ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Υποψήφιος Ευρωβουλευτής και υποψήφιος κοινοτάρχης οι δύο συλληφθέντες στην παρέλαση - «Ανακρίθηκαν ως κοινοί εγκληματίες»

Υποψήφιος Ευρωβουλευτής και υποψήφιος κοινοτάρχης οι δύο συλληφθέντες στην παρέλαση - «Ανακρίθηκαν ως κοινοί εγκληματίες»

Για «κακή αρχή» για τον νέο Αρχηγό της Αστυνομίας, κάνει λόγο το Κίνημα Οικολόγων-Συνεργασία Πολιτών, αναφορικά με τις δύο συλλήψεις ακτιβιστών στην παρέλαση, οι οποίοι προσπάθησαν να ανοίξουν πανό απέναντι από την εξέδρα επισήμων, στο οποίο αναγραφόταν «Κυπριακή Δημοκρατία: Η μόνη λύση».

Μιλώντας στο ΚΥΠΕ, ο Πρόεδρος του Κινήματος, Γιώργος Περδίκης, ανέφερε ότι βρίσκονται έξω από το ΤΑΕ Λευκωσίας και περιμένουν να τους επιτρέψει η Αστυνομία «να εξασκήσουμε το δικαίωμα μας να δούμε τους ανθρώπους μας που κρατούνται». «Ούτε αυτό το δικαίωμα δεν γίνεται σεβαστό», ανέφερε.

Πρόσθεσε ότι η όλη ιστορία ξεκίνησε από την προσπάθεια ατόμων να κρατήσουν ένα πανό πλαγίως μπροστά από την εξέδρα των επισήμων στην παρέλαση. «Η Αστυνομία επενέβηκε για να τους πιάσει το πανό και να τους απομακρύνει και φαίνεται ότι έγινε κάποιας μορφής διαπληκτισμός», ανέφερε.

«Χρεώνω την Αστυνομία με υπερβολική αυστηρότητα, για ένα θέμα για το οποίο δεν έπρεπε να είναι αυστηρή και επιθετική. Και εξακολουθεί να είναι επιθετική», σημείωσε ο κ. Περδίκης.

Πρόκειται για τους Οζ Καραχάν, υποψήφιο Ευρωβουλευτή και τον Γιώργο Ττάτη, υποψήφιο κοινοτάρχη στις τελευταίες εκλογές. «Είναι πολιτικά πρόσωπα. Δεν συμπεριφέρεσαι έτσι στα άτομα που έχουν κάποια παρουσία στην πολιτική ζωή της χώρας», σημείωσε ο κ. Περδίκης.

Αναφορικά με τις κατηγορίες, είπε ότι δεν έχουν γίνει ακόμη γνωστές, αλλά ακούγεται ότι πρόκειται για εξύβριση και αντίσταση στην Αρχή.

Στην ανακοίνωση του Κινήματος Οικολόγων γίνεται λόγος για «κακή αρχή για τον νέο αρχηγό της Αστυνομίας».

Συγκεκριμένα, αναφέρεται ότι «η αστυνομία του κ. Χριστοδουλίδη όχι μόνο συνέλαβε τα δύο πρόσωπα, αλλά τα μετέφερε στο ΤΑΕ Λευκωσίας με χειροπέδες, όπου ανακρίθηκαν ως κοινοί εγκληματίες», ενώ προστίθεται ότι η αστυνομία έχει προσάψει στα δύο πρόσωπα «απίθανες καταγγελίες».

Σημειώνεται, επίσης, ότι ο τρόπος που χειρίστηκε την υπόθεση ο νέος αρχηγός Αστυνομίας αποτελεί «κακό οιωνό για τη θητεία του».

ΠΗΓΗ: ΚΥΠΕ

 

 

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ:

• Αρχηγοί Αστυνομίας: Όλοι όσοι έκατσαν στην καρέκλα – Ποιοι από αυτούς παύθηκαν

• 1η Οκτωβρίου: 64 χρόνια Κυπριακής Ανεξαρτησίας - Τι γιορτάζουμε σήμερα

• Γιαγιά στο Ηράκλειο γέννησε το εγγόνι της - «30 χρόνια περίμενα και φοβόμουν αυτή τη στιγμή»

• Ισραήλ: «Περιορισμένη» η χερσαία εισβολή του στον Λίβανο - Μυστήριο για την αντεπίθεση του Ιράν

• Επεισοδιακή καταδίωξη: Προσπάθησε να ξεφύγει σε δρόμους της Λεμεσού και συγκρούστηκε με μοτοσικλετιστή - Έπεσαν πυροβολισμοί



ΠτΔ: «Στόχος η ενίσχυση της υπόστασης της Κυπριακής Δημοκρατίας»

ΠτΔ: «Στόχος η ενίσχυση της υπόστασης της Κυπριακής Δημοκρατίας»

Στόχος δεν μπορεί να είναι άλλος από την ενίσχυση της υπόστασης της Κυπριακής Δημοκρατίας, τόσο στο εσωτερικό όσο και διεθνώς, είπε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Νίκος Χριστοδουλίδης, το πρωί της Τρίτης, χαιρετίζοντας τη στρατιωτική παρέλαση για την Ημέρα της Ανεξαρτησίας της Κυπριακής Δημοκρατίας, που γιορτάζεται την 1η Οκτωβρίου.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top