ΚΟΙΝΩΝΙΑ

ΒΙΝΤΕΟ: Νεκτάριος και Πορφύριος για όλα: Τα «ροζ» βίντεο και το χρηματοκιβώτιο με τις 807 χιλ. ευρώ

ΒΙΝΤΕΟ: Νεκτάριος και Πορφύριος για όλα: Τα «ροζ» βίντεο και το χρηματοκιβώτιο με τις 807 χιλ. ευρώ

Αποκαλυπτικοί ήταν οι πέντε πατέρες της Μονής Αββακούμ σε έκτακτο podcast του «Basement Talks» λίγο πριν την λήψη απόφασης του Συνοδικού Δικαστηρίου.

Σε ερώτηση σχετικά με τα «ροζ» βίντεο που λέγεται ότι κυκλοφόρησαν, ο Νεκτάριος δήλωσε: «Κατηγορηματικά αρνούμαστε το οτιδήποτε. Για ονομα του Θεού. Είμαστε Μοναστήρι, είμαστε πατέρες. Δεν είχαμε τέτοια πράγματα και καταστάσεις. Ντρεπόμαστε και να τα σχολιάσουμε. Ντρεπόμαστε να τα αναφέρουμε. Τι να συζητήσουμε; Για φαντάσματα και υποθέσεις;».

Από το χρηματοκιβώτιο ξεκίνησαν όλα

Αφορμή για την αρχή της υπόθεσης Μονής Αββακούμ ήταν το περιβόητο χρηματοκιβώτιο παραδέχονται οι πέντε μοναχοί.

Λαμβάνοντας τον λόγο ο εν αργία Αρχιμανδρίτης Πορφύριος, είπε πως «υπάρχουν οι εξηγήσεις, βρισκόμαστε ενώπιον των δικαστικών αρχών για να δώσουμε τις εξηγήσεις μας για τις 807 χιλ. ευρώ. Θα πρέπει να πάμε αρκετά χρόνια πίσω, πριν ακόμα δημιουργηθεί η Μονή. Εμείς στο Φτερικούδι πήγαμε το 2020. Αλλά υπήρχαμε και από πριν. Ξεκίνησε όλο αυτό με πρωτοβουλία του πατήρ Νεκτάριου να χτίσει ένα πολυδύναμο κέντρο. Είχε αιτηθεί ο πατήρ Νεκτάριος να καταθέσει πολεοδομικές άδειες. Σε αυτό το έργο αποφάσισαν να στηρίξουν τρεις οικογένειες. Δεν είναι ούτε της Μονής ούτε του Μητροπολίτη. Αυτά τα λεφτά δόθηκαν για συγκεκριμένο σκοπό από συγκεκριμένους ανθρώπους και πρέπει να το σεβαστούμε όλοι. Όταν πήγαμε στο Φτερικούδι οι οικογένειες ρωτήθηκαν από τον πατήρ Νεκτάριο αν θέλουν να τα κάνουν δωρεάν στη Μονή. Οι οικογένειες αρνήθηκαν και ήθελαν να πάνε για τον συγκεκριμένο σκοπό που τα ήθελαν. Και τώρα τα ζητούν πίσω. Δεν λέει ο πατήρ Νεκτάριος ότι είναι δικά του, ή δικά μας».

Ερωτηθείς αν τα λεφτά αυτά είχαν σχέση με τον οβολό πιστών ο πατήρ Νεκτάριος λαμβάνοντας τον λόγο είπε «Καμία σχέση. Εξάλλου, μπορείτε να δείτε τι παραλάβαμε και τι αφήσαμε πίσω μας. Πώς έγινε εκείνος όλος το τόπος που είχε μόνο ένα εκκλησάκι; Είναι με λεφτά που έγιναν. Πού βρέθηκαν εκείνα τα λεφτά; Ούτε ρεύμα είχε. Τα έργα μιλούν από μόνα τους».

Πώς γνωρίστηκαν οι πέντε μοναχοί

Μάλιστα, όπως αποκάλυψε σε ένα άλλο σημείο ο πατήρ Νεκτάριος, κάποιοι από τους μοναχούς γνωρίζονταν από πριν. «Ο πατήρ Ησαΐας και ο πατήρ Αββακούμ είναι παιδιά της κουμέρας μου. Βάφτισα την αδερφή τους την μικρή. Ο πατήρ Τιμόθεος είναι συγχωριανός μου. Η θεία πρόνοια τα έφερε με τέτοιο τρόπο για να συναντηθούμε».

Δείτε ολόκληρο το Podcast εδώ.

 

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ:

• Ανησυχία στην Ευρώπη για το challenge, «Sex Roulette» - Ανήλικες συνευρίσκονται με αγνώστους και «χάνουν» όσες μείνουν έγκυοι

• Τραγωδία στην άσφαλτο: Νεκρή η 56χρονη Ελένη μετά το τροχαίο στον αυτοκινητόδρομο

• Μόνη Αββακούμ: Αντίστροφη μέτρηση για την υπόθεση - Τέλος της εβδομάδας αποφασίζει το Συνοδικό

• Γαμπρός στην Ελλάδα έφτασε στην εκκλησία με τρακτέρ και η νύφη με συνοδεία κλαρίνων - Δείτε βίντεο

• Κυβέρνηση: Έτσι πάρθηκαν οι αποφάσεις για παύση Αρχηγού και Υπαρχηγού – Τι γίνεται με Χαρτσιώτη

• Γυμναστήριο στο Κολωνάκι ανοίγει ο Τάιλερ ΜακΜπεθ - Προχώρησε στη σύσταση εταιρείας

• Μαυρίκιος Μαυρικίου: Παίζει πιάνο και τραγουδά στην Ιωάννα-Μελωδία – Δείτε βίντεο



Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top