Με δέκα κιλά ΤΝΤ σκόρπισαν το θάνατο στην Άγκυρα

Με δέκα κιλά ΤΝΤ σκόρπισαν το θάνατο στην Άγκυρα

O καθένας από τους δύο βομβιστές αυτοκτονίας μετέφερε 5 κιλά ΤΝΤ δήλωσε ο αναπληρωτής πρωθυπουργός της Τουρκίας.

Στην αποκάλυψη ότι ο όλεθρος στην Άγκυρα με τους τουλάχιστον 97 νεκρούς - κατά την επίσημη καταμέτρηση των αρχών - προκλήθηκε από δέκα κιλά ΤΝΤ προχώρησε ο αναπληρωτής πρωθυπουργός της Τουρκίας Νουμάν Κουρτουλμούς.

«Δύο ήταν οι βομβιστές αυτοκτονίας και φαίνεται ότι ο καθένας τους χρησιμοποίησε περίπου 5 κιλά ΤΝΤ» δήλωσε ο Κουρτουλμούς σε δημοσιογράφους στην Άγκυρα.

Παρόλα αυτά απέφυγε να αποκαλύψει την ταυτότητα ή το φύλλο των δύο βομβιστών αυτοκτονίας επικαλούμενος το απαγορευτικό από τον γενικό εισαγγελέα της τουρκικής πρωτεύουσας αρκούμενος μόνο στο σχόλιο ότι η έρευνα «είναι στο τελικό στάδιο και λίγο-πολύ έχει ολοκληρωθεί».

Νωρίτερα τη Δευτέρα ο πρωθυπουργός της Τουρκίας Αχμέτ Νταβούτογλου είχε επαναλάβει την εκδοχή πίσω από την βομβιστική επίθεση να βρίσκεται το Ισλαμικό Κράτος αν και δεν απέφυγε να εμπλέξει στην υπόθεση και το ΡΚΚ και το DHKP-C.

Όπως είπε ο Κουρτουλμούς η μεθοδολογία της επίθεσης «εμφανίζει ομοιότητες με αυτή στο Σουρούτς (σ.σ. τον Ιούλιο)» προσθέτοντας ότι ήδη οι τουρκικές αρχές έχουν προχωρήσει σε ένα μεγάλο αριθμό συλλήψεων χωρίς να αναφέρει, ωστόσο, έναν συγκεκριμένο αριθμό.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

Αντίστροφη μέτρηση για την συνάντηση Ντι Κάρλο με Χριστοδουλίδη - Σε ετοιμότητα για το Κυπριακό

Αντίστροφη μέτρηση για την συνάντηση Ντι Κάρλο με Χριστοδουλίδη - Σε ετοιμότητα για το Κυπριακό

Το μεσημέρι της Δευτέρας ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Νίκος Χριστοδουλίδης θα συναντηθεί με την Αναπληρώτρια Γενική Γραμματέα των Ηνωμένων Εθνών για Πολιτικές και Ειρηνευτικές Υποθέσεις ΡόζΜαρι Ντι Κάρλο.