ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Με ενδεχόμενη κλιμάκωση των μέτρων προειδοποιούν οι συντεχνίες του ΡΙΚ - «Έπεσε μαύρο» στο δελτίο ειδήσεων - Φωτογραφίες

Με ενδεχόμενη κλιμάκωση των μέτρων προειδοποιούν οι συντεχνίες του ΡΙΚ - «Έπεσε μαύρο» στο δελτίο ειδήσεων - Φωτογραφίες

Με ενδεχόμενη κλιμάκωση των μέτρων τους, μέχρι και την οριστική επίλυση του προβλήματος που αφορά τη μη καταβολή συντάξεων σε συνταξιούχους του 2023 και του 2024, προειδοποιούν οι συντεχνίες του ΡΙΚ, ΕΥΡΙΚ ΟΗΟ ΣΕΚ, ΣΥΤΥΡΙΚ ΟΗΟ ΣΕΚ, και ΣΗΔΗΚΕΚ ΠΕΟ ΡΙΚ.

Σε σημερινή κοινή ανακοίνωση οι συντεχνίες του ΡΙΚ αναφέρουν ότι «μετά και τη σημερινή στάση εργασίας των εργαζομένων την ώρα του Κεντρικού Δελτίου Ειδήσεων 20.00 -21.00, και αφού έχουν διαπιστώσει ότι δεν επήλθε καμία ουσιαστική ενέργεια που θα δώσει οριστική λύση στο θέμα της μη καταβολής συντάξεων σε συνταξιούχους του 2023 και του 2024, θα συνέλθουν εκ νέου για να αποφασίσουν περαιτέρω ενέργειες και για ενδεχόμενη κλιμάκωση των μέτρων, μέχρι και την οριστική επίλυση του προβλήματος».

Για να γίνουν κατανοητές προς τη κοινωνία, όπως αναφέρουν, οι συντεχνίες του ΡΙΚ σημειώνουν ότι «σήμερα, 9 συνάδελφοι που αφυπηρέτησαν, υπάλληλοι ιδιωτικού δικαίου αορίστου χρόνου και σύντομα πιθανόν και άλλοι που θα συνταξιοδοτηθούν αντιμετωπίζουν πρόβλημα στην απρόσκοπτη και έγκαιρη καταβολή σε αυτούς των καθορισμένων Συνταξιοδοτικών τους ωφελημάτων, βάσει του νόμου για το Νέο Συνταξιοδοτικό Σχέδιο στον δημόσιο και ευρύτερο δημόσιο τομέα, που ψηφίστηκε το 2022».

«Εικοσιένα και πλέον μήνες μετά την αφυπηρέτηση τους συνάδελφοι αναμένουν από το ΡΙΚ να συνεννοηθεί με τα συναρμόδια Υπουργεία Εσωτερικών και Οικονομικών για την απόδοση των συνταξιοδοτικών τους, ωφελημάτων χωρίς μέχρι σήμερα να διαφαίνεται διέξοδος, αφήνοντας οικονομικά εκτεθειμένους τους επηρεαζόμενους συναδέλφους», προσθέτουν.

Αναφέρουν επίσης ότι «η επίκληση από τους εμπλεκόμενους φορείς ότι παρουσιάζονται ελλιπή στοιχεία στους Προσωπικούς Φακέλους εργοδότησης των Υπαλλήλων αορίστου χρόνου στο ΡΙΚ δεν μπορεί να συντηρείται περαιτέρω αφού δεν αποτελεί ευθύνη των εργαζομένων η τήρηση στοιχείων εργοδότησης για τον κάθε εργαζόμενο χωριστά» και προσθέτουν ότι «αυτή ήταν και παραμένει διαχρονική ευθύνη του ΡΙΚ, ως εργοδότη».

Πάρα ταύτα και για διευκόλυνση της κατάστασης, σύμφωνα με τις συντεχνίες, το ΡΙΚ ζήτησε και οι εργαζόμενοι ανταποκρίθηκαν, προσκομίζοντας στοιχεία εργοδότησης στον Οργανισμό, από το Ταμείο Κοινωνικών Ασφαλίσεων και τον Φόρο Εισοδήματος στην προσπάθεια να διευκολύνουν την καταβολή των ωφελημάτων συνταξιοδότησης τους.

«Η υπομονή του συνόλου των εργαζομένων στο ΡΙΚ, έχει εξαντληθεί τονίζοντας ξανά ότι κανείς δεν μπορεί να κατακρατεί συνταξιοδοτικά ωφελήματα όσων αφυπηρετούν την στιγμή μάλιστα που αυτή η ενέργεια επηρεάζει την οικονομική και βιοποριστική θέση όσων αφυπηρετούν», προσθέτουν.

Αναφέρουν περαιτέρω ότι, «το σημερινό πρόβλημα είναι δυναμικό και στην περίπτωση που δεν επιλυθεί θα επηρεάζει κάθε νέα αφυπηρέτηση στο ΡΙΚ».

Στην κοινή τους ανακοίνωση οι συντεχνίες του ΡΙΚ καλούν το Ίδρυμα, το οποίο με δική του απόφαση διαπίστωσε τη συντάξιμη υπηρεσία του κάθε εργαζόμενου, όπως αναφέρουν, «να απαιτήσει από όσους χειρίζονται το Ειδικό Ταμείο του Νέου συνταξιοδοτικού να καταβάλει χωρίς άλλη καθυστέρηση τα δικαιούμενα συνταξιοδοτικά ωφελήματα στους συναδέλφους που ήδη αφυπηρέτησαν».

«Η Κυβέρνηση και ειδικότερα όσοι διαχειρίζονται το Ειδικό Ταμείο του Νέου Συνταξιοδοτικού οφείλουν να επιλύσουν το θέμα χωρίς περαιτέρω καθυστέρηση», προσθέτουν.

Τέλος, οι συνδικαλιστικές οργανώσεις στο ΡΙΚ αναφέρουν ότι «δεν θα αποδεχτούν την θυματοποίηση των εργαζομένων για κανένα λόγο, ούτε άλλη χρονοτριβή από κανένα» και προσθέτουν ότι θα παρακολουθούν από κοντά το όλο θέμα και θα αποφασίσουν τα επόμενα βήματα τους ανάλογα με τις εξελίξεις.

«Μαύρο» έπεσε στο κεντρικό δελτίο του ΡΙΚ λόγω της απεργίας

 

 

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ:

• Ανησυχία στην Ευρώπη για το challenge, «Sex Roulette» - Ανήλικες συνευρίσκονται με αγνώστους και «χάνουν» όσες μείνουν έγκυοι

• Τραγωδία στην άσφαλτο: Νεκρή η 56χρονη Ελένη μετά το τροχαίο στον αυτοκινητόδρομο

• Μόνη Αββακούμ: Αντίστροφη μέτρηση για την υπόθεση - Τέλος της εβδομάδας αποφασίζει το Συνοδικό

• Γαμπρός στην Ελλάδα έφτασε στην εκκλησία με τρακτέρ και η νύφη με συνοδεία κλαρίνων - Δείτε βίντεο

• Κυβέρνηση: Έτσι πάρθηκαν οι αποφάσεις για παύση Αρχηγού και Υπαρχηγού – Τι γίνεται με Χαρτσιώτη

• Γυμναστήριο στο Κολωνάκι ανοίγει ο Τάιλερ ΜακΜπεθ - Προχώρησε στη σύσταση εταιρείας

• Μαυρίκιος Μαυρικίου: Παίζει πιάνο και τραγουδά στην Ιωάννα-Μελωδία – Δείτε βίντεο



Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top