ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟ ΡΕΠΟΡΤΑΖ

Υπό κράτηση μέχρι 17/10 Πορτογάλος εκζητούμενος φυγόδικος

Υπό κράτηση μέχρι 17/10 Πορτογάλος εκζητούμενος φυγόδικος

Υπό κράτηση, μέχρι το Δικαστήριο να αποφασίσει την έκδοσή του στην Πορτογαλία, τελεί ο 42χρονος Πορτογάλος εκζητούμενος φυγόδικος, που συνελήφθη το πρωί της Δευτέρας, δυνάμει ευρωπαϊκού εντάλματος σύλληψης, έξω από την Πρεσβεία της χώρας του.

Σύμφωνα με πληροφόρηση που έλαβε το ΚΥΠΕ από το Γραφείο Τύπου του Αρχηγείου Αστυνομίας, μετά από δημοσίευμα του Philenews, το πρωί της Δευτέρας συνελήφθη έξω από την Πρεσβεία της Πορτογαλίας, 42χρονος υπήκοος Πορτογαλίας, που διέμενε στη Λεμεσό, καθώς εναντίον του εκκρεμούσε ευρωπαϊκό ένταλμα σύλληψης, που εκδόθηκε από δικαστική αρχή της Πορτογαλίας, στις 27 Μαΐου 2024.

Η λειτουργός του Γραφείου Τύπου του Αρχηγείου Αστυνομίας διευκρίνισε ότι στο περιεχόμενο του ευρωπαϊκού εντάλματος σύλληψης, αναφέρεται ότι ο εκζητούμενος, το 2012, στην Πορτογαλία καταδικάστηκε σε ποινή φυλάκισης εννέα ετών και έξι μηνών για αδικήματα απόπειρας ανθρωποκτονίας, ληστείας και ηλεκτρονικής απάτης.

Ο εκζητούμενος αφού εξέτισε ποινή φυλάκισης έξι ετών και πέντε μηνών αποφυλακίστηκε υπό όρους, οι οποίοι επέβαλλαν την παραμονή του στην Πορτογαλία για τα επερχόμενα τρία έτη, ωστόσο κατά παράβαση των όρων αποφυλάκισης τον Νοέμβριο του 2019 έφυγε από την Πορτογαλία και εγκαταστάθηκε στην Κύπρο.

Μετά τον εντοπισμό και τη σύλληψη του ο εκζητούμενος οδηγήθηκε ενώπιον του επαρχιακού Δικαστηρίου Λευκωσίας, το οποίο όρισε να παρουσιαστεί εκ νέου ενώπιον του για ακρόαση την 17 Οκτωβρίου 2024. Το Δικαστήριο διέταξε την κράτηση του μέχρι την ημερομηνία της ακρόασης του αιτήματος των πορτογαλικών αρχών να εκδοθεί στην Πορτογαλία, ως φυγόδικος προκειμένου να εκτίσει το υπόλοιπο της ποινής του.

Πηγή: ΚΥΠΕ

 

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ:

• Ανησυχία στην Ευρώπη για το challenge, «Sex Roulette» - Ανήλικες συνευρίσκονται με αγνώστους και «χάνουν» όσες μείνουν έγκυοι

• Τραγωδία στην άσφαλτο: Νεκρή η 56χρονη Ελένη μετά το τροχαίο στον αυτοκινητόδρομο

• Μόνη Αββακούμ: Αντίστροφη μέτρηση για την υπόθεση - Τέλος της εβδομάδας αποφασίζει το Συνοδικό

• Γαμπρός στην Ελλάδα έφτασε στην εκκλησία με τρακτέρ και η νύφη με συνοδεία κλαρίνων - Δείτε βίντεο

• Κυβέρνηση: Έτσι πάρθηκαν οι αποφάσεις για παύση Αρχηγού και Υπαρχηγού – Τι γίνεται με Χαρτσιώτη

• Γυμναστήριο στο Κολωνάκι ανοίγει ο Τάιλερ ΜακΜπεθ - Προχώρησε στη σύσταση εταιρείας

• Μαυρίκιος Μαυρικίου: Παίζει πιάνο και τραγουδά στην Ιωάννα-Μελωδία – Δείτε βίντεο



Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top