κάνει βήματα προόδου και ευχαρίστησε τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας για την εμπιστοσύνη.

«Ευχαριστώ τους συνεργάτες μου καθώς το όποιο έργο γίνει μέχρι σήμερα είναι μια συλλογική προσπάθεια», πρόσθεσε.

Μάλιστα, ευχαρίστησε και τον Οδυσσέα Μιχαηλίδη. «Θα ήθελα να ευχαριστήσω τον προκάτοχό μου (Οδυσσέα Μιχαηλίδη) ο οποίος με πολλή προθυμία συναντηθήκαμε, μιλήσαμε και κατέβαλε κάθε προσπάθεια για να διευκολύνει τα αρχικά μου βήματα. Έδωσε πνοή σε αυτή την Υπηρεσία στην οποία θα εντοπίσουμε όλα τα λάθη που έγιναν και θα κρατήσουμε τα καλά», σημείωσε.

Φανερά συγκινημένος με τρεμάμενη φωνή ευχαρίστησε στο τέλος τους γονείς του και την οικογένειά του που του στάθηκαν στο νέο του ξεκίνημα.

Από την πλευρά του, Πρόεδρος της Δημοκρατίας Νίκος Χριστοδουλίδη του ευχήθηκε καλή επιτυχία. «Δεν έχω καμία αμφιβολία ότι θα κάνεις τη δουλειά σου», είπε ο ΠτΔ.

 

Μιλώντας στην τελετή, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας είπε ότι «χθες ήταν η Ημέρα της Κυπριακής Ανεξαρτησίας. Αναφέρθηκα στην ανάγκη ως κράτος να ενισχύσουμε και να αξιοποιήσουμε όλους τους παράγοντες ισχύος του κράτους μας τόσο εσωτερικά όσο και εξωτερικά.

Εσωτερικά, ένας από τους πιο βασικούς μας στόχος είναι πάντοτε με σεβασμό στο Σύνταγμα της Κυπριακής Δημοκρατίας, να ενισχύσουμε το κράτος δικαίου και τη λογοδοσία, που όλοι οφείλουμε να είμαστε υπόλογοι στον κυπριακό λαό. Και μέσα σε αυτό το πλαίσιο ήταν που αποφάσισα, λαμβάνοντας υπόψη την εμπειρία σου τόσο στον ιδιωτικό όσο και στον δημόσιο τομέα, μια πορεία που αποδεικνύει στην πράξη και όχι στα λόγια, και είμαι απόλυτα σίγουρος, ότι θα ανταποκριθείς στα πολύ δύσκολα καθήκοντα του Γενικού Ελεγκτή, αξιοποιώντας τα ικανά στελέχη της Ελεγκτικής Υπηρεσίας. Αυτή είναι η πρώτη μεγάλη πρόκληση.

Την ίδια στιγμή, να εκσυγχρονίσουμε το κράτος για να είναι ακόμη περισσότερο αποτελεσματικό για να μπορεί να ανταποκρίνεται στα σημερινά δεδομένα.

Ένας δεύτερος βασικός στόχος, πέραν από την ενίσχυση του κράτους δικαίου, είναι να μπορεί, στη βάση του Συντάγματος, η Ελεγκτική Υπηρεσία, ένας από τους σημαντικότερους ανεξάρτητους θεσμούς, να λειτουργεί ακόμη πιο αποτελεσματικά, είναι να εκσυγχρονίσουμε όλους τους ανεξάρτητους θεσμούς. Χθες μίλησα για πρώτη φορά και για την Κεντρική Τράπεζα. Εργαζόμαστε προς αυτή την κατεύθυνση και μέσα σε αυτό το πλαίσιο αποφάσισα τον διορισμό σου, χωρίς να έχω καμία απολύτως αμφιβολία ότι θα ανταποκριθείς στα καθήκοντά σου.

Είμαι σίγουρος γνωρίζεις και αντιλαμβάνεσαι τη μεγάλη ευθύνη ως Γενικός Ελεγκτής. Εγώ θα σε καλέσω μαζί με τα αξιόλογα στελέχη της Ελεγκτικής Υπηρεσίας να ασκήσετε τα καθήκοντα σας στη βάση του Συντάγματος. Είμαστε όλοι υπόλογοι και στο Σύνταγμα της Κυπριακής Δημοκρατίας, αλλά και στον κυπριακό λαό. Κανείς, μα κανείς δεν ξεφεύγει του ελέγχου της Ελεγκτικής Υπηρεσίας και σε καλώ να είσαι αυστηρός με όλους, ξεκινώντας από την εκτελεστική εξουσία, ξεκινώντας από την Προεδρία της Δημοκρατίας».

Από την πλευρά του ο κ. Παπακωνσταντίνου, αφού ευχαρίστησε τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, είπε, μεταξύ άλλων, ότι «η Ελεγκτική Υπηρεσία πρέπει να μείνει ανεξάρτητη, να έχει πρόσβαση στα δεδομένα και να έχει δυνατή φωνή. Είμαι βέβαιος ότι θα σας έχουμε δίπλα μας σε αυτή την προσπάθεια. Όντως θα πρέπει να αξιοποιήσουμε τα πολύ ικανά στελέχη της Ελεγκτικής Υπηρεσίας καθώς επίσης και να αναπτύξουμε συνεργασίες. Χρειάζεται τόλμη για να πετύχουμε ένα σωστό έλεγχο, αλλά χρειάζεται και ο ελεγχόμενος να αποδέχεται τα πορίσματα προς όφελος της κοινωνίας».

Δείτε το σχετικό απόσπασμα

Οι πρώτες δηλώσεις στα ΜΜΕ

Έρχεται συνάντηση με τον Υπουργό Δικαιοσύνης όπου θα συζητήσουν και τη μεταρρύθμιση στην Ελεγκτική Υπηρεσία.

 

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ:

• Ορατή στην Κύπρο η επίθεση του Ιράν στο Ισραήλ με τους πυραύλους – Ποιος ο λόγος – Όσα ανέφερε ο ΚΕ

• Μαρία Κορινθίου για Γιάννη Αϊβάζη: «Οι ζωές μας δεν χωρίζουν λόγω αγάπης»

• Συγκλονιστικό βίντεο: 4χρονος εκλιπαρεί τον πατέρα του «μπορείς να μου δώσεις ψωμί;» λίγο πριν πεθάνει από ασιτία

• Φωτιά σε buggy - Βρισκόταν σε κίνηση σε χώρο γηπέδου Golf

• 8 εύκολοι τρόποι για να χάσουμε το λίπος από την κοιλιά

• Ετοιμαστείτε για βροχές και άνοδο τις θερμοκρασίας - Ο καιρός μέχρι το Σάββατο



Εφιάλτης στη Μέση Ανατολή - Ο ΠτΔ συγκάλεσε εκτάκτως το Συμβούλιο Εθνικής Ασφάλειας - Διεθνείς αντιδράσεις - Καταδίκη από την ΕΕ

Εφιάλτης στη Μέση Ανατολή - Ο ΠτΔ συγκάλεσε εκτάκτως το Συμβούλιο Εθνικής Ασφάλειας - Διεθνείς αντιδράσεις - Καταδίκη από την ΕΕ

Εκτάκτως συνέρχεται στις 11:00 συνεδρίαση του Συμβουλίου Ασφαλείας υπό τον Πρόεδρο Χριστοδουλίδη, με θέμα τις εξελίξεις στη Μέση Ανατολή, μετά την επίθεση που εξαπέλυσε το Ιράν εναντίον του Ισραήλ.  Την ίδια ώρα, η κυβέρνηση θέτει σε εφαρμογή το σχέδιο ΕΣΤΙΑ για απομάκρυνση Κυπρίων και υπηκόων τρίτων χωρών που βρίσκονται στον Λίβανο και στο Ισραήλ. Σύμφωνα με πληροφορίες από το Υπουργείο Εξωτερικών, στον Λίβανο  βρίσκονταν πριν από περίπου έναν χρόνο 2.000 Κύπριοι.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top