Ανασχηματισμός πριν τη Νέα Υόρκη; Ο Πρόεδρος κρατά κλειστά τα χαρτιά του - Το στοίχημα της επόμενης μέρας
Ο Σεπτέμβρης αναδεικνύεται σε μήνα-σταθμό για τις αποφάσεις του Προέδρου Νίκου Χριστοδουλίδη γύρω από τον πολυσυζητημένο ανασχηματισμό.
Συγκεκριμένα, σύμφωνα με τα όσα γράφει και η εφημερίδα «Πολίτης», το δικαστήριο του Λουξεμβούργου υιοθέτησε κανονισμό της Ε.Ε με την οποία κατοχυρώνει στον επιβάτη αποζημίωση σε περίπτωση καθυστέρησης ή ματαίωσης της πτήσης.
Βάσει του κανονισμού ο οποίος θα εφαρμόζετε σε όλη την Ε.Ε οι επιβάτες θα δικαιούνται το ποσό των 250 έως 600 ευρώ, ανάλογα με την απόσταση της ματαιωμένης ή καθυστερημένης του πτήσης. Την ίδια ώρα ο αερομεταφορέας είναι υπεύθυνος να φροντίσει τους επιβάτες του για όση ώρα προκαλείται η ταλαιπωρία.
Αξίζει να σημειωθεί το γεγονός ότι το δικαστήριο αποφάσισε πως στις «έκτακτες περιστάσεις» που μπορούν να επικαλεστούν οι αεροπορικές εταιρείες, δεν συμπεριλαμβάνονται οι περιπτώσεις τεχνικών προβλημάτων, που παρουσιάζονται κατά την συντήρηση των αεροσκαφών.
Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις