ΔΙΕΘΝΗ

Συγκλονιστικό βίντεο: 4χρονος εκλιπαρεί τον πατέρα του «μπορείς να μου δώσεις ψωμί;» λίγο πριν πεθάνει από ασιτία

Συγκλονιστικό βίντεο: 4χρονος εκλιπαρεί τον πατέρα του «μπορείς να μου δώσεις ψωμί;» λίγο πριν πεθάνει από ασιτία

Ανατριχίλα προκάλεσε σε δικαστήριο των ΗΠΑ που εκδικάζει την υπόθεση του θανάτου του 4χρονου Μπέντζαμιν Κερβέρα από ασιτία, το βίντεο με το μικρό αγόρι να εκλιπαρεί τον κατηγορούμενο πατέρα του για ένα κομμάτι ψωμί.

«Μπαμπά, μπαμπά, μπορώ να έχω ένα κομμάτι ψωμί;» ακούγεται να λέει ο 4χρονος έχοντας τα χέρια του μπροστά στο στήθος του, σε ένα βίντεο το οποίο, όπως ειπώθηκε στο δικάστηριο, καταγράφηκε λίγες ημέρες πριν να αφήσει την τελευταία του πνοή, στις 17 Αυγούστου 2021.

Όπως μετέδωσε το κανάλι KSAT, ο 4χρονος παρακαλούσε τον πατέρα του για ψωμί, νερό ή γάλα πριν να του πει «θέλω λίγο ψωμί».

Το συγκλονιστικό βίντεο καθώς και άλλα περίπου 30 που παρουσιάστηκαν στη δίκη, προήλθαν από το κινητό της μητριάς του και από κάμερες ασφαλείας.

Σε κάποια από αυτά φαίνεται το μικρό αγόρι να ψάχνει μέσα στη νύχτα σε ντουλάπια και το ψυγείο για τροφή ενώ σε άλλο βίντεο ο 4χρονος είναι εμφανώς χτυπημένος.

Σε φωτογραφίες που κατέθεσε ιατροδικαστής είπε ότι τα τραύματα στο κορμί του αγοριού δεν προήλθαν από τις προσπάθειες του πατέρα του να του κάνει ανάνηψη.

Όπως κατατέθηκε στο δικαστήριο ο 31χρονος Μπράντον Κερβέρα, ο οποίος αντιμετωπίζει την ποινή των ισοβίων, είχε κλειδώσει τα ντουλάπια για να είναι πιο δύσκολο στο αγόρι να βρει φαγητό.

Σε ένα από τα μηνύματα που είχε ανταλλάξει με την πρώην σύζυγό του, ο 31χρονος της έγραψε για τον 4χρονο «δεν χρειάζεται να φάει δείπνο» ενώ σε άλλο της είπε να του δώσει μόνο ψωμί αφού εκείνη του είχε μεταφέρει τις δραματικές παρακλήσεις του αγοριού.

Από την πλευρά τους οι συνήγοροι του 31χρονου υποστηρίζουν ότι είναι εσφαλμένη η αναφορά σε ασιτία ως αιτία θανάτου του παιδιού κατηγορώντας την εισαγγελία για προσπάθεια παραπλάνησης.

ΠΗΓΗ: Πρώτο Θέμα

 

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ:

• Ορατή στην Κύπρο η επίθεση του Ιράν στο Ισραήλ με τους πυραύλους – Ποιος ο λόγος – Όσα ανέφερε ο ΚΕ

• Μαρία Κορινθίου για Γιάννη Αϊβάζη: «Οι ζωές μας δεν χωρίζουν λόγω αγάπης»

• Φωτιά σε buggy - Βρισκόταν σε κίνηση σε χώρο γηπέδου Golf

• 8 εύκολοι τρόποι για να χάσουμε το λίπος από την κοιλιά

• Ετοιμαστείτε για βροχές και άνοδο τις θερμοκρασίας - Ο καιρός μέχρι το Σάββατο



Εφιάλτης στη Μέση Ανατολή - Ο ΠτΔ συγκάλεσε εκτάκτως το Συμβούλιο Εθνικής Ασφάλειας - Διεθνείς αντιδράσεις - Καταδίκη από την ΕΕ

Εφιάλτης στη Μέση Ανατολή - Ο ΠτΔ συγκάλεσε εκτάκτως το Συμβούλιο Εθνικής Ασφάλειας - Διεθνείς αντιδράσεις - Καταδίκη από την ΕΕ

Εκτάκτως συνέρχεται στις 11:00 συνεδρίαση του Συμβουλίου Ασφαλείας υπό τον Πρόεδρο Χριστοδουλίδη, με θέμα τις εξελίξεις στη Μέση Ανατολή, μετά την επίθεση που εξαπέλυσε το Ιράν εναντίον του Ισραήλ.  Την ίδια ώρα, η κυβέρνηση θέτει σε εφαρμογή το σχέδιο ΕΣΤΙΑ για απομάκρυνση Κυπρίων και υπηκόων τρίτων χωρών που βρίσκονται στον Λίβανο και στο Ισραήλ. Σύμφωνα με πληροφορίες από το Υπουργείο Εξωτερικών, στον Λίβανο  βρίσκονταν πριν από περίπου έναν χρόνο 2.000 Κύπριοι.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top